Ingrediente:
500g zahar praf
375ml lapte (3,5% grasime)
45g unt (al meu a avut 82% grasime)
2 pliculete zahar vanilinat
Mod de preparare:
Laptele condensat se foloseste in special ca ingredient pentru anumite crème, eu l-am cautat prin hipermarket-uri dar nu l-am gasit asa ca am decis sa-l pregatesc in casa… si vreau sa spun ca nu regret, este foarte simplu de pregatit si tare bun la gust, asadar sa incepem…
Luam o cratita, punem in ea laptele, zaharul vanilinat, zaharul pudra si untul taiat cubulete.
Punem cratita pe foc si lasam la foc mic sa se topeasca untul si zaharul.
Dupa ce untul si zaharul s-au topit, dam focul mai tare iar din momentul in care laptele da in clocot, lasam sa fiarba, timp de exact 10 minute, timp in care amestecam continu in cratita.
Dupa 10 minute, luam cratita de pe foc, o punem cu fundul in chiuveta si lasam apa rece sa curga pe langa cratita, timp in tot acest timp amestecam cu lingura pentru a grabi procesul de racie al laptelui condensate, o sa observati ca, cu cat laptele se raceste, cu atat prinde mai mult consistenta.
Dupa ce s-a racit il puneti intr-un borcanel sau in orice alt recipient cu capac si il pastrati in frigider.
Reteta preluata de pe Cookaround