Ingrediente:
Pentru ciulama:
1,5 kg hribi
3 cepe medii
1 lingura faina
3 linguri smantana
1 lingura vegeta
Patrunjel proaspat
Sare, piper dupa gust
Pentru mamaliguta:
500g malai
1l si 1/2l apa
Sare
Mod de preparare:
Spalam ciupercile si le curatam.
Curatam 2 catei de usturoi.
Intr-o oala punem apa cu sare, o dam in clocot si punem la oparit ciupercutele si doi cati de usturoi – eu catei de usturoi i-am pus sa verific comestibilitatea ciupercilor, daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercutele nu ar fi fost comestibile – si lasam la fiert 5 minute.
Dupa ce s-au fiert, punem ciupercile in strecurator la scurs iar cand sunt scurse le tocam cubulete.
Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-o cratita cu ulei.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si ciupercutele taiate cubulete.
Condimentam cu o lingura de vegeta, sare si piper, dupa gust si lasam sa fiarba 30 minute.
Intr-un castronel punem o lingura de faina si 3 linguri de smantana si amestecam, pana la omogenizare.
Cu 10 minute inainte de a lua ciulamaua de pe foc, adaugam smantana si faina omogenizate in prealabil si amestecam continu.
Cand ciulamaua este gata, o luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat murant. Amestecam si este gata de servit.
Alaturi de ciulamaua de ciuperci, este minunata o mamaliguta. Pentru prepararea mamaligutei, punem la fiert 500g malai intr-un litru si jumatate apa cu sare si o lasam pe foc timp de 25 minute.
2 comentarii. Leave new
Urmeaza sa o incerc, imi place cum ai pus patrunjelul in aproape fiecare imagine 🙂
Dacă încerci rețeta de ciulama, te așteptăm cu o poză, două, să vedem cum a ieșit, pe gourmandinero@gmail.com .