Anasonul – Breviar gastronomic

Anasonul

Anasonul este o plantă cu flori mici şi albe. Fructele sunt folosite în industria alimentarã ca aromatizant. Aroma de lemn dulce o face ideală pentru prepararea bomboanelor. Având o aroma foarte puternică, nu se combină bine cu alte mirodenii aromate, trebuind dozat cu atenţie.

Se mai poate găsi şi ca anaso stelat, fiind unul dintre cele mai folosite condimente în bucătăria chinezească. Anasonul stelat miroase ca anasonul, dar are un gust mai pregnant, mai aspru si mai profund. Se foloseşte la carnea de porc, gâscă şi raţă, dar şi la mâncărurile dulci, turta dulce, la ceai şi la vin fiert.

Articolul anterior
Amchur sau pudra de mango
Articolul următor
Suc de mango cu lapte

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu