Lapte condensat

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Lapte condensat
Lapte condensat
Lapte condensat
Lapte condensat
Lapte condensat
Ingrediente:
Lapte condensat
500g zahar praf
375ml lapte (3,5% grasime)
45g unt (al meu a avut 82% grasime)
2 pliculete zahar vanilinat

Mod de preparare:

Laptele condensat se foloseste in special ca ingredient pentru anumite crème, eu l-am cautat prin hipermarket-uri dar nu l-am gasit asa ca am decis sa-l pregatesc in casa… si vreau sa spun ca nu regret, este foarte simplu de pregatit si tare bun la gust, asadar sa incepem…
Luam o cratita, punem in ea laptele, zaharul vanilinat, zaharul pudra si untul taiat cubulete.
Lapte condensat
Punem cratita pe foc si lasam la foc mic sa se topeasca untul si zaharul.
Lapte condensat
Lapte condensat
Dupa ce untul si zaharul s-au topit, dam focul mai tare iar din momentul in care laptele da in clocot, lasam sa fiarba, timp de exact 10 minute, timp in care amestecam continu in cratita.
Lapte condensat
Dupa 10 minute, luam cratita de pe foc, o punem cu fundul in chiuveta si lasam apa rece sa curga pe langa cratita, timp in tot acest timp amestecam cu lingura pentru a grabi procesul de racie al laptelui condensate, o sa observati ca, cu cat laptele se raceste, cu atat prinde mai mult consistenta.
Dupa ce s-a racit il puneti intr-un borcanel sau in orice alt recipient cu capac si il pastrati in frigider.
Lapte condensat
Lapte condensat
Lapte condensat
Lapte condensat
Lapte condensat
Lapte condensat
Reteta preluata de pe Cookaround

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la lapte