Pui ţigănesc la pungă

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Ingrediente:

Pui tiganesc la punga

O punga de plastic speciala pentru copt in cuptor

Pentru condimentat si pregatit carnea:

1 pui de aproximativ 1kg si jumatate (putem sa folosim pulpe de pui sau orice alta carnita de pui)
500ml lapte
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta
1 lingura boia dulce de ardei
1 capatana de usturoi
100g unt

Pentru condimentat legumele:

500g ciuperci
1kg cartofi
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta
100g unt

Unt cat o nuca pentru uns punga pe interior

Mod de preparare:

Curatam si spalam carnea de pui.

Pui tiganesc la punga

Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea mica.

Pui tiganesc la punga

Intr-o cratita punem 500ml lapte, adaugam usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, adaugam si un varf de sare dupa care bunem carnea de pui in acest bait si o lasam de pe o zip e alta in frigider, acoperita cu un capac.

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Dupa ce carnea a stat suficient in bait, scoatem carnea intr-un strecurator si o lasam la scurs. Laptele nu mai este de folos, asa ca va trebui aruncat.

Pui tiganesc la punga

Dupa ce carnea s-a scurs, o punem intr-un castron incapator, o condimentam cu piper sis are dupa gust, adaugam o lingurita de vegeta si o lingurita de boia dulce de ardei, adaugam si 100g unt taiat cubulete si incepem sa amestecam cu mainile carnea astfel incat sa fie condimentata bine pe toate partile.

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Dupa ce am pregatit carnea, curatam si spalam ciupercutele si le taiem feliute.

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Curatam si spalam cartofii si ii taiem felii ca pentru cartofii prajiti.

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Luam un castron incapator, punem in el cartofii si ciupercutele, adaugam 100g unt taiat cubulete, condimentam cu piper si sare dupa gust si adaugam si 1 lingurita de vegeta. Amestecam toate ingredientele pan ace legumele sunt bine condimentate pe toate partile.

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Luam o punga de plastic speciala pentru copt in cuptor. Ungem punga in interior cu o bucatica de unt, punem in punga cartofii si ciupercile iar peste adaugam carnea de pui. Strangem punga la gura si o legam cu bucatica de plastic special care insoteste punga.
Punga umpluta o punem intr-o tava, cu un ac facem cateva gauri in ea si o introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora (timpul de coacere este relativ pentru ca depinde de mai multi factori de aceea verificati din cand in cand in ce stare de coacere este fripturica dumneavoastra).

Pui tiganesc la punga

Dupa o ora, scoatem tava din cuptor, daca puiul ni se pare suficient de copt, taiem de-a lungul punga cu un cutit si mai introducem pentru inca 10-15 minute friptura in cuptor pentru a se rumenii frumos.

Pui tiganesc la punga

Dupa 15 minute, scoatem fripturica din cuptor si este gata de servit alaturi de salata de cruditati, muraturi sau orice altceva dorim.

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Pui tiganesc la punga

Reteta preluata de la Edith

, , , ,
Articolul anterior
Lasagna
Articolul următor
Pulpe crocante la cuptor cu cartofi prăjiţi

Retete diverse

31 de comentarii. Leave new

  • Pare o reteta foarte usor de facut si foarte gustoasa. Puiul nu iese prea uscat, nu?

    Răspunde
  • Mmm ce bine arata, tare frumos ti-a iesit, Iulia. Trebuie sa il refac si eu, i-ai dat idei 🙂
    Sa va fie de bine, sper ca v-a placut 🙂
    Te pup!

    Răspunde
  • Salutari calduroase va trimite Ady din Arad,chiar in momentul acesta astept dupa puiul care este deja la cuptor de cca 30 min 😆
    Cred cu tarie ca va fi super bun,i,ti multumesc de aceasta reteta minunata,mai asteptam astfel de retete,cu mult respect va saluta Ady din Arad,papa si va doresc la toti: “POFTA BUNA!!!” 😉

    Răspunde
  • Buna. Iti scriu din Italia, in seara aceasta am oaspeti la cina, asa ca am decis sa fac reteta ta. Te-am descoperit de putin timp si te aperciez pentru toate retele gustoase care le impartasasti cu noi. Iti multumesc, pe curand. 😉

    Răspunde
  • Buna. Sper sa incant papilele gustative ale invitatilor nostri din aceasta seara, cu aceasta reteta minunata!

    Răspunde
  • Cristina, reteta este delicioasa iar puiul nu iasa deloc prea uscat, este absolut minunat!!

    Răspunde
  • Edith, multumesc mult pentru reteta a fost tare bun!! Minunat!!

    Răspunde
  • Adryan, ma bucur ca ai incercat reteta, sper sa fi fost la inaltimea asteptarilor tale. O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizirta!!

    Răspunde
  • Elena, multumesc mult pentru aprecieri. Ma bucur mult ca ma vizitezi te mai astept in vizita. O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Nina_ar, ma bucur ca ai ales sa incerci reteta, sper sa fie pe gustul tau si al invitatilor. O saptamana frumoasa sa ai si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Arata absolut de-men-ti-al!!!! Abia astept sa incerc si eu reteta asta, desi ai atat de multe retete extraordinare, atat de bine explicate si cu fotografii, ca nici nu stiu pe care s-o aleg mai intai! Felicitari pentru ceea ce faci!

    Răspunde
  • Madeline, ma bucur tare mult ca iti place site-ul. Reteta asta este nemaipomenita, chiar iti recomand sa o incerci. Spor la gatit si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Hello! de mult citesc retetele de pe siteul tau si am si incercat cateva din ele. Au iesit grozave toate. de fapt stai sa nu mint, sotul meu a descoperit site-ul si el a fost primul care a incercat o reteta, a facut gogosi 🙂
    Legat de reteta asta – totul “suna” delicios, dar am o intrebare: unde gasesti pungi pentru gatit in cuptor?
    Felicitari pentru site si la cat mai multe retete la fel de delicioase !!!!!!

    Răspunde
  • Anca, ma bucur mult ca iti plac retetele de pe site, spor la gatit in continuare. Pungile pentru gatit la cuptor le iau de la Real, de la raionul unde gasesti si folie alimentara, hartie de copt… Un Paste fericit va doresc !!

    Răspunde
  • buna. puiul a iesit delicios, la fel si legumele. nu ma asteptam. pana si prietenul meu a zis ca este delicios.(si pot spune ca nu este prea incantat de mancarea romaneasca in general, nu de alta dar este obisnuit cu mancarea austriaca).dar felicitari si abia astept sa vad cum o sa imi iasa urmatoarea reteta.

    Răspunde
  • buna.am vizitat pana akum f multe site-uri gastronomice dar park nici unul nu este atat de expicit ca al tau…ink sunt novice in ale bucatariei dar promit k reteta asta o s-a incerc in curand felicitari

    Răspunde
  • Unde gasesc punga de plastic speciala pentru copt in cuptor? sau de hartie?
    Multumesc,
    Gabi

    Răspunde
  • Elena, ma bucur mult pentru reusita retetei. Te mai astept sa incerci si alte retete!!! Puppp si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Roxana, multumesc mult pentru cuvintele tale frumoase, ma bucur mult ca iti place site-ul si ca ma vizitezi. Pupici si te astept sa mai incerci si alte retete!!

    Răspunde
  • Gabi, pungulite de plastic speciale pentru cuptor gasesti la orice hipermarket la raionul unde gasesti si folie alimentara, folie de aluminiu, hartie de copt… O zi frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • RADION MONICA
    11 octombrie 2010 14:08

    arata totul foarte bine am spus si la prietenele mele de acest site si au fost foarte incantate au inceput si ele sa gateasca de pe site felicitari si tot asa

    Răspunde
  • Buna, am incercat aseara reteta asta. Este foarte usor de facut si este absolut delicios.

    A fost a 2 a oara in viata mea cand am gatit (prima oara a fost acum 2 zile cand am facut ciulama de pui cu ciuperci, smantana si mamaliguta – din care n-a mai ramas nici macar o bucatica :oops:), dar am fost foarte laudata si s-a mancat tot :mrgreen:

    Astazi incerc reteta de eclere cu crema de vanilie. Diseara am musafiri. Sper sa-mi iasa 🙄

    Multumim pentru retete, Iulia!

    Răspunde
  • pff..ce bine arata. chiar vreau sa o fac.
    eu nu am facut decat clatite singura singurica(in afara d salate, ochiuri, cartofi prajiti) deci sper sa`mi iasa.
    am 16 ani si acest site presimt ca imi va fi de mare ajutor in arta culinara.

    Răspunde
  • Buna Iulia.ma bucur tare mult ca am gasit pagina ta cu retete.pt ca in fiecare zi am o problema:azi ce gatesc???
    retetele tale sunt foarte bine explicate. iar reteta aceasta cu siguranta o sa o incerc,in primul rand arata super bine si ingredientele sunt usor de gasit,orice gospodina cred ca le are in bucatarie.
    sa ai o zi buna. 😉

    Răspunde
  • foarte bun, pacat ca aici in italia nu se gasesc aceste pungi, sunt, dar cu tot cu condimente inauntru 😥

    Răspunde
  • Am incercat reteta si a iesit extraordinara!!! Friptura a fost foarte frageda. Crezi ca s-ar putea face si cu muschiulet de porc?

    Multumesc mult!

    Răspunde
  • Buna Iulia! Vreau sa-ti multumesc pentru toate retetele astea minunate pe care le postezi. Cred ca am incercat peste 15 din ele si vor mai fi. Acum 9 luni m-am mutat in Anglia fara sa am habar cum sa gatesc, pana cand ti-am gasit site-ul si am devenit si eu in sfarsit fata de casa cum se spune 🙂 Iubitul meu e englez, dar s-a indragostit de mancarea pe care o fac si mereu imi zice sa mai fac. Inca o data, multumesc si toate cele bune! La mai multe retete delicioase! Te pup

    Răspunde
  • Draga Iulia,
    iti scriu din Iordania pentru a-ti multumi pentru efortul in compunerea acestui site extraordinar.
    Este minunat faptul ca impartasesti aceste retete excelente. Pina si modul de prezentare ete deosebit de atragator.
    Multumesc in numele intregii mele familii dorindu-ti succes in tot ceea ce iti propui.

    Răspunde
  • salutare arata foarte bine puiul tiganasc, dar am o intrebare. la cate grade sa pun cuptorul pentru ca e electric la 200 ?

    Răspunde
  • O reteta de nota 20,foarte gustoasa si buna.O zi frumoasa in continuare.

    Răspunde
  • Buna. As dori sa stiu daca se poate folosi acelasi procedeu pentru aripi la punga dar fara cartofi? Multumesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu