Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Ingrediente:

Cochilii cu aroma de portocala

Pentru aluat:
600g faina
130g zahar tos
1 plic drojdie uscata dr. Qetker
2 oua
3 linguri ulei
200ml lapte caldut
½ lingurita sare
Coaja rasa de la o portocala
30g unt topit pentru uns foaia de aluat
Pentru uns cochiliile:
1galbenus
50ml lapte
Zahar brut pentru presarat deasupra

Mod de preparare:
Eu am preparat aluatul in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,, in ordinea urmatoare: laptele caldut, pliculetul de drojdie, zaharul tos, ouale, coaja rasa de portocala, uleiul, faina si sarea. Am lasat la framantat si dospit in total 1ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine, si mai are si alte functii care ajuta mult) puteti framanta aluatul cu mana. Puneti ingredientele intr-un castron mai mare in urmatoarea ordine, faina, drojdia, zaharul tos, laptele, ouale, uleiul, coaja rasa de lamiae si sarea, framantati 20 minute aluatul, dupa care il lasati la dospit acoperit cu un prosopel curat, intr-un loc caldut.

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Aici este aluatul care a dospit foarte frumos.

Cochilii cu aroma de portocala

Dupa dospire, turnam aluatul din cuva, pe suprafata de lucru pe care o pudram cu faina. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0,5cm.

Cochilii cu aroma de portocala

Ungem foaia de aluat cu untul, pe care il topim in prealabil in cuptorul cu microunde (il lasam putin la racit dupa topire).

Cochilii cu aroma de portocala

Dupa ce am uns foaia de aluat, incepem sa o rulam pe lung..

Cochilii cu aroma de portocala

Dupa ce obtinem ruloul, il taiem in 12 rondele egale.

Cochilii cu aroma de portocala

Luam fiecare rondea in parte si incepem sa formam din ea un snur.

Cochilii cu aroma de portocala

Dupa ce obtinem snurul din aluat, incepem sa-l rulam ca pe o cochilie de melc.

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cochiliile in tava (eu am pus cate 6 buc intr-o tava, pentru a avea loc sa creasca si a nu se unii una cu alta). Le lasam la crescut 1 ora.

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Dupa 1 ora, ungem cochiliile cu amestecul de galbenus si lapte.

Cochilii cu aroma de portocala

Presaram deasupra zahar brut si le dam la cuptor, la foc mic si mai apoi mediu, pentru 25-30 minute, pana se coc si devin aurii.

Cochilii cu aroma de portocala

Dupa ce s-au copt le scoatem pe un grilaj sau pe un tocator si le acoperim cu un prosop pentru a ramne moi. Se servesc atat calde cat si reci, langa o cana cu cafea sau un pahar cu lapte sau simple. Raman foarte bune si a doua zi.

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

Cochilii cu aroma de portocala

, ,
Articolul anterior
Covrigi dulci
Articolul următor
Coronita cu ciocolata

Retete diverse

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu