Ingrediente:
Cartofi mai mici (eu am folosit 16 bucati)
Chilly, sare si piper, dupa gust
Frunzulite de rozmarin (facultativ, eu nu am pus pentru ca nu-mi place rozmarinul)
Zahr tos, dupa gust
Ulei
Mod de preparare:
Intr-o oala punem apa cu sare si cartofii, pe care ii spalam bine, in prealabil, si ii lasam la fiert aproximativ 15 minute.
Dupa ce s-au fiert, ii scoatem la scurs intr-un strecurator.
Dupa ce s-au scurs, ii punem intr-o tava stropita cu putin ulei.
Zdrobim cartofii, unul cate unul, eu am folosit ustensila cu care se paseaza cartofii pentru pireu.
Dupa ce am zdrobit cartofii, ii ungem cu o pensula cu ulei.
Ii condimentam cu chilly.
Condimentam si cu sare si piper, dupa gust.
Adaugam cate o lingura rasa de zahar tos peste fiecare cartof, ii da un gust dulceag, nemaipomenit. Daca dorim, tot acum putem sa punem si frunzulitele de rozmarin maruntite.
Dupa care, punem tava cu cartofi in cuptorul preincalzit si ii lasam la foc mediu, pana se rumenesc frumos, aproximativ 20-25 minute.
Dupa ce s-au rumenit, ii scoatem pe farfurie si ii servim.