Ingrediente:
175 g. unt de buna calitate, fara sare
150 g. zahar farin vanilat
300 g. faina
1 ou
1 gabenus
coaja de lamaie
25 – 30 g. cacao
1 vanilie (sau 2 lingurite extract de vanilie)
un strop de sare
Mod de preparare:
Se bat untul și zahărul cu un mixer, până se obține o cremă. Se adaugă vanilia și oul, apoi făina şi coaja de lămâie. Se amestecă, până când compoziția devine omogenă, apoi se împarte în două și se formează două bile.
In compoziţia celei dea dua părţi de aluat, se pune cacao.
Prima parte din aluat, deschisă la culoare, se întinde până la 8 mm. cu un făcăleţ. La fel şi cea cu cacao. Aceasta, din urma, se unge cu galbenusul de ou, frecat – în prealabil – cu puţină apă.
Se rulează cele două părţi, suprapuse, cu o folie de plastic, apoi se pun la frigider aproximativ 45 – 60 minute. Ulterior încingem cuptorul la 180˚C.
Se feliază cele două batoane în formă de discuri, cât mai subțiri posibil, şi se pun pe o tavă nonaderentă, tapetată cu hârtie de copt.
Se coc timp de 15 minute, apoi se lasă la răcit.