Ingrediente:
Aripioare de pui (eu am avut 1 kg)
500 ml bere
2 linguri de sos Chilli Sauce (de la Vifon)
200 ml Salsa Cinese (de la Develey)
O capatana de usturoi
1 ardei iute
Sare dupa gust
4 linguri de ulei
Mod de preparare:
Luam aripioarele, le curatam si le spalam bine, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare, pentru cateva minute.
Intre timp curatam toata capatana de usturoi si dam cateii pe razatoarea mica.
Spalam ardeiul iute, ii indepartam cotorul, il curatam de seminte si il taiem foarte, foarte marunt.
Punem aripioarele scurse intr-un castron incapator.
Adaugam peste aripioare sosul Chilli si sosul Cinese.
Adaugam usturoiul si ardeiul iute.
Iar la sfarsit turnam peste aripioare berea si condimentam cu un praf de sare.
Amestecam totul cu o lingura, acoperim bolul cu aripioarele cu un capac sau o farfurie si lasam peste noapte sau cel putin 6 ore, la frigider.
Dupa ce timpul s-a scurs, scoatem bolul cu aripioarele marinate din frigider.
Punem 4 linguri de ulei intr-o cratita, punem cratita pe foc sa se incinga putin si adaugam aripioarele cu tot cu marinata in care au stat.
Acoperim cratita cu un capac si lasam aripioarele sa fiarba, primele 10 minute acoperite.
Dupa 10 minute de fiert, luam capacul de pe cratita si lasam sa fiarba in continuare pana ce marinata scade de tot si se formeaza un sos lipicios iar aripioarele devin rumene.
Mmmmm… Reteta asta este un deliciu, nu veti putea afla, decat daca o incercati. Va garantez ca rezultatul este nemaipomenit. Va recomand sa incercati sa folositi exact sosurile pe care le-am folosit eu, astfel reteta va iesi exact asa cum trebuie, spun asta pentru ca s-ar putea ca alte marci de sosuri sa aiba o alta consistenta sau un alt gust si atunci rezultatul final ar putea sa se schimbe. Sosurile se gasesc in Real sau Kaufland.. poate si in alte hypermarket-uri.