Prăjitură cu mere dulci

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Ingrediente:
Prajitura cu mere
Pentru blat:
6 oua
250g zahar tos
250ml ulei
360g faina
1 pliculet praf de copt
2 pliculete zahar vanilinat

Pentru umplutura:

1kg mere (aici puteti pune mai multe sau mai putine mere, depinde de cum va place, cu mai mult sau mai putin mar)
4 linguri pesmet
200g zahar tos (sau dupa gust, mai putin zahar daca vi se pare prea dulce)

3 linguri pesmet pentru pudrat blatul

Margarina pentru uns tava
Faina pentru tapetat tava

Zahar pudra pentru pudrat prajitura

Mod de preparare:
Spalam merele si le curatam de coaja.
Prajitura cu mere
Dupa ce am curatat merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem in pumni pentru a scurge surplusul de suc.
Prajitura cu mere
Punem merele razalite si stoarse intr-o cratita, adaugam 200g zahar tos, amestecam si lasam la calit intre 5 – 10 minute, pana se inmoaie.
Prajitura cu mere
Dupa ce merele s-au calit, adaugam in cratita 4 linguri de pesmet si amestecam pana se incorporeaza bine, apoi le lasam la racit.
Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Dupa ce avem umplutura de mar pregatita, incepem sa ne ocupam de compozitia pentru blat.
Intr-un castron punem faina, adaugam apoi un plic de praf de copt si amestecam pana se inglobeaza.
Prajitura cu mere
Intr-un castron incapator punem 6 oua, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si mixam pana se omogenizeaza foarte bine.
Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Adaugam in compozitia rezultata uleiul si mixam din nou, pana se omogenizeaza.
Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Urmeaza faina, pe care o adaugam in ploaie si amestecam cu spatula, fara oprire pana se inglobeaza complet.
Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu faina (tava mea are 24/28cm si 4cm inaltime) si turnam in tava jumatate din compozitia de blat, o intindem uniform cu spatula, daca mai este nevoie, apoi presaram deasupra 3 linguri de pesmet.
Prajitura cu mere
Peste primul strat de blat, presarat cu pesmet, adaugam merele calite, uniform pe toata suprafata.
Prajitura cu mere
Peste stratul de mere adaugam si cea de-a doua parte din compozitia de blat, pe care la fel o intindem uniform.
Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Coacem prajitura in cuptorul incins la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 40minute, pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit, o pudram cu zahar si o sevim, este delicioasa.
Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Reteta preluata de la Teo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la prajituri mere