Girandole con mele – Placinte cu mere

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

Ingrediente:

Girandole con mele

Pentru aluat:
500g faina
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
180ml lapte caldut
1 praf de sare
80g zahar tos
80g margarina
5 galbenusuri de ou
2 linguri esenta de rom
2 pliculete zahar vanilinat

Pentru umplutura:
6 mere medii
150g zahar tos

Pentru uns deasupra:
100ml lapte
1 ou

Mod de preparare:
Spalam merele.

Girandole con mele

Curatam merele de coaja si le taiem feliute mici.

Girandole con mele

Punem merele intr-o cratita pe foc le lasam 3 -4 minute sa inceapa sa sfaraie dupa care adaugam zaharul tos si amestecam.

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

Le lasam pe foc pana se calesc putin 10 – 15 minute, trebuie doar sa se inmoaie putin, dupa care tragem cratita de pe foc si lasam merele la racit.

Girandole con mele

Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile, margarina, zaharul tos, zaharul vanilinat, drojdia, esenta de rom, faina si sare si am lasat aluatul la framantat si dospit 1 ora jumatate.
Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Daca faceti aluatul cu mana procdati in felul urmator:
Intr-un castron punem 80g faina (din cantitatea de faina necesara), pliculetul de drojdie uscata, 80 g zahar tos(deci intrega cantitate necesara) si 50ml lapte (din cantitatea de lapte necesara). Framantam din aceste ingrediente o maia pe care o punem la dospit pentru 20 minute intr-un loc caldut.
Dupa ce maiaua a dospit, intr-un castron mai mare adaugam restul de ingrediente necesare pentru aluat, punem maiaua in mijloc si incepem sa framantam bine aluatul. Lasati apoi aluatul la dospit pentru o ora.

Girandole con mele

Girandole con mele

Dupa ce aluatul a dospit, infainam suprafata de lucru si il rasturnam din cuva.

Girandole con mele

Intindem o foaie cu o grosime de 1 cm.

Girandole con mele

Presaram uniform pe toata suprafata foii de aluat felitele de mere calite in prealabil.

Girandole con mele

Rulam pe lungime foaia de aluat, cat mai strans, pana obtinem un rulou.

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

Taiem ruloul in rondele de 2 cm.

Girandole con mele

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam in tava rondelele, nu prea apropiate una de cealalta si le lasam la crescut 1 ora..

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

Intre timp, intr-un castron, spargem un ou, adaugam 100 ml lapte si amestecam foarte bine pana la omogenizare.

Girandole con mele

Dupa ce rondelele cu mar au dospit, le ungem cu oul si laptele, Le punem in cuptorul preincalzit si le lasam in cuptor 20-25 minute pana capata o culoare rumenie.

Girandole con mele

Girandole con mele

Dupa ce se racesc le putem pudra cu zahar pudra.

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

Girandole con mele

, , , , ,
Articolul anterior
Cornetti cu aroma de portocala si gem de caise
Articolul următor
Brioche spiralate cu nuca

Retete diverse

14 comentarii. Leave new

  • e o minunatieeeeeeeeee.le fac deja a 4-a oara si tot nu ma satur de ele.DELICIOASE

    Răspunde
  • Cristina, ma bucur ca iti plac! Si eu le repet des, sunt minunate! Pupppp! Un week-end frumos iti doresc! 😉

    Răspunde
  • am facut trandafirii(asa le spun copii mei)la pomana soacrei mele….pot sa-ti spun ca toti au uitat de ce e aflau la masa…..se bateau turci la gura lor.cateva rubedeni ar fi vrut sa ia si acasa,dar nu mai ramasese nimic.ITI MULTUMESC CA EXISTI ! te felicit din toata inima

    Răspunde
  • Claudia76, felicitari pentru reusita retetei, ma bucur mult ca ai incercat-o si ca a fost pe gustul tuturor. Pupici si te mai astept in vizita, poate mai incerci si alte retete. O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • multumesc pt reteta.Chiar acum merg sa o prepat pt copilasii mei.Sper sa-mi iasa perfect. 🙂

    Răspunde
  • De putin timp am descoperit siteul tau si-mi place foarte mult. Imi place ca explici pas cu pas, ai imagini si totul iese minunat.. cel putin estetic.. pentru ca nu am incercat inca nimic, dar vad ca multe persoane au facut-o si spun ca aspectul se potriveste cu gustul. Mi se pare unul dintre cele mai reusite situri din domeniu.. Abia astept sa incerc cate ceva pentru sotul meu! 😀

    Răspunde
  • Am incercat pana acum cateva retete de pe acest site si sunt foarte multumita.
    Chiar daca unele mi se pareau la prima citire “ciudate” vazand pozele am avut incredere sa le fac si chiar au iesit fffff bune. Acum voi incerca gogosele…..
    Cand vreau sa fac ceva dulce intru direct aici. Pupici

    Răspunde
  • Cam cate “placintele” ies din reteta ta? Multumesc..

    Răspunde
  • buna ziua mmmmmmmmmmm ce bunà eeeee fac si eu merci

    Răspunde
  • Draga Iulia, cate mere se pun 3 sau 6?? In descriere stau 6 insa in poze se vad doar 3..
    Astept raspunsul tau.. Multumesc pt minunatele retete.. Te pup.. O zi buna iti doresc…

    Răspunde
  • Asa bine suna si arata! Eu incerc reteta asta azi! Mi-am cumparat deja merele!

    Răspunde
  • Chiar astazi am incercat reteta asta si sunt foarte multumita. Placintelele mi-au iesit foarte bune, desi am avut o mica problema cu ele. Mi s-au cam ars la fund. Dupa ce le-am dat arsura respectiva jos, le-am mancat cu cea mai mare placere. <:-P <:-P

    Răspunde
  • Felicitari!!! Este pt prima data cand dau de retete atat de gustoase, si de un blog cu toate retele gustoase! Astept sa fac aceasta reteta! 🙂 Te pup! :*

    Răspunde
  • Multumesc mult pentru toate retetele minunate pe care le impartasesti cu noi. Acum am in cuptor aceste minunate girandole… deabia astept sa se coaca!! Inca o data, iti multumesc pentru faptul ca am de unde ma inspira in fiecare zi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu