Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Ingrediente:

Tort cu crema de branza si capsuni

Pentru blatul de rulada:
3 oua
80g zahar tos
100g faina
1 plic zahar vanilinat
Ulei pentru uns tava
4-5 linguri dulceata de capsuni pentru umplut rulada

Pentru blatul capac:
3 oua
80g zahar tos
100g faina
1 plic zahar vanilinat
Ulei pentru uns tava
3-4 linguri dulceata de capsuni pentru uns blatul

Pentru crema:
500g branza proaspata de vaci.
200g margarina Rama
200g zahar pudra
1 plic zahar vanilinat
200g capsuni pentru pasat
450g capsuni

Pentru uns tortul, la final:
2 linguri miere
3 linguri suc de lamaie

Frisca si capsuni, pentru ornat

Mod de preparare:
Pentru a pregati rulada, punem intr-un castron albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand incepe sa se intareasca, adaugam in ploaie zaharul tos si mixam pana obtinem o spuma consistenta. Adaugam zaharul vanilinat, galbenusurile si amestecam, pana la incorporare. Adaugam faina in ploaie si amestecam incet, de sus in jos cu paleta, pana se incorporeaza totul.

Tort cu crema de branza si capsuni

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia rezultata in tava. O lasam la cuptor pentru 10-15 minute. Se poate face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul este copt.

Tort cu crema de branza si capsuni

Dupa ce s-a copt, scoatem blatul pe un prosop umed, il ungem repede cu dulceata de capsuni pe partea care a stat in fundul tavii, si rulam strans si repede, ajutandu-ne de prosop. Lasam rulada rezultata sa se raceasca si o punem in frigider, pana ne ocupam de restul.

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Pentru blatul rotund, punem intr-un castron albusurile, le batem spuma cu mixerul, adaugam zaharul tos si mixam in continuare pana obtinem o spuma consistenta. Adaugam zaharul vanilinat, galbenusurile, mixam, apoi adaugam in ploaie faina si amestecam cu paleta de jos in sus, usor pana la o incorporare completa.

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Ungem o tava rotunda cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia preparata mai inainte, dupa care nivelam. Lasam blatul la cuptor aproximativ 20 minute, dupa care il scoatem, il lasam la racit.

Tort cu crema de branza si capsuni

Intr-un castron punem margarina, adaugam zaharul pudra si frecam pana se incorporeaza. Adaugam zaharul vanilinat, branza dulce de vaca si amestecam pana obtinem o crema omogena.

Tort cu crema de branza si capsuni

Atat capsunile pentru pasat cat si cele pe care le incorporam in crema de branza le spalam, le indepartam codita si le taiem in sferturi.

Tort cu crema de branza si capsuni

200g capsuni le punem intr-un alt bol si le pasam cu blenderul vertical, pana obtinem un pireu.

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Pireul de capsuni obtinut prin pasare, il adugam peste crema de branza preparata mai inainte si amestecam pana la omogenizare. Adaugam si capsunile pe care le-am taiat in sfrturi in prealabil si amestecam usor, fara sa le zdrobim.

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Dupa ce avem totul pregatit trecem la formarea tortului. Trebuie sa stim ca acest tort va trebui rasturnat la final.
Taiem rulada in feliute de un centimetru grosime.
Luam un castron mare, cu fundul rotund si acoperim interiorul cu o punga sau un celofan. Incepem de la fundul bolului sa tapetam peretii interiori cu feliute de rulada.
Dupa ce am tapetat intreg interiorul vasului, adaugam in interior crema de branza cu capsuni.

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Deasupra vom pune blatul rotund si uns in prealabil cu dulceata de capsuni, cu partea unsa peste crema, apoi strangem punga spre interior si dam la frigider 12 ore – cam pana a doua zi.

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

A doua zi, scoate tortul din frigider, desfacem punga, punem peste blatul rotund un platou si intoarcem castronul cu fundul in sus. Inlaturam castronul, apoi desfacem punga usor de pe suprafata cupolei tortului.

Tort cu crema de branza si capsuni

Intr-un castronel punem doua linguri de miere peste care adaugam 3 linguri suc de lamaie, amestecam si ungem cupola torului cu pensula cu aceasta compozitie. La baza, imprejur, putem orna cu frisca si deasupra cu capsuni.

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

Tort cu crema de branza si capsuni

, , , , , , , , ,
Articolul precedent
Tort cu banane si crema de ciocolata
Articolul următor
Tort panacota cu struguri si zmeura

Retete diverse

10 comentarii. Leave new

  • imi place idea, cred ca o voi folosi, in curand, la un tort barbie pentru o finuta de-a mea.

    Răspunde
  • Gitana, ma bucur ca iti place!! Cu siguranta iti va iesi un tort minunat!! 😉

    Răspunde
  • L-am incercat, dar in loc de capsuni am pus afine in jumatate de compozitie iar in cealalta zmeura. Nu vreti sa stiti ce minunatie a iesit.Toata lumea a fost super incantata. L-am pregatit de ziua unei prietene .
    Merita sa incercati.
    Bafta!

    Răspunde
  • Laura, ma bucur ca ai incercat tortul, cu siguranta si varianta ta de crema a avut un gust minunat!! Pupp si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • 😛 🙂 E minunat, o sa incerc indata ce fac rost de niste capsuni!

    Răspunde
  • parlea nicoleta
    21 februarie 2011 18:12

    😛 abia astept sa-l incerc…arata minunat

    Răspunde
  • Am facut si eu tortul pentru ziua nepotelului meu. A fost foarte bun. Deja mi s-a cerut sa il mai fac. 😉 Simplu si usor de facut, bun si racoros. Multumesc pentru aceasta reteta. 😛

    Răspunde
  • Arata extraordinar! Il incerc si eu. Imi puteti spune de care margarina Rama ati folosit (cub sau la cutie)?

    Răspunde
  • arata foarte bine tortul. cred ca o sa-l fac de ziua baietelului meu. as putea sa pun mascarpone in loc de brinza proaspata? sunt in belgia si nu se gaseste branza proaspata decat sub forma tartinabila

    Răspunde
  • DENISA CRISTINA
    22 martie 2012 11:13

    si eu sunt curioasa daca cineva a probat cu branza mascarpone. tortul arata delicios dar in spania nu avem branza proaspata

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu