Saleuri sau sărățele cu brânză de vaci

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Saleuri sau sărățele cu brânză de vaci
Ingrediente:

– 250 g brânză de vaci (preferabil, mai grasă și bine scursă)
– 100 g unt (sau margarină, la temperatura camerei)
– 300 g făină
– 1 ou
– 1 linguriță sare
– 1 linguriță de susan (pentru topping) sau chimen
– 1 ou bătut (pentru uns)

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător, amestecă brânza de vaci cu untul moale, până obții o compoziție omogenă.

Adaugă oul, sarea și treptat făina, amestecând bine cu mâna sau cu o lingură de lemn. Frământă până când obții un aluat elastic și nelipicios.

Formează o bilă din aluat, învelește-o în folie alimentară și las-o să se odihnească în frigider timp de 30 de minute.

Pentru formarea sărățelelor, preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt și ccoate aluatul din frigider, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină într-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime.

Taie sărățelele în fâșii de 1-2 cm lățime și 7-10 cm lungime, folosind un cuțit sau o rolă zimțată pentru un aspect mai decorativ.

Așază saleurile în tavă, lăsând un mic spațiu între ele. și unge-le cu ou bătut, folosind o pensulă de bucătărie, pentru a obține o crustă aurie. Presară chimen sau susan deasupra fiecărei sărățele, după preferință.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace sărățelele timp de 15-20 de minute, până când devin aurii și crocante.

Scoate saleurile / sărățelele din cuptor și lasă-le să se răcească puțin. Se pot consuma imediat, dar sunt la fel de gustoase și reci.Sărățele cu brânză de vaci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la preparare saratele, saleuri