Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Ingrediente:

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Pentru tochitura:
700g ceafa de porc
500g carnacior proaspat
6 catei de usturoi
Sare, piper, vegeta, cimbru dupa gust
Condimente Karmis Fit Up pentru mancarurile de carne
Ulei pentru prajit
Un pahar de vin rosu

Pentru mamaliguta:
500g malai
1l si 1/2 apa
Sare

Pentru oua ochi:
Oua
Sare

Mai putem adauga:
Branza feta
Patrunjel verde

Mod de preparare:
Taiem carnea cubulete. Canatul il taiem rondele.

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Punem carnea intr-o cratita in care am pus ulei, adaugam cimbru , piper, sare si vegeta dupa gust, adaugam si Condimente Karmis Fit Up pentru mancarurile de carne si lasam carnea sa se rumeneasca putin.

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Dupa 10 minute adaugam peste carne carnaciorul taiat rondele si amestecam si lasm pe foc sa devina si carnaciorul putin rumeniu.

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Intr-un bol punem 2 cani si jumatate cu apa si o lingura de vegeta si adaugam supa astfel obtinuta in cratita peste carne si carnacior. Lasam totul sa fiarba, pana scade apa.

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Intre timp curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt apoi ii adaugam peste carne si carnacior.

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Spre final, adaugam un pahar cu vin si lasam tochitura pe foc pana scade din nou si prinde o culoare rumenie.

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Alaturi de tochitura merge forte bine o mamaliguta, un ou ochi, putina branzica feta rasa si dupa preferinte si putin patrunjel verde tocat marunt. Intr-o cratita punem 1 l si 1/2 apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam malaiul si lasam sa fiarba 30-40 minute.

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Intr-o tigaie cu ulei incins prajim ouale ochi, apoi le scoatem pe o farfurie si le saram.

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Branza o dam pe razatoare si o presaram peste mamaliguta si oul ochi.

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

Tochitura de porc si carnaciori cu mamaliguta si ou ochi

, , , , , , , , ,
Articolul anterior
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb
Articolul următor
Limba cu masline si paste

Retete diverse

23 de comentarii. Leave new

  • Daca as gasi aici toate ingredientele (in Coreea de Sud e mai greu)… Oricum voi inverca sa improvizez…

    Răspunde
  • 🙂 ..in Coreea chiar ca este cam greu cu carnaciorul si mamaliguta, dar cu siguranta o sa te descurci tu!!

    Răspunde
  • un deliciu in toata regula! Toate multumirile din lume pentru reteta! Un mare pupic pentru voi!

    Carmen

    Răspunde
  • a mea arata mai bine

    Răspunde
  • Draga Carmen, ma bucur tare mult ca ti-a reusit reteta, meritul este al tau, FELICITARI. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Simona, felicitarile mele, inseamna ca esti o gospodina foarte buna. Succes pe mai departe!

    Răspunde
  • Foarte bun, dar nu pun niciodata vegeta, knorr, sau alte prafuri ale industriei chimice. Puneti orice ierburi vreti, dar sa fie naturale. Nu va mai intoxicati cu nitrati si fosfati.

    Răspunde
  • MirceaA, bravo tie, esti de apreciat ca nu folosesti vegeta… si altele din categorie, eu mai folosesc din cand in cand…. asta este fiecare cu gusturile si obiceiurile lui, unele din pacate mai nesanatoase….

    Răspunde
  • Sunt profesor de limba engleza si impreuna cu cativa elevi lucram la un proiect international online numit Christmas around Europe. Am vrea sa folosim aceasta reteta (tradusa in limba engleza, desigur) si eventual alte cateva pt a arata partenerilor nostri din alte tari europene cateva mancaruri traditionale romanesti.
    Ar fi vreo problema daca am utiliza reteta si fotografiile?

    P.S. Sunt o mamica tanara si ma inspir foarte des din retetele tale. Cel mai des fac acum supa cu galustele si clatitele americane. Felicitari pt site!

    Răspunde
  • Draga Mihaela, ma bucur ca iti place site-ul si iti multumesc mult pentru vizita!!
    Nu as avea ceva impotriva utilizarii retetelor si a pozelor aferente, insa inainte as dori sa cunosc mai multe despre acest proiect pentru a avea cunostinta unde vor ajunge materialele preluate de pe acest site, este un proiect pe internet..?
    Poti sa-mi trimiti mai multe informatii pe gourmandine@gourmandine.ro O saptamana frumoasa iti doresc si astept mail-ul de la tine, in cazul in care mai doresti si iti mai sunt de folos, retetele de pe site!!

    Răspunde
  • Buna seara reteta Dv este una foarte buna si foarte traditionala eu am folosit numai ingrediente naturale a iesit super buna va multumesc pentru reteta incerc sa o surprind pe sotia mea cu retetele Dv multumesc mult

    Răspunde
  • Dorin, felicitari pentru reusita retetei! Ma bucur ca a fost pe placul vostru!! Te mai astept in vizita, poate mai incerci si alte retete! La multi ani! Un an frumos si imbelsugat va doresc!!

    Răspunde
  • nico nicusor
    2 februarie 2010 16:08

    numai dupa cum arata pozele mi-se face pofta, asa ca ma apuc de treaba . Gata cu vorba si fuga la bucatarie. 😆

    Răspunde
  • Nico Nicusor, sper sa fi iesit reteta pe gustul tau!! Spor la gatit si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Fiind o tanara sotie e normal sa mai “furi”cate o reteta de pe internet pentru a-ti impresiona sotul :wink:.Mai ales cand esti intr-o tara straina si nu o ai pe mama langa tine sa iti dea sfaturi.Tot ce pot spune este ca site-ul si retetele tale m-au ajutat mult,fotografiile arata minunat. Iti multumesc pentru delicioasele retete publicate si mult succes in continuare. Bafta.

    Răspunde
  • Buna Iulia,

    Felicitari pentru site. Cred ca ai facut o treaba buna cu el, retetele sunt explicate foarte bine si poze sunt asa frumoase de iti vine pofta pe loc.
    Ma uit de cateva zile pe site-ul tau pentru ca incerc sa gasesc o reteta tipic romaneasca pe care sa o prezint studentilor internationali din universitatea mea (studiez in prezent in Olanda). Nu gasesc multe ingrediente aici, asa ca misiunea mea este mai grea. Ma gandeam sa pregatesc aceasta reteta, dar ma tem sa nu se raceasca mamaliguta si atunci nu ar mai avea acelasi gust. Ce alte retete in recomanzi, tipic romanesti, usor de preparat si cu ingrediente nu foarte tipice tarii noastre (branza de oaie de exemplu, nu gasesc aici, doar cascaval).
    Multumesc in avans pentru orice sugestie. Oana

    Răspunde
  • Pop Monica IUlia
    19 septembrie 2011 11:59

    Am facut acesta reteta sambata ca am avut niste oameni care ne-au ajutat sa facem gardul la gradina. S-au lins pe degete, a fost delicioasa tochitura

    Răspunde
  • dutuc mariana
    6 noiembrie 2011 20:16

    nebunie! mi-a iesit nebunie! am fost la.. inaltime.. pentru musafirii mei cu reteta aceasta.

    Răspunde
  • Foarte delicioasa reteta, am facut-o de doua ori si mi-a iesit de fiecare data…sunt fan al site-ului tau si am mai facut si alte retete….

    Răspunde
  • adevarata reteta. meriti tot binele din lume. chiar akm am facut-o si a iesit asa de buna, incat nevasta-mea se roaga mereu sa ii mai fac

    Răspunde
  • Am incercat reteta ta si a iesit super. Chiar acum am terminat de mancat si toata familia mea a foat multumita si foarte incantati de gust.
    =P~ :-bd <:-P

    Răspunde
  • pt cate persoane sunt ingredientele? ;;) ms

    Răspunde
  • LA NOI, IN ARAD, SE PUNE COGNIAC, IN LOC DE VIN – 50 ML. IESE MULT MAI BUN. INCERCATI, SA VEDETI, CA LA CEAFA DIAVOLO

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu