Vinete pane

Vinete pane - retete

Vinete pane - retete

Ingrediente:

Vinete pane - retete

6 vinete (1 kg)
3 oua
200g faina
Sare
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Curatam vinetele, le spalam si le taiem felii (de-a lungul vinetei).

Vinete pane - retete

Intr-un castron, punem feliile in straturi si saram deasupra fiecarui strat. Lasam 30 minute vinetele in sare, dupa care le scoatem intr-un strecurator, la scurs.

Vinete pane - retete

Pregatim in doua farfuri, faina si ouale. Ouale le saram si le batem cu furculita.

Vinete pane - retete

Vinete pane - retete

Luam fiecare feliuta de vanata in parte si o trecem prin faina pe o parte si pe alta, apoi prin ou la fel pe o parte si pe alta si o punem in uleiul incins, la prajit. Se prajeste si pe o parte si pe alta, pana se rumeneste. Se servesc atat calde, cat si reci, ca aperitiv.

Vinete pane - retete

Vinete pane - retete

Vinete pane - retete

Vinete pane - retete

Vinete pane - retete

, , , , , ,
Articolul precedent
Soricei picanti
Articolul următor
Pepene galben invelit in jambon Serrano

Retete diverse

4 comentarii. Leave new

  • Sunt foarte foarte bune. Recomandarea mea este si un mujdei de usturoi langa.. te lingi pe degete.. nu alta 🙂 Pofta mare!
    PS Vinetele se pot inlocui si cu dovlecei – ies la fel de buni 🙂

    Răspunde
  • Desi este o reteta usor de preparat mi se pare foarte gustoasa! :-bd

    Răspunde
  • Daca ii punem si pesmet inainte de a-i frige, e si mai bun, un pic crocant 😉

    Răspunde
  • :-bd abia astept sa le fac maine, desi prefer sa las faina deoparte 😉
    am mancat saptamana trecuta undeva si tare mi-au placut 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns la Madalina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu