Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Ingrediente:

Tort de pepene cu piersici

1 blat vanilie (eu am folosit blat cumparat, avea 3 foi, am folosit doar doua dintre ele, puteti folosi si un blat pregatit in casa de voi)
1 plic praf de frisca (pentru ornat)
150ml lapte pentru frisca
Sucul de la compotul de piersici pentru insiropat blatul
50ml apa (pentru diluat sucul de compot)
Cateva feliute de piersica din compot pentru ornat

Tort de pepene cu piersici

Pentru crema cu piersici:

375g pulpa piersici din compot
3oua
300g zahar tos
200ml lapte
4 pliculete zahar vanilinat
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca

Tort de pepene cu piersici

Pentru mousse-ul de pepene galben:

1 pepene galben 1kg 200g a avut al meu (pentru ca tortul sa fie de vis, va recomand sa luati un pepene bine copt, dulce, aromat, nu unul cu gust de castravete 🙂 , va spun asta pentru ca sunt patita)
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru  frisca
175g zahar pudra
2 esente de lamaie (optional)

Mod de preparare:

Crema cu piersici

Scoatem pulpa de piersica din borcan si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Tort de pepene cu piersici

Dupa ce piersicile s-au scurs, le taiem cubulete.

Tort de pepene cu piersici

Punem albusurile intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Punem intr-un castron 150 ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste.

Tort de pepene cu piersici

Punem galbenusurile intr-un castron de sticla, termorezistent, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos si mixam pana la omogenizare.

Tort de pepene cu piersici

Peste galbenusurile cu zahar si vanilie apaugam laptele (200ml), mixam pana se omogenizeaza.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Apoi, punem castronul cu aceasta crema pe foc, pe baie de aburi si il lasam pana zaharul se topeste, atentie nu se fierbe si se amesteca in permanenta crema cu un tel.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Intre timp, punem pliculetele de gelatina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Turnam gelatina dizolvata in crema de galbenusuri cu zahar, amestecam cu bine cu telul pana se incorporeaza, pentru a nu ramane cocoloase de gelatina, apoi puneti bolul cu fundul in chiuveta si lasati apa rece sa curga pe langa bol, pentru a grabi procesul de racire.

Tort de pepene cu piersici

Doar cand crema a ajuns la temperatura camerei, adaugati albusurile si amestecati cu telul usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Adaugati apoi frisca batuta, amestecati din nou cu telul, usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Adaugam apoi cubuletele de pulpa de piersici si amestecam usor cu o spatula. Cema obtinuta o pastrati la frigider pana terminate sic ea de a doua crema. Va recomand sa va grabiti cu prepararea celei de a doua creme, pentru ca prima crema sa nu se intareasca prea tare si sa aveti probleme cand asamblati tortul.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Mousse de pepene galben

Punem intr-un castron 150ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam, pana se intareste.

Tort de pepene cu piersici

Taiem pepenele in doua, il curatam de coaja si seminte.

Tort de pepene cu piersici

Taiem pulpa de pepene in cubulete.

Tort de pepene cu piersici

Punem cubuletele de pepene intr-un bol si le pasam cu blenderul, pana se transforma intr-un piure fin.

Tort de pepene cu piersici

Adaugam in piureul de pepene 2 fiole esenta de lamaie, zaharul pudra si mixam cu blenderul din nou pana se omogenizeaza.

Tort de pepene cu piersici

Intre timp, punem pliculetele de geletina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Turnam piureul de pepene intr-un bol incapator, adaugam peste gelatina dizolvata si amestecam compozitia bine cu o spatula.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Lasam piureul de pepene la racit(in cazul in care s-a incalzit de la geltina dizolvata in microunde), iar cand ajunge la temperatura camerei adaugam in pireul de pepene, frisca batuta spuma si amestecam cu un tel de jos in sus, usor, pana se inglobeaza complet.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Peste siropul din compot in care au stat piersicile, adaugam putina apa pentru al dilua si amestecam (acest proces este optional, puteti sa nu diluati siropul).

Tort de pepene cu piersici

Dupa ce avem pregatite ambele crème, incepem sa incorporam tortul. Luam o tava rotunda cu diametrul de 28 cm si peretele detasabil, asezam in mijlocul tavii, o foaie de blat, insiropam cu cateva linguri din siropul de compot si turnam crema cu piersici peste primul blat, ATENTIE, turnati doar o parte din crema, atat cat sa va permita sa mai adaugati in aceeasi tava pe langa asta, inca un blat si o parte din crema de pepene.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

Peste crema cu piersici, adaugati inca o foaie de blat, insiropam din nou blatu; cu cateva linguri de sirop de compot, apoi turnam o parte din mousse-ul de pepene, pana umplem tava. Astea fiind facute, nu ne ramane decat sa punem tortul in frigider si sa il lasam pana a doua zi.

Tort de pepene cu piersici

A doua zi, scoatem tortul din frigider, indepartam peretele detasabil al tavii, ornam tortul cu frisca si feliute de piersica dupa inspiratia fiecaruia si servim cu pofta o felie mare. Este un tort foarte racoros si usor.
Din crema cu piersici, mousse-ul de pepene si foaia de blat care a mai ramas(mie mi-a mai ramas o foaie de blat pentru ca am cumparat un blat cu 3 foi, doar asa am gasit), putem face cateva cupe exceptionale.
Luam 6 cupe, sfaramam pe fundul fiecareia cate o parte din blatul ramas, insiropam cu 1-2 linguri compot, adaugam peste cateva linguri din crema cu piersici, apoi cateva linguri din mousse-ul de pepene (impartim blatul si cremele in asa fel incat sa ne iasa cupele egal umplute). Punem cupele la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi, apoi ornam cu frisca si piersici sau orice altceva, dupa bunul plac.

Tort de pepene cu piersici

Tort de pepene cu piersici

, , , , , , , , , ,
Articolul precedent
Lapte condensat
Articolul următor
Dulceata de caise

Retete diverse

26 de comentarii. Leave new

  • Pacat ca a trecut sezonul pepenilor dar promit sa incerc tortul asta vara viitoare sau as putea sa-l incerc cu alte fructe, ananas de exemplu.

    Răspunde
  • Alina, aroma de pepene da un gust absolut minunat acestui tort, dar nici ananasul nu este o alegere rea. Nu am incercat cu ananas dar cred ca ar fi foarte bunnnn!!!

    Răspunde
  • Hm… salivez in continuu, de cand am intrat pe blogul tau… Imi place f mult sa gatesc dar, dulciurile nu-mi ies… asa ca ma delectez si ma chinui singura cu pozele tale, caci eu nu le pot face :(( Hmm… Multe multe, multe felicitari!!!

    Răspunde
  • Diana, multumesc mult pentru aprecieri!! Cu siguranta daca te incumeti la preparat dulciuri si perseverezi chiar daca la inceput vor fi cateva esecuri, in final o sa devi o specialista 😀 Te pup si te mai astept in vizita!! Un week-end frumos iti doresc!

    Răspunde
  • La crema de pierisici, laingrediente este si frisca dar apoi cand treci la preparareaLa cremei nu mai pomenesti nimic de ea. E un ingredient in plus sau e omis la preparare?
    Felicitari pentru site, am incercat multe retete de aici si toate mi-au iesit. 🙂

    Răspunde
  • am si eu aceeasi intrebare ca mai sus…ce se intampla cu frisca la crema de piersici?cand se adauga ?sau e optionala?

    Răspunde
  • Dani, la mousse-ul de pepene se foloseste si frisca, am reusit sa repostez reteta, o aveam pozata mai recent, de data asta etapele zic eu ca sunt mai bine structurate.
    Ma bucur ca iti place site-ul si ca incerci retete de aici!!!! Spor la gatit si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Dayza, cum am raspuns si mai inainte, frisca se adauga si la mousse-ul de pepene, sper ca de data asta sa va ajute mai mult etapele prepararii tortului. Spor la gatit si o saptamana frumpoasa iti doresc!!!

    Răspunde
  • Iulia, ce bine arataaa tortul tau!! 🙂

    Răspunde
  • Merci, Edith! Nu e o reteta noua, l-am mai avut postat, insa cum era de pe la inceputurile site-ului, nu eram chiar multumita de poze, asa ca l-am refacut si l-am repostat 😛

    Răspunde
  • GENIALA reteta. primit ca o sa il fac curand..pana atunci salivez…revin cu post dupa ce il fac si il devorez 😀

    Răspunde
  • Arata foarte bine tortul…imi place enorm…as incerca sa il fac saptamana asta…..dar am o intrebare…in loc de frisca de la plicuri as putea folosi frisca facuta din smantana…sau nu se intareste la fel de bine si se prea poate sa stric tortul? Felicitari..esti o adevarata gospodina…o gospodina si artisata in acelasi timp(retetele tale insotite de aceste frumoase imagini sunt cu adevarat o arta…pe care as vrea sa o stapanesc si eu….dar din pacate nu le prea am…dar ma straduiesc cel putin) 😉

    Răspunde
  • reteta asta e pe gustul meu.si am s-o incerc.dar de fiecare data cand am folsi gelatna asta maruntita de la dr oetker am dat gres.nu s-a intarit de loc.de aceea mi-e si frica s-o mai folosesc.o lasi putin la inmuiat inainte de a o incalzi?nu stiu ce gresesc eu.
    un binemeritat si simpatic premiu te asteapta la mine pe blog

    Răspunde
  • Beth, spor la gatit si un week-end frumos iti dresc!!! 😉

    Răspunde
  • Andreea, poti folosi linistita frisca facuta din smantana, trebuie doar sa daca bati bine, sa se intareasca, este cu mult mai buna decat frisca din prafuri folosita de mine… eu am folosit la plic din comoditate 🙁
    Andreea iti multumesc mult pentru aprecieri, dar sa sti ca nu sunt AS in bucatarie, incerc si eu retete, ca oricare dintre voi, iar apoi le postez pe site, mai am MULTEEEEE de invatat in domeniu…
    Spor la gatit si sper sa fie pe gustul tau acest tort. Puppp si o duminica frumoasa iti doresc! 😉

    Răspunde
  • Pansy, iti multumesc mult pentru premiu, esti o draguta!!
    In ceea ce priveste gelatina, sa sti ca nu am avut probleme cu ea pana acum, drept este ca nu respect proportiile de pe plic, pun dupa ochi gelatina… adica nu folosesc 1 plic la 500ml lichid cum scrie pe plic, pun mai multa, de exemplu la cremele pentru tortul asta am folosit 6 pliculete gelatina… eu o prepar exact asa cum am scris si in reteta, o pun in recipient, adaug apa peste, amestec putin, apoi o pun in microunde si o las pana aproape de firbere, o scot si o adaug in crema sau in ce o fi… 😀
    Puppp!!! O duminica frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Buna Iulia,felicitari pentru site si multumesc pentru retete,sunt singurele care intradevar imi reusesc urmand pasii indicati.Acum se apropie aniversarea micutului meu si as vrea sa incerc aceasta reteta de tort.As avea numai o intrebare,crezi ca as putea inlocui piersicile din compot cu unele porspete,sau cu caise?ori acidul din fructe ar putea strica crema?multumesc,o zi buna in continuare.

    Răspunde
  • Tortul arata delicios si pe caldura asta este exact ce imi trebuie de ziua mea! Sunt satula de torturi cumparate care nu au nici un gust sau sunt prea gretoase…
    In legatura cu gelatina, nici mie nu mi-a iesit pana acum dar am descoperit un praf de gelatina marca Real (in hypermarketul cu acelasi nume), care se pune direct in crema pe care vreti sa o intariti, este mult mai fin si se intareste la rece. Mie mi s-a parut mult mai usor de folosit si nu prea poti sa dai gres cu ea. Asa ca am de gand sa incerc tortul tot cu ea…sper sa iasa!

    Răspunde
  • nu ai mentinat cata gelatina se pune in fiecare crema, ai spus doar k se dizolva gelatina in apa

    Răspunde
  • Buna,
    Tocmai am terminat de facut si eu aceasta minunatie de tort cu mici modificari. Pentru ca sa cam dus sezonul pepenelui am inlocuit in primul strat de crema piersicile cu ananas iar in al doilea strat am pus piure de piersici in loc de pepene..a da si am folosit frisca lichida, Din cantitatile cremei mi-au iesit doua torturi unul de dimensiunile tortului folosit de tine si inca unul mai micutz(am avut o tava rotunda cu perete detasabil mai mica decat marimea blaturilor cumparate) facut din blatul ramas din cele 3 blaturi de tort cumparate gata facute…comoditatea asta 😀

    Multumim pentru ca ne oferi posibilitatea de a ne inspira din aceste retete.

    …spor la gatit!

    Răspunde
  • pe acesta il incerc cu siguranta.am gasit in sfarsit ceva cu pepene galben care arata intradevar delicios 😛

    Răspunde
  • Complimenti per la ricetta e sito… 😛

    Răspunde
  • deci vreau sa spun ca ieri am facut acest tort… insa pepenele galben l-am inlocuit cu ananas… si mi-a iesit excellent… cu o mica exceptie: ma asteptam ca ambelele creme sa se intareasca mai mult… poate a fost din cauza gelatinei ca am folosit gelatina foi.. in rest, crema a iesit foarte gustoasa! multumesc pentru reteta! weekend placut

    Răspunde
  • Ce pot spune, reteta este delicioasa doar ca, nu va recomand sa folositi esenta de lamaie si in niciun caz in asemenea cantitate, eu azi am terminat tortul, a iesit bun, insa esenta de lamaie a cam stricat mousse`ul de pepene, parerea mea strict personala ! :), Iulia, am incercat multe retete de pe acest site si pot spune ca sunt geniale, aceasta este singura care a avut un minus micut ( parerea mea- gusturile nu se discuta ) 🙂

    Răspunde
  • RADION MONICA
    7 august 2011 18:27

    eu cred ca ar trebui inlocuita esenta de lamaie cu sucul din Lime ,am facut o dulceata de pepene galben,piesica si suc de Lime proaspat stoarsa si e grozav de buna si daca mai adaugi si un pic de gimbir ras e chiar delicioasa.De aceea am zis de LIme e grozava combintia

    Răspunde
  • Ciao Iulia !
    Multumesc foarte mult de reteta … am vazut-o in iarna si mi-am zis ca neaparat trebuie sa o fac , acum am terminat o parte din ea dar trebuie sa mai astept umpic sa se intareasca mousse-ul de pepene galben ( care e cam verde .. dar merge ;)) ) !
    Am sa o fac cu toate 3 blaturi si probabil ca am sa iti trimit o poza cu ea 😀 !
    Apropo : Crema de piersici e fenomenala =P~ :-bd !
    Merci inca o data ! :*

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu