Tort de capsuni cu piersici

Tort de capsuni cu piersici

Tort de capsuni si piersici

Tort de capsuni si piersici

Tort de capsuni si piersici

Ingrediente:

1 blat de vanilie pentru torturi

Pentru crema de capsuni:
1 kg capsuni
1 plic frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru preparat frisca
3 plicuri gelatina Dr. Qetker
8 linguri zahar tos

Pentru crema cu piersici
400g piersici din compot
3 oua
300g zahar
200ml lapte
4 pliculete zahar vanilinat
3 plicuri gelatina Dr. Qetker
1 plic frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru preparat frisca

Mod de preparare:

Crema de capsuni

Spalam capsunile le indepartam coditele, le punem intr-un bol si incepem sa le pasam cu blenderul. Dupa ce am obtinut un piure, adaugam zaharul tos.

Intr-un bol punem laptele si praful de frisca si mixam totul pana obtinem frisca.

Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa.

Gelatina dizolvata se adauga in piureul de capsuni, amestecand repede, pana se incorporeaza, dupa care adaugam frisca si amestecam din nou, pana se incorporeaza si o dam la rece.

Crema cu piersici

Piersicile le scoatem din compot, le punem la scurs si le taiem cubulete.

Intr-o cratita, punem galbenusurile si le frecam cu zahar, peste se adauga laptele si zaharul vanilinat dupa care se pune pe baie de aburi si se amesteca pana aproape de fierbere, atentie – nu se fierbe.

Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa.

Gelatina calda, o punem imediat in crema de galbenusuri cu lapte – inca fierbinte, si amestecam repede pana se inglobeaza, apoi se lasa la racit.

Intre timp batem albusurile spuma si adaugam peste ele crema obtinuta din galbenusuri, lapte si gelatina, adaugam piersicile si amestecam pana se omogenizeaza.

Dupa ce am preparat ambele creme, trecem la umplerea blatului de tort.

Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, punem blatul, il insiropam – cu apa cu zahar sau cu sucul ramas de la compotul de piersici, punem crema cu piersici, ilintroducem 10 minute la frigider pentru a se intarii putin dupa care peste crema cu piersici turnam s crema de capsuni, care intre timp si ea a fost tinuta in frigider. Tortul se introduce la frigider pana a doua zi. A doua zi putem sa-l ornam in diferite feluri, dupa preferinte.

Tort de capsuni si piersici

Tort de capsuni si piersici

Tort de capsuni si piersici

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Tort de capsuni cu piersici (Format PDF)

, , , , , , ,
Articolul precedent
Ostropel de pui cu cartofi pireu
Articolul următor
Tort Alba – Neagra

Retete diverse

4 comentarii. Leave new

  • draga Iulia, arata super acest tort. vreau sa il fac si eu craciunul acesta, insa am o nelamurire. in prezentare, la crema de piersici spui despre un plic de frisca dr oetker care nu mai apare apoi si in reteta propriu-zisa. se pune acesta frisca in crema de piersici sau se foloseste la ornat tortul? si poate fi inlocuit acest plic cu frisca facuta din smantana? si cam cata frisca iese dintr-un plic ca sa ma orientez si eu la smantana. multumesc anticipat pt raspuns

    Răspunde
  • Waiting on the same answer 😛 :))))))

    Răspunde
  • Buna! Super reteta, super blogul! Citesc de mult timp aici si am incercat o multime de retete de aici si au iesit mereu! Felicitari si tine-o tot asa!
    Legat de reteta de mai sus si eu am aceleasi intrebari ca cele puse deja de Irina. Plicul de frisca dr. otker banuiesc ca se amesteca in crema, dar nu am idee cam cata cantitate de frisca sa pun… Ms anticipat! :*

    Răspunde
    • Buna,
      As dori sa fac si eu acest tort, dar sa imi spui te rog daca plicul de frisca se pune in crema se piersici.
      Multumesc!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu