Tort ‘Vis de vara’ cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Ingrediente:

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

66 piscoturi
4 fiole esenta rom Dr. Qetker
8 linguri zahar tos

Pentru crema de budinca cu ananas:
1 plic budinca de vanilie
6 linguri zahar tos
500ml lapte
350g ananas

Pentru crema de fructe cu mascarpone:
250g branza mascarpone
2 plicuri frisca Dr. Qetker
300ml lapte pentru frisca
5 linguri zahar pudra
500g zmeura
200g mure

Mod de preparare:
Intr-un bol punem 200ml lapte si dizolvam zaharul tos si plicul de budinca de vanilie. Restul de lapte il punem intr-o cratita, pe foc pentru a da in clocot. Cand da in clocot se trage cratita de pe foc se adauga budinca dizolvata, se pune din nou pe foc mic si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, se ia cratita de pe foc se lasa la racit, iar cand este rece se adauga ananasul taiat cubulete micute si se amesteca pana la incorporare.

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Intr-un castron batem frisca cu mixerul, adaugam apoi branza mascarpone si zaharul pudra. Mixam in continuare pana se inglobeaza totul. Adaugam zmeura si murele – spalate in prealabil si puse la scurs – si amestecam totul usor, cu o spatula, pana obtinem o compozitie omogena.

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Dupa ce am obtinut cele doua crema trecem la umplerea tortului.
Intr-un castron punem 1l apa adaugam esentele de rom si zaharul si amestecam pana la diluarea zaharului. Luam piscot cu piscot, le inmuiem in apa cu zahar si rom si le asezam pe o tava in doua randuri a cate 11 bucati. (acum, asta depinde si de cat de mare e tava si cate piscoturi incap). Peste primul strat se piscoturi intindem jumatate din crema de zmeura, mure si mascarpone.
Urmeaza al doilea strat de piscoturi – dispuse la fel, si apoi peste intindem toata crema de budinca cu ananas.
Cel de-al treilea strat de piscoturi vine dispus la fel si se pune peste toata crema de zmeura, mure si mascarpone.
Deasupra ornam cu zmeura si mure sau dupa preferinte.

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

Tort Vis de vara cu zmeura si mure

, , , , , , , , ,
Articolul precedent
Tort Alba – Neagra
Articolul următor
Tort de mere

Retete diverse

13 comentarii. Leave new

  • Arata super tortul!!!!Cu siguranta o sa-l incerc si eu… :))

    Răspunde
  • Buna,
    Foarte bina arata aceasta prajitura!

    Te invit in forumul meu culinar.
    Am nevoie de moderatori!
    Te astept!

    http://veronica.forumhit.ro

    Răspunde
  • Mutumesc Alexandra, sa sti ca e o reteta usoara si delicioasa.

    Răspunde
  • Draga Veronica, am vizitat forumul tau, e frumos organizat si plin de retete taaare apetisante. Cu siguranta o sa-mi fac timp sa mai trec pe la tine.Te pup!

    Răspunde
  •  VAI, CHIAR  DE VIS !
     ASHA PRAJITURA  CRED CA AM S-O FAC SHI EU …
     DAR  NU AM ZMEURA, SHI MURE .
     CRED CA NU ARE GUST LA FEL , NUMAI CU ANANAS …
     POATE MERGE CU VISHINE  FARA SAMBURI DIN COMPOT …SAU COMPOT DE  PERSICI ..
     VOI VEDEA EU .
     DAR ESTE UN TORT , F.F USHOR DE FACUT , SHI RACORITOR .
     MULTZUMESC CELEI CARE L-A  TRIMIS .
     SARBATORI FERICITE .
     LA MULTZI ANI !
     RODICA-SHTEFANIA

    Răspunde
  • Draga Rodica, tortuletul asta a fost un deliciu, poti sa-l incerci cu ce fructe doresti, sunt sigura ca-ti va iesi la fel de delicios!! Te pup si te mai astept in vizita!!!!!! 🙂

    Răspunde
  • Felicitari… Pozele sunt superbe si sunt sigura ca si gustul e nemaipomenit.
    Cautam retete pentru sarbatori, ceva mai special, si ma bucur ca am ajuns aici… Abia astept sa incerc o parte din ele…

    Răspunde
  • Cosmina, multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca iti place site-ul! Spor la retetele pe care le vei incerca! Te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • ARATA EXTRAORDINAR, ESTI NEMAIPOMENITA. MULTUMIM PTR. RETETE

    Răspunde
  • Buna, as dorii si eu, va rog, o reteta pentru tort de biscuiti cu crema de cacao. Multumesc.

    Răspunde
  • Super reteta. In loc de mure si capsuni proaspete, am folosit fructe de padure congelate (de toate felurile) cumparate din supermarket. Nota 10 pentru reteta. SImpla, dureaza putin si este perfecta pentru un mic rasfat al celor dragi. Multumesc.

    Răspunde
  • :-bd super buna

    Răspunde
  • Buna ziua,
    Am incercat reteta, nu data ci de cateva ori. E absolut geniala. Prietena mea e innebunita dupa aceasta prajitura.
    Totusi, ca si feed-back as adauga ca, in materie de gusturi eu prefer torturile si prajiturile nu foarte dulci, deci am redus cantitatile de zahar si esenta si rezultatul a fost la fel de bun.
    Cumva, un gust putin acrisor cu crema dulce de vanilie, care iti stimuleaza simturile instant… =P~
    p.s.:keep up the good work. pentru cei/cele care nu gasesc zmeura/mure, eu folosesc o varianta destul de ok si anume, fructe congelate pentru compozitie, iar pentru decor, zmeura si/sau mure proapete din comert. mai ales acum cand se gasesc in orice supermarket mare. iar pretul lor este destul de accesibil (in jur de 3-4 lei 125 gr. de zmeura)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu