Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Ingrediente:

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

1 blat de tort de vanilie cu trei niveluri

Pentru crema:
2 galbenusuri
2 albusuri
Coaja rasa de la 1 lamaie
Sucul stors de la 1 lamaie
400ml frisca lichida Hulala
125ml sampanie
2 pliculete de gelatina
50g zahar tos
8 linguri dulceata extra de zmeura, data prin sita (eu am folosit marca Schwartau, foarte foarte buna)

Pentru ornat:
Cantitatile sunt dupa bunul plac, dupa cum doriti sa ornati tortul:
Capsuni
Coacaze rosii
Coacaze negre
Mure
200ml frisca
Ciocolata alba razuita (optional)
Zahar pudra (optional)

Mod de preparare:
Spalam si curatam de codite toate fructele pe care vrem sa le folosim ca decor, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Luam o lamaie potrivita, o spalam, dam coaja pe o razatoare si stoarcem sucul intr-un bol.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Deasupra unui bol, intr-o strecuratoare mai mica, punem rand pe rand 8 linguri de dulceata de zmeura si incepem sa o pisam pana ce obtinem un jeleu fin, samburii ce raman in strecuratoare ii aruncam. Acest jeleu obtinut, il punem in cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute sa se incalzeasca, astfel va deveni mai lichid si vom unge blatul mai usor, in momentul asamblarii tortului.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Punem 400ml frisca lichida intr-un bol si incepem sa mixam pana se intareste. Atentie, pentru a se intarii frisca trebuie sa fie foarte rece, din frigider.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Intr-un alt bol, punem 2 albusuri, pe care le batem spuma cu mixerul.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Luam un bol, incapator, cat mai mare, puinem in el cele 2 galbenusuri si 50g zahar tos si mixam pana obtinem o spuma albicioasa. Peste aceasta spuma adaugam sampania, sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si mixam pana la omogenizare.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Dizolvam 2 pliculete de gelatina intr-un bol in care am pus 8 linguri de apa si punem pentru 1 minut bolul cu gelatina in cuptorul cu microunde.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Gelatina dizolvata o adaugam in compozitia cu galbenusuri si amestecam cu o spatula.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

In aceeasi compozitie adaugam frisca si apoi omogenizam din nou cu o spatula amestecand usor de jos in sus.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Apoi urmeaza sa adaugam in aceeasi compozitie si albusurile batute spuma, amestecand din nou cu o spatula, pana la omogenizare, tot de jos in sus.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Dupa ce am obtinut crema incepem sa asamblam tortul.
Luam o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm si peretii detasabili. Punem primul nivel de blat in tava si cu o pensula intindem jeleul de zmeura pe toata suprafata.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Peste stratul de jeleu, urmeaza cel de al doilea nivel al blatutui de tort, peste care punem toata crema de sampanie obtinuta si nivelam frumos cu o spatula..

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Peste crema de sampanie punem ultimul nivel de blat, apasam putin cu mana, punem o folie de celofan pe suprafata tortului si peste puteti pune un fund de lemn, sau ceva mai greut pentru a se fixa bine tortul. Tortul il vom pune in frigider pana a doua zi.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

A doua zi scoatem tortul din frigider, indepartam folia de la suprafata, inlaturam cadranul tavii (atentie sa nu crapati tortul, cand inlaturati cadranul, ar fi de preferat sa trageti inainte de a scoate cadranul cu un cutit de jur imprejurul tortului, pentru a se desprinde usor).

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Dupa ce ati scos tortul din tava, si l-ati pus pe un platou, incepeti sa-l imbracati in frisca de jur imprejur si deasupra.

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Cu un sptit puteti orna cu frisca dupa bunul plac si puteti incepe sa adaugati in décor si fructele de padure spalate si scurse foarte bine in prealabil. Daca doriti puteti sa mai radeti si putina ciocolata alba deasupra si sa-l pudrati peste fructe cu zahar pudra (eu m-am oprit pentru decor doar la frisca si fructe).
Astea fiind zise si … facute, avem un tort demential, FINUTZ si sublim. Este minunata combinatia de frisca, fructe de padure si crema de sampanie. Spre uimirea mea blatul a fost minunat, la inceput am avut impresia ca va fi sec si neinsiropat, insa a fost minunat, si-a tras din crma umiditate suficienta. Daca insa iubiti blaturile mai umede puteti sa insiropati putin blaturile cu un amestec de apa zahar si sampanie (nu este obligatoriu).
Pe langa ca arata foarte bine si este foarte gustos, este si foarte simplu de facut. Pofta buna!!

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Reteta preluata de la Laura S

, , , ,
Articolul precedent
Tiramisu cu capsuni
Articolul următor
Tiramisu

Retete diverse

35 de comentarii. Leave new

  • LLAAVVIINNIIAA
    8 noiembrie 2009 0:19

    Faci lucruri minunate insa tortul acesta este o capodopera!!!!!!!!
    Felicitari, felicitari, felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Răspunde
  • Draga LLAAVVIINNIIAA, iti multumesc pentru felicitari!! Ma bucur ca iti place tortuletul!! Pupici!! 😉

    Răspunde
  • Iulia mea scumpaaaa, nu imi pot lua ochii de la opera ta de arta!!!!!!!!!!!!!!!!! E perfectiunea intruchipata!
    Te pup de mii de ori pentru ca ai incercat tortul, sint foarte onorata ca m-ai avut drept muza 😛

    P.S. Decorul tortului…imbinarea aia de culori e de mare, mare efect, felicitari!!!

    Răspunde
  • Quel magnifique gâteau !! Bravo pour la déco !
    J’en prendrais volontiers une part !!!

    Răspunde
  • Laura, draga mea, multumesc mult pentru reteta, tare bunaaaaaa, are un gust extraordinar, merita incercata de toata lumea, mai am ceva retete de la tine pe care trebuie sa le incerc pentru ca cu siguranta sunt nemaipomenite!!! Te pup si multumesc pentru aprecieri!! 😉

    Răspunde
  • Martine, thanks for the nice words and visit! With great pleasure I would serve you with a slice of cake!! Greetings from Romania! 😉

    Răspunde
  • It looks great and is very delicious.

    Great pictures, Diana

    Răspunde
  • Thanks, Diana!! Kisses and greetings from me!! 😉

    Răspunde
  • Mamma mia how gorgeous is that cake! Spectacular! Compliments and greetings!
    Kisses

    Răspunde
  • Thanks, Maria, I am glad you like the cake!! 😉 Kisses and greetings!!

    Răspunde
  • Arata chiar seducator !

    😛 :mrgreen:

    Răspunde
  • 😆 😀 Ce m-ai distrat, Anastasia!! O fi si seducator daca spui tu!! 🙂

    Răspunde
  • Il fac de revelion.M-ai salvat! nu de alta,dar cand tre sa fac cate un tort se lasa cu dureri de cap si nopti nedormite(pe bune),fiindca am atatea retete si atatea combinatii ca nu stiu cum sa le mai aleg.varianta asta pt revelion e maximul!sarbatori minunate iti doresc!

    Răspunde
  • buna iulia, eu am sa-l fac de Sfantul Stefan, ca serbez onomastiza baietelului meu si cum pregetesc mai multe… acesta este perfect si nu imi ia mult timp de facut. Daca nu am cuptor cu microunde pot incalzi putin la aragaz gelatina, sau cum sa procedez? multumesc frumos.

    Răspunde
  • Mihaela, este o reteta minunata pentru Revelion, ma bucur ca il incerci!! Spor la bucatarit!! Sarbatori fericite!! 😉

    Răspunde
  • Violeta, La multi ani baietelului tau, multa sanatate si multe impliniri in viata!! Este o reteta delicioasa si rapida, ma bucur ca ai ales sa pregatesti acest tortulet!! Gelatina o poti incalzi si pe aragaz, eu am folosit cuptorul cu microunde doar pentru ca era mai comod, deci nu are o prea mare importanta unde incalzesti gelatina!! Spor la reteta!!! Pupici!! 😉

    Răspunde
  • Ma che torta splendida!!

    Răspunde
  • Grazie mille, Genny!

    Răspunde
  • Am incercat reteta si mi-a iesit un tort foarte apreciat! Am insiropat blatul cu sampanie si zahar(neaparat pt cel din comert)si am pus jeleu de mure in schimb. Fructele de deasupra ii da un gust deosebit. Multumesc pt reteta si pt ideea de ornare! si…felicitari!

    Răspunde
  • Beatrice, felicitarile le meriti tu pentru reusita retetei, ma bucur mult ca ai fost apreciata pentru acest tort!! Un Paste feriit iti doresc si multa liniste in suflet!!

    Răspunde
  • Arata superb acest tort.As vrea sa il incerc de ziua sotului meu in iarna dar nu stiu cum as putea sa fac cu fructele.

    Răspunde
  • Cand intru pe blogul dumneavoastra, uit de mine ore bune. Este intr-adevar minunat! Felicitari!

    Răspunde
  • arata grozav, suna delicios, dar am o intrebare: ai pus oua crude in crema? sau n-am citit eu bine? daca da, cat timp ține? 😯

    Răspunde
  • 😛 felicitari!!! sinteti cei mai buni!! va priveste o lume intreaga!!!

    Răspunde
  • Am ramas fara cuvinte !!! Este demential felicitari !

    Răspunde
  • felicitari arata superb :-bd :-bd

    Răspunde
  • Arata superb totul! Felicitari pentru reteta si pentru fotografii! am sa-l fac si eu pentru Revelion si iti spun daca mi-a iesit 🙂 ! Sarbatori fericite!!!

    Răspunde
  • Acum l-am facut si l-am bagat la frigider pana desera.Nu am avut tava cu margini detasabile si am folosit folie de aluminiu,care i-a dat forma la fel de frumoasa.Crema e delicioasa!Abia astept sa-l vad cum o sa-mi iasa si ornat:)Craciun fericit tie si familiei tale!Ms pt reteta! <:-P :X

    Răspunde
  • se poate ca in locul friscai si a fructelor sa folosesc fondant ? arata superb si asa ,dar e iarna si nu prea gasesc fructe de padure decat congelate care nu arata prea frumos
    mc 😉

    Răspunde
  • buna iulia! am si eu o intrebare urgenta… daca nu am tava cu pereti detasabili, nu pot sa il fac asa?… eventual sa impart crema in 2 si sa mai pun un blat la mijloc ca sa stea… si apropo… felicitarile mele pentru munca depusa!!! site-ul este genial… m’a ajutat de multe ori :d

    Răspunde
  • Tortul tau este absolut minunat! felicitari. Astazi l-am gatit si eu, sper sa fie bun, numai ca eu am folosit sampanie cu gust de fructe de padure, si ii da o nuanta de roz. e superb. felicitari.

    Răspunde
  • extra delicios, delicios. o sa incerc sa fac si eu pt ziua mea de nastere =P~ ;;) :X :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 😉 ;;) =P~ =P~ =P~

    Răspunde
  • Buna,extraordinar arata,se poate folosi sampanie pentru copii in loc de Angelli?

    Răspunde
  • fructele folosite sunt proaspete toate? cum ati reushit sa impacati kiar murele cu capsunile > ? din kate stiam eu, murele se coc mai tarziu, cand deja e gata sezonul capsunilor.. cum ati procedat?

    Răspunde
  • Minunat!!! Ma bucur ca am gasit acest site. Foarte bine gandit si pe intelesul tuturor. Poze impecabile si retete prezentate simplu in imagini pentru fiecare etapa. Felicitari. Cu voi oricine poate incepe sa gateasca orice!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu