Ingrediente:
15 ciuperci
Pentru umplutara:
300g carne de porc tocata
15 codite de la ciupercutele ce le folosim pentru umplut
150g masline
2 cepe medii
1 ou
1 lingurita vegeta
1 lingurita chimen macinat
Sare, piper si usturoi granulat, dupa gust
Ulei pentru prajit
Margarina pentru uns tava
Mod de preparare:
Punem intr-o tigaie ulei la incins, adaugam carnea tocata, condimentam cu o lingurita vegeta, o lingurita chimen macinat, sare, piper si usturoi granulat dupa gust, si lasam totul pe foc pana carnea incepe sa se rumeneasca usor.
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Spalam ciupercutele si le taiem coditele. Coditele le taiem cubulete si le folosim ca umplutura, iar palarioarele ciupercutelor le folosim pentru a le umple.
Intr-o tigaie punem ulei si adaugam ceapa pe care o lasam la calit. Cand ceapa devine sticloasa adaugam coditele ciupercutelor si lasam totul la calit.
Dupa ce ceapa si coditele ciupercutelor s-au calit bine, le punem intr-un strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.
Dupa ce s-au scurs, adaugam ceapa si coditele de ciupercute in castron, peste carnea tocata pe care am prajit-o mai inaine. Adaugam un ou, maslinele si amestecam pana la omogenizare.
Pregatim o tava sau un vas termorezistent pe care il ungem cu margarina din abundenta, punem ciupercutele in vas, le umplem cu compozitia preparata mai inainte, le acoperim cu o folie de aluminiu si le dam la cuptorul preincalzit pentru 10 minute dupa care inlaturam folia de aluminiu si le mai lasam in cuptor inca 10 minute. Ciupercutele le putem servii si langa diferite sosuri.
13 comentarii. Leave new
Merg si cu carne de pui ❓
Draga Cristina, sigur ca merg si cu carnita de pui. Spor la treba daca le incerci. Te mai astept in vizita! 😉
le-am facut cu castraveciori murati dulci in loc de masline. merg si asa
kMMy, buna idee, cu siguranta au fost delicioase si in varianta propusa de tine! 😉
cum da fac cipercute la cuptor cu cascaval pe deasupra? k am incercat dar s-a ars cascavalul deasupra si ciupercile erau crude. Se pun oare ciupercile intai si apoi cascavalul? daca stii cum se fac poate ma ajuti. Multumesc si SARBATORI FERICITE LA TOATA LUMEA!!1 😛
Sanda, ideea de a pune ciupercule in cuptor pentru inceput fara cascaval, si abia spre sfarsit sa adaugi cascavalul, este foarte buna, procedeaza asa si o sa obtii niste ciupercute delicioase. Te pup!! Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurii!!
ce sos ai facut ca vreau si eu sa fac in seara asta si mi se pare interesanta ideea ……astept urgent un raspuns daca se poate…multumesc!
Kata, scuze ca raspund atat de tarziu, este un sos bechamel clasic, in care am adaugat 3 triunghiuri de branza topita si putin marar verde. Spor la gatit si pofta mare!! 😉
BUNA, CRED CA IES UN DELICIU INCERC SI EU AZI SA FAC. MULTUMIM PENTRU RETETA
AU IESIT UN DELICIU, APROAPE CAND SUNT GATA AM ADAUGAT PESTE ELE PUTIN CASCAVAL SI SUNT NEMAIPOMENITE.
Multumim pentru recetele de pe site. As vrea sa intreb daca ma pot abona, ca la fiecare adaugare de reteta s-o pot primi pe e-maill. Multumesc.
Hmm… i-am facut si eu prietenei mele reteta asta si a zis ca ma ia de barbat 🙂 😀 si de la reteta ta am inventat si eu o reteta, ma rog, se folosesc aproape aceleasi ingrediente dar se prepara altfel 😀 . Spor la gatit in continuare.
…tocmai ce am terminat de mancat impreuna cu nevasta mea…. pur si simplu, delicioase…