Zeppole Di San Giuseppe (Gogosi)

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Ingrediente:

Zeppole Di San Giuseppe

Pentru zeppole:
500g faina
380g apa calduta
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar tos
1 plic zahar vanilinat
Un praf de sare
Ulei pentru prajit
Zahar tos pentru pudrat

Pentru crema pasticcera:
70g faina
500ml lapte
6 galbenusuri
3 plicuri vanilie
180g zahar
2 esente de rom (nu este obligatoriu)

Mod de preparare:
Aluatul eu l-am preparat in masina de facut paine – dar poate fi preparat foarte bine si fara masina – aici a fost framantat si dospit timp de 1 ora 30 minute. Am pus in cuva masinii de paine un urmatoarea ordine ingredientele: apa, zaharul, sarea, zaharul vanilinat, plicul de drojdie uscata si faina. Daca nu aveti masina de paine framantati aluatul cu mana si-l lasati la dospit 1 ora, la loc caldut. Atentie aluatul trebuie sa fie moale, nu se intinde in foaie, nu se lucreza cu mana, se ia cu lingura din el si se pune in tigaia cu ulei.

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Pentru a prepara crema pasticcera, punem intr-un castron 6 galbenusuri separate de albusuri, apaugam peste zaharul si le batem spuma cu mixerul pana isi tripleaza volumul.

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Adaugam zaharul vanilinat, si faina si mixam pana se incorporeaza complet.

Zeppole Di San Giuseppe

Intr-o cratita punem laptele, adaugam zaharul vanilinat, esentele de rom si il dam in clocot.

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Dupa ce da in clocot, il tragem deoparte turnam incet incet toata cantitatea de spuma de galbenusuri cu zahar si faina amestecand continu cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Punem cratita din nou pe foc amestecand continu pana vedem ca incepe sa se ingroase dupa care o luam de pe foc.

Zeppole Di San Giuseppe

Dupa ce aluatul a dospit, punem pe foc o tigaie cu mult ulei in ea, luam cu lingura din aluat si cu ajutorul altei linguri dam drumul aluatului in tigaie astfel incat sa iasa niste gogosele cat mai rotunde.

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Dupa ce s-au copt gogosile si pe o parte si pe alta, le scoatem pe un servetel de hartie absorbant, apoi le dam prin zahar tos, le taiem cu cutitul in doua pe jumatate, fara a le rupe de tot, si punem in ele cate o lingura de crema pasticcera. Se servesc atat calde cat si reci.

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

, , , , ,
Articolul precedent
Pariziene cu branza dulce
Articolul următor
Gogosi – Zeppole di San Giuseppe – varianta 2

Retete diverse

9 comentarii. Leave new

  • Iulia, ce minuntatii! Am salivat instantaneu. 😛 Foarte bine arata…

    Răspunde
  • Multumesc Edith, sa sti ca sunt foarte gustoase. Pup! 🙂

    Răspunde
  • Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie cand am intrat aici ca si la Edith,arata super.

    Răspunde
  • Multumesc mult Nicolina pentru aprecieri, esti o draguta. Te pup si te mai astept in vizita!!!

    Răspunde
  • ce pofta mi-ai facut cu aceste gogosi absolut minunate. Trebuie sa le incerc, de fapt as vrea sa incerc toate retetele tael. Ti-am descoperit de 2 zile blogul si nu imi vine sa cred ce delicatese am gasit pe-aici, cat de bine sunt explicate retetele si ce poze frumoase.
    Felicitari!

    Răspunde
  • Alina, multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca iti place site-ul, te astept cat mai des pe aici!! Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • 😉 Ce-mi placeeeeeeeeeeeeeee, nici nu framant , nici nu intind foaie… 😳
    Am trecut-o la favorite, ca n-o puteam pierde 😆

    Răspunde
  • Le- am facut, sunt delicioase!!!!!!!!!! Asteptam cat mai multe sugestii, eu cand nu mai stiu ce sa gatesc, intru pe blogul acesta. Pa

    Răspunde
  • Salutare, fetelor! Cautam o reteta cu gogosi, cand am descoperit-o pe asta a zis: ea e! :-bd …deja salivez =P~ O voi face, dar o sa inlocuiesc zaharul alb cu zahar brun ca e mai aromat si il folosesc mereu cand prepar deserturi. In plus e si mai sanatos. Ati folosit vreodata?
    Va pup!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu