Ciulama de hribi cu mămăliguță – Ciulama de ciuperci

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ingrediente:
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Pentru ciulama:
1,5 kg hribi
3 cepe medii
1 lingura faina
3 linguri smantana
1 lingura vegeta
Patrunjel proaspat
Sare, piper dupa gust
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Pentru mamaliguta:
500g malai
1l si 1/2l apa
Sare

Mod de preparare:
Spalam ciupercile si le curatam.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Curatam 2 catei de usturoi.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Intr-o oala punem apa cu sare, o dam in clocot si punem la oparit ciupercutele si doi cati de usturoi – eu catei de usturoi i-am pus sa verific comestibilitatea ciupercilor, daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercutele nu ar fi fost comestibile – si lasam la fiert 5 minute.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Dupa ce s-au fiert, punem ciupercile in strecurator la scurs iar cand sunt scurse le tocam cubulete.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-o cratita cu ulei.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si ciupercutele taiate cubulete.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Condimentam cu o lingura de vegeta, sare si piper, dupa gust si lasam sa fiarba 30 minute.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Intr-un castronel punem o lingura de faina si 3 linguri de smantana si amestecam, pana la omogenizare.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Cu 10 minute inainte de a lua ciulamaua de pe foc, adaugam smantana si faina omogenizate in prealabil si amestecam continu.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Cand ciulamaua este gata, o luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat murant. Amestecam si este gata de servit.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Alaturi de ciulamaua de ciuperci, este minunata o mamaliguta. Pentru prepararea mamaligutei, punem la fiert 500g malai intr-un litru si jumatate apa cu sare si o lasam pe foc timp de 25 minute.
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta
Ciulama de hribi cu mamaliguta

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.