Cârnați de casă, la cuptor

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Cârnați de casă, la cuptor
Ingrediente:

500 g carne de porc (ceafă sau pulpa)
250 g carne de vită
100 g slănină afumată
2 căței de usturoi
2 lingurițe sare
1 linguriță piper negru măcinat
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță boia de ardei iute (opțional)
1 linguriță coriandru măcinat
1 linguriță chimen măcinat
Coajă rasă de la o lămâie (opțional)
O lingură de ulei de măsline (pentru uns tava)

Mod de preparare:

Tăiați carnea de porc, carnea de vită și slănina în bucăți potrivite pentru mașina de tocat carne. Puneți bucățile de carne și slănină în congelator pentru aproximativ 30 de minute înainte de tocare pentru a ușura procesul.

Folosiți mașina de tocat carne pentru a măcina carnea și slănina. Puteți regla grosimea măcinăturii în funcție de preferințele dumneavoastră.

Puneți carnea tocată într-un castron mare și adăugați usturoiul mărunțit, sare, piper, boiaua de ardei dulce și, dacă doriți, boiaua de ardei iute pentru un gust mai intens. Adăugați și coriandrul măcinat, chimenul măcinat și coaja rasă de lămâie, dacă folosiți. Amestecați bine compoziția pentru a distribui uniform aromele.

Acoperiți castronul cu o folie alimentară și lăsați carnea să se odihnească în frigider pentru cel puțin 1 oră sau peste noapte pentru a permite aromelor să se amestece.

Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți ușor o tavă pentru cuptor cu ulei de măsline.

Formați cârnații din amestecul de carne. Puteți folosi mâinile ude pentru a facilita modelarea cârnaților.

Așezați cârnații formați în tava unsă, asigurându-vă că nu sunt aglomerați.

Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți cârnații timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când devin aurii și bine pătrunși în interior. După ce sunt gata, scoateți cârnații din cuptor și lăsați-i să se odihnească câteva minute înainte de a-i servi.

Acești cârnați de casă la cuptor sunt delicioși atât calzi, cât și reci, și se potrivesc de minune alături de o salată proaspătă sau de diverse garnituri.
Cârnați de casă, la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la carnati