Tort cu mousse de pepene galben și cremă cu piersici

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Ingrediente:
Tort de pepene cu piersici
1 blat vanilie (eu am folosit blat cumparat, avea 3 foi, am folosit doar doua dintre ele, puteti folosi si un blat pregatit in casa de voi)
1 plic praf de frisca (pentru ornat)
150ml lapte pentru frisca
Sucul de la compotul de piersici pentru insiropat blatul
50ml apa (pentru diluat sucul de compot)
Cateva feliute de piersica din compot pentru ornat
Tort de pepene cu piersici
Pentru crema cu piersici:

375g pulpa piersici din compot
3oua
300g zahar tos
200ml lapte
4 pliculete zahar vanilinat
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca
Tort de pepene cu piersici
Pentru mousse-ul de pepene galben:

1 pepene galben 1kg 200g a avut al meu (pentru ca tortul sa fie de vis, va recomand sa luati un pepene bine copt, dulce, aromat, nu unul cu gust de castravete 🙂 , va spun asta pentru ca sunt patita)
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca
175g zahar pudra
2 esente de lamaie (optional)

Mod de preparare:

Crema cu piersici

Scoatem pulpa de piersica din borcan si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Tort de pepene cu piersici
Dupa ce piersicile s-au scurs, le taiem cubulete.
Tort de pepene cu piersici
Punem albusurile intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Punem intr-un castron 150 ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste.
Tort de pepene cu piersici
Punem galbenusurile intr-un castron de sticla, termorezistent, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos si mixam pana la omogenizare.
Tort de pepene cu piersici
Peste galbenusurile cu zahar si vanilie apaugam laptele (200ml), mixam pana se omogenizeaza.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Apoi, punem castronul cu aceasta crema pe foc, pe baie de aburi si il lasam pana zaharul se topeste, atentie nu se fierbe si se amesteca in permanenta crema cu un tel.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Intre timp, punem pliculetele de gelatina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Turnam gelatina dizolvata in crema de galbenusuri cu zahar, amestecam cu bine cu telul pana se incorporeaza, pentru a nu ramane cocoloase de gelatina, apoi puneti bolul cu fundul in chiuveta si lasati apa rece sa curga pe langa bol, pentru a grabi procesul de racire.
Tort de pepene cu piersici
Doar cand crema a ajuns la temperatura camerei, adaugati albusurile si amestecati cu telul usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Adaugati apoi frisca batuta, amestecati din nou cu telul, usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Adaugam apoi cubuletele de pulpa de piersici si amestecam usor cu o spatula. Cema obtinuta o pastrati la frigider pana terminate sic ea de a doua crema. Va recomand sa va grabiti cu prepararea celei de a doua creme, pentru ca prima crema sa nu se intareasca prea tare si sa aveti probleme cand asamblati tortul.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Mousse de pepene galben

Punem intr-un castron 150ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam, pana se intareste.
Tort de pepene cu piersici
Taiem pepenele in doua, il curatam de coaja si seminte.
Tort de pepene cu piersici
Taiem pulpa de pepene in cubulete.
Tort de pepene cu piersici
Punem cubuletele de pepene intr-un bol si le pasam cu blenderul, pana se transforma intr-un piure fin.
Tort de pepene cu piersici
Adaugam in piureul de pepene 2 fiole esenta de lamaie, zaharul pudra si mixam cu blenderul din nou pana se omogenizeaza.
Tort de pepene cu piersici
Intre timp, punem pliculetele de geletina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Turnam piureul de pepene intr-un bol incapator, adaugam peste gelatina dizolvata si amestecam compozitia bine cu o spatula.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Lasam piureul de pepene la racit(in cazul in care s-a incalzit de la geltina dizolvata in microunde), iar cand ajunge la temperatura camerei adaugam in pireul de pepene, frisca batuta spuma si amestecam cu un tel de jos in sus, usor, pana se inglobeaza complet.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Peste siropul din compot in care au stat piersicile, adaugam putina apa pentru al dilua si amestecam (acest proces este optional, puteti sa nu diluati siropul).
Tort de pepene cu piersici
Dupa ce avem pregatite ambele crème, incepem sa incorporam tortul. Luam o tava rotunda cu diametrul de 28 cm si peretele detasabil, asezam in mijlocul tavii, o foaie de blat, insiropam cu cateva linguri din siropul de compot si turnam crema cu piersici peste primul blat, ATENTIE, turnati doar o parte din crema, atat cat sa va permita sa mai adaugati in aceeasi tava pe langa asta, inca un blat si o parte din crema de pepene.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici
Peste crema cu piersici, adaugati inca o foaie de blat, insiropam din nou blatu; cu cateva linguri de sirop de compot, apoi turnam o parte din mousse-ul de pepene, pana umplem tava. Astea fiind facute, nu ne ramane decat sa punem tortul in frigider si sa il lasam pana a doua zi.
Tort de pepene cu piersici
A doua zi, scoatem tortul din frigider, indepartam peretele detasabil al tavii, ornam tortul cu frisca si feliute de piersica dupa inspiratia fiecaruia si servim cu pofta o felie mare. Este un tort foarte racoros si usor.
Din crema cu piersici, mousse-ul de pepene si foaia de blat care a mai ramas(mie mi-a mai ramas o foaie de blat pentru ca am cumparat un blat cu 3 foi, doar asa am gasit), putem face cateva cupe exceptionale.
Luam 6 cupe, sfaramam pe fundul fiecareia cate o parte din blatul ramas, insiropam cu 1-2 linguri compot, adaugam peste cateva linguri din crema cu piersici, apoi cateva linguri din mousse-ul de pepene (impartim blatul si cremele in asa fel incat sa ne iasa cupele egal umplute). Punem cupele la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi, apoi ornam cu frisca si piersici sau orice altceva, dupa bunul plac.
Tort de pepene cu piersici
Tort de pepene cu piersici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la crema piersici, pepene galben, preparare mousse