Torta di ricotta

Torta di ricotta

Torta di ricotta

Torta di ricotta

Torta di ricotta

Ingrediente:

Torta di ricotta

500g faina
500g ricotta
250g zahar tos
40g margarina Rama
6 oua
2 esente de rom Dr.Qetker
2 plicuri zahar vanilinat Dr. Qetker
1 plic praf de copt Dr. Qetker
Un praf de sare

Mod de preparare:
Spargem ouale si le punem intr-un castron mare. Adaugam peste oua zaharul tos si mixam pana rezulta o spuma.

Torta di ricotta

Torta di ricotta

Adaugam ricotta si mixam din nou pana se inglobeaza bine in compozitie.

Torta di ricotta

Adaugam margarina si iar mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Torta di ricotta

Peste compozitia rezultata adaugam faina, zaharul vanilinat, praful de copt, putina sare si 2 esente de rom. Mixam totul, pana obtinem compozitia finala.

Torta di ricotta

Luam o forma sau o tava, o ungem cu margarina, o tapetam cu faina si turnam comozitia in ea. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam 50-60 minute la foc mic si mediu, pana prinde o culoare usor aurie. Putem face testul cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor, pentru a testa daca este coapta. Cand se raceste, o pudram cu zahar pudra. Se serveste alaturi de o cafeluta sau simplu ca o prajiturica dulce. Este ca un fel de chec.

Torta di ricotta

Torta di ricotta

Torta di ricotta

Torta di ricotta

Torta di ricotta

Torta di ricotta

Torta di ricotta

, , , ,
Articolul precedent
Lingouri londoneze
Articolul următor
Prajitura Ileana

Retete diverse

17 comentarii. Leave new

Imi ploua in gura!
Foarte apetisant.
Multumesc de vizita si te mai astept.
Si eu te vizitez cu mare drag.

Răspunde

mamaaa Iulia ce bine arata :-O suuuper!!!

Răspunde

Multumesc Aliza, a crescut intradevar foarte bine!

Răspunde

E foarte bun Cristina!! Te pup!!

Răspunde

Buna , shi frumoasa …
 Felicitari , shi sarutari .
 La multzi ani .
 
 

Răspunde

Multumesc, Rodica! La multi ani si tie!!!

Răspunde

Thanks for the recipe of this cake. I love it! I made it soon. I adore your recipes! All there are excellent and yummy.
Greetings, Maria

Răspunde

Dear Maria, I am glad you liked and tried the recipe! I visited your blog and everything look delicious! See you soon! 🙂

Răspunde
papushica87
28 martie 2010 22:34

am o intrebare,nustiu unde se gaseste ricotta,pot s-o inlocuiesc cu altceva?

Răspunde

Papishica87, ricotta gasesti la Real, Metro, Billa, in general la orice hipermarket ar trebui sa se gaseasca. Eu in unele retete mai inlocuiesc ricotta cu branza dulce de vaca, insa aceasta branza nu are textura chiar atat de fina ca ricotta si in plus trebuie foarte bine scursa. Aceasta reteta am incercat-o doar cu ricotta, ca atare nu stiu cum s-ar comporta branzica dulce de vaca, rau nu ar trebui sa fie, insa daca o folosesti incarca sa o scurgi foarte bine inainte. Spor la gatit! Sarbatori fericite!! 😉

Răspunde

Ricotta tradus in romaneste e urda. Stiu ca vin tarziu cu traducerea dar abia acum v-am descoperit. Bogat site, mai trec pe aici.

Răspunde

Foarte interesanta aceasta torta.. am s-o incerc maine.. complimente pt. cine a facut aceasta torta si a postat-o pe site si pt.altii..

Răspunde

Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză (mascarpone sau provolone) sau din cheagul laptelui după separarea zerului, în special din zer de lapte de oaie.
Cuvântul “ricotta” înseamnă în italiană “refiert”, fapt ce arată că zerul a fost tratat termic.
Ricotta se aseamănă cu urda produsă în România, cu deosebirea că aceasta se fabrică din zerul rămas de la fabricarea cașului. De aici provin mici diferențe de consistență și chiar de gust între ricotta și urdă

Răspunde

Papushika, poti inlocui f bine ricotta cu urda noastra romaneasca, dar sa fie grasa si fina, nu de aceea uscata, ca o branza “zburata” de vaci.
Excelenta reteta! :-bd

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu