Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Ingrdiente:

Zeppole Di San Giuseppe

Pentru Zeppole:
400g faina
400g apa
80g margarina Rama
10oua
Un praf de sare
2 plicuri zahar vanilinat
Ulei pentru prajit

Zahar pudra pentru pudrat
Cirese confiate

Pentru crema pasticcera:
70g faina
500ml lapte
6 galbenusuri
3 plicuri vanilie
180g zahar
2 esente de rom (nu este obligatoriu)

Mod de preparare:
Intr-o cratita, punem apa, margarina, zaharul vanilinat si sarea si punem totul pe foc. Lasam totul pe foc, pana se topeste margarina si da totul in clocot.

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Cand incepe sa dea in clocot, tragem cratita deoparte si adaugam faina in ploaie, amestecand continu, pana se incorporeaza complet si se formeaza un aluat. Lasam aluatul rezultat la racit.

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Cand aluatul este destul de rece – atat sa se poata lucra cu mana – incorporam ouale rand pe rand si amestecam continu, pana se inglobeza totul. Mai comod este sa folositi blenderul vertical, astfel nu riscam sa se formeze cocoloase, iar ouale se ingloglobeaza foarte bine in aluat.

Zeppole Di San Giuseppe

Intr-o tigaie punem ulei la incins. Luam un sprit – pe care il folosim la ornat torturile cu crema, introducem in el aluat si spritam direct in tigaie aluatul, in uleiul incins formand un cerc. Prajim gogosile astfel formate si pe o parte si pe alta, dupa care le scoatem pe un servetel de hartie absorbent pentru a elimina surplusul de ulei.

Zeppole Di San Giuseppe

Pentru a prepara crema pasticcera, punem intr-un castron 6 galbenusuri separate de albusuri, apaugam peste zaharul si le batem spuma cu mixerul pana isi tripleaza volumul.

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Adaugam zaharul vanilinat, si faina si mixam pana se incorporeaza complet.

Zeppole Di San Giuseppe

Intr-o cratita punem laptele, adaugam zaharul vanilinat, esentele de rom si il dam in clocot.

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Dupa ce da in clocot, il tragem deoparte, turnam incet incet toata cantitatea de spuma de galbenusuri cu zahar si faina amestecand continu cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Punem cratita din nou pe foc amestecand continu, pana vedem ca incepe sa se ingroase, dupa care o luam de pe foc.

Zeppole Di San Giuseppe

Dupa ce am terminat de pregatit atat gogosile, cat si crema, punem gogosile pe o farfurie, le pudram cu zahar pudra, punem deasupra gogosilor crema pasticcera si adaugam o cireasa confiata.

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

Zeppole Di San Giuseppe

6 comentarii. Leave new

Ce dragalase sunt !!! Ma intreb daca o sa-mi iasa si mie asa frumoase ?!?!?
Felicitari pentru gogosele si pentru blogul minunat (probabil ma repet, dar asa sunt eu, nu-mi gasesc cuvintele cand imi place ceva foarte tare).

Răspunde

Ginette, iti multumesc pentru ca iti place blogul, ma bucura mult asta. Referitor la reteta sa sti ca aluatul se aseamana mult cu aluatul de eclere, doar ca gogoselele astea se prajesc in ulei. in principiu e usor de executat… singura bataie de cap mi-a dat-o sprituirea aluatului in ulei, la prajit, aici e partea in care trebuie sa te misti repede si precis, ca sa iasa niste gogosele rotunde si frumoase. Succes daca o incerci. Te mai astept. Pup!

Răspunde

Trebuie sa le incerc si eu ca arata prea bine…iar crema …. e minunata!!!
Felicitari Iulia imi place mult blogul tau
Multumim pentru premii

Răspunde

Multumesc Lory, sa le incerci, sunt delicioase. Te pup!!!

Răspunde
Simonacallas
1 iunie 2014 6:55

Arata minunat, nu am mancat pana acum Zeppole di San Giuseppe, asa ca ar fi cazul sa o fac 🙂

Răspunde

Iulia, bănuiesc ca merg la fel de bine și cu ulei sau mai bine, unt. (Margarina nu e un produs alimentar sănătos)
Prajite fiind, cum ies la interior?

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu