Treccia ripiena salata (franzelă sărată umplută)

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Ingrediente:

Treccia ripiena salata

Pentru umplutara:
300g carne de porc tocata
200g ciupercute
200g masline fara samburi
2 cepe medii
1 ou
1 lingurita vegeta
1 lingurita chimen macinat
Sare, piper si usturoi granulat dupa gust
Ulei pentru prajit
2 rosii mai micute
Mozzarella

Pentru aluat:
500g faina
1 lingutita zahar
½ lingurita sare
50 g margarina Rama
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
250g apa

Pentru uns:
1 ou
100 ml lapte

Mod de preparare:
Punem intr-o tigaie ulei la incins, adaugam carnea toccata, condimentam cu o lingurita vegeta, o lingurita chimen macinat, sare, piper si usturoi granulat dupa gust, si lasam totul pe foc pana carnea incepe sa se rumeneasca usor.

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Treccia ripiena salata

Spalam ciupercutele si le taiem marunt.

Treccia ripiena salata

Intr-o tigaie punem ulei si adaugam ceapa pe care o lasam la calit. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam ciupercutele si lasam totul la calit.

Treccia ripiena salata

Dupa ce ceapa si ciupercutele s-au calit bine, le punem intr-un strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.

Treccia ripiena salata

Dupa ce s-au scurs, adaugam ceapa si ciupercutele in castron, peste carnea tocata pe care am prajit-o mai inaine. Adaugam un ou, maslinele si amestecam pana la omogenizare.

Treccia ripiena salata

Aluatul eu l-am framantat di l-am dospit in masina de paine. Punem in cuva masinii de paine ingredientele in ordinea urmatoare: apa, zahar, sare, margarina, faina si drojdia. Am lasat aluatul in masina de facut paine 1 ora si 1/2, timp in care a framantat si a dospit.

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Taiem mozzarella feliute.

Treccia ripiena salata

Taiem rosiile feliute.

Treccia ripiena salata

Dupa ce aluatul a dospit, intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa de lucru pudrata in prealabil cu faina. Impartim foaia pe lung in trei parti egale – ATENTIE nu o taiem, marcam doar cu cutitul. Partile de pe margine le franjuram, taind cu cutitul fasiute egale – mie mi-au iesit 26 fasiute pe o parte, 26 pe celalta.

Treccia ripiena salata

Dupa ce am pregatit foaia de aluat, pe partea din mijloc – parte care nu am franjurat-o – punem umplutura din carnita, ceapa si ciuperci, preparata mai sus, peste punem feliute de rosii si peste rosii feliute de mozzarella.

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Dupa ce am pus umplutura pe foaia de aluat, incepem sa aducem spre interior, peste umplutura, fasiutele de pe partile exterioare, una din stanga una din dreapta, ca o impletitura. La cele doua capete strangem putin aluatul pentru a nu iesi umplutura.

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Intr-un bol spargem un ou si il amestecam cu 100ml de lapte.
Punem painica umpluta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu compozitia din ou si lapte si o punem in cuptorul preincalzit la foc incet, apoi potrivit pentru 50 – 60 minute, pana se coace si se rumeneste frumos deasupra. Se serveste calda, dar si rece. E o reteta delicioasa, usor de preparat.

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

Treccia ripiena salata

, , , , ,
Articolul precedent
Paine pufoasa
Articolul următor
Focaccia cu rosii cherry si masline

Retete diverse

14 comentarii. Leave new

Draga Iulia treccia ta arata absolut SENZATIONAL, iar combinatia carne tocata, ciupercute si masline este dementiala. Ma bucur enorm ca ai incercat-o si ca ti-a placut. Trebuie sa o refac si eu ca mi-ai facut o pofta teribila cu pozele tale. Te pup si felicitari! Esti o gospodina desavarsita!!!

Răspunde

Ceau Laura, reteta a fost delicioasa la fel ca multe alte retete ce le-am facut de la tine. Multumesc mult pentru aprecieri, dar sa sti ca cu asa un profesor ca tine retetele nu pot iesi decat minunate. Iti multumesc pentru retetele extraordinare pe care le postezi pe site-ul tau, esti o adevarata maestra intr-ale bucatariei. Te pup si te mai astept!!

Răspunde

Arata taaare fain, Iulia!

Răspunde

Multumesc mult, Ehith! Pup!

Răspunde

care este site-ul laurei.A? 🙄

Răspunde

arata foarte bine……la fel si a laurei adamache…..felicitari! 😉

Răspunde

Karina, multumesc! Laura este o maiestra in aluaturi, sunt de acord cu tine, are retete minunate!!

Răspunde

Buna Iulia, am si eu o intrebare: aluatul se poate face si in mod traditional? si in acest caz, cantitatile ingredientelor raman aceleasi? ..nu am masina de facut paine…:( Multumesc pentru tot

Răspunde

Alina, sigur ca poti sa-l faci in mod traditional, cantitatile sunt aceleasi, eu folosesc masina de facut paine pentru ca este mai comod la framantat 😉 … in mod normal toate aluaturile de pe site sunt aluaturi care se fac in mod traditional, insa din comoditate m-am invatat sa bag la framantat la masina. Sincer, fie vorba intre noi, pentru asta mi-am si luat masina, pentru framantat si dospit, de copt nu coc nimic in ea… chiar iti recomand sa iti achizitionezi una, usureaza mult munca. Puppp si spor la gatit!! 😉

Răspunde

Multumesc Iulia! poate imi fac cadou de ziua mea una 😉 si inca o data: multumesc pentru toate retelele de aici si pentru rabdarea ta de a ne invata lucruri noi (si eu imi petrec muuuultt timp in bucatarie – mare majoritate a lui din pasiune). Imbratisari de la Pitesti.

Răspunde

Alina, ma bucur mult ca ma vizitezi, si eu intru in bucatarie tot din pasiune, pe primul loc sta pasiunea pentru fotografie, apoi cea pentru bucatarie… Te pupp si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

😉 Buna,tocmai am scos-o din cuptor.Arata bine , o sa pun poze, dar nu ne-ai spus cat de greu e sa o iei de pe masa si sa o pui in tava.M-am chinuit ceva.O sa va spun si ce gust are …mai tarziu.Seara buna

Răspunde

tocmai am facut reteta, a iesit fenomenal si arata superrr!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu