Tort Alba – Neagra

Tort Alba - Neagra

Tort Alba - Neagra

Tort Alba - Neagra

Tort Alba - Neagra

Ingrediente:
1 blat cu cacao pentru tort
250g mascarpone
1kg branza dulce de vaca
4 pliculete de zahar vanilinat Dr. Qetker
Coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri de frisca Dr. Qetker
300ml lapte pentru preparat frisca
300g crema de ciocolata Finetti
1 ciocolata cu lapte Milka de 100g
3 pliculete de gelatina Dr. Qetker
12 linguri zahar tos
4 esente rom Dr. Qetker

Mod de preparare:
Punem intr-un castron branza dulce de vaca si peste adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat, branza mascarpone, coaja rasa de lamaie, esenta de rom – dupa care amestecam toate aceste ingrediente pana la omogenizare.

Intre timp, in alt bol punem laptele si praful de frisca si mixam, pana cand frisca se intareste.

Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa, apoi, imediat o adaugam peste crema de branza si amestecam. Incorporam si frisca si dam totul la rece pentru 5 minute.

Dupa ce crema de branza a inceput sa se intareasca putin incepem sa umplem blatul de tort. Punem primul blat intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, il insiropam, adaugam peste o parte din crema de branza, urmeaza cel de al doilea blat insiropat si din nou crema de branza. Punem peste si ultimul blat pe care il insiropam si il ungem cu crema de ciocolata Finetti, dupa care razalim peste ciocolata cu lapte Milka si dam tortul la rece, pana a doua zi.

Tort Alba - Neagra

Tort Alba - Neagra

Tort Alba - Neagra

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Tort Alba – Neagra (Format PDF)

, , , , , ,
Articolul precedent
Tort de capsuni cu piersici
Articolul următor
Paine pufoasa

Retete diverse

12 comentarii. Leave new

  • DELICIOS , SHI F.F USHOR DE FACUT .
     MULTZUMIRI .
     CRECIUN FERICIT .
     AN NOU CU BINE .
     SANATATE , BUCURII , SHI CAT MAI MULTE BUCURII , SHI RETZETE BUNE .
     LA MULTZI ANI !
     DOAMNE AJUTA
     SHTEFANIA

    Răspunde
  • Draga Shtefania, iti multumesc pentru vizita si pentru urari. Craciun fericit si un An Nou plin de bucurii si impliniri alaturi de famile si toti cei drag tie. Te pup!!!! 🙂

    Răspunde
  • Multumesc si eu pt reteta, mi s-a parut interesanta si light. Cautam ceva fara fructe (sotului meu nu ii plac fructele in prajituri), si crema de branza mi se pare f gustoasa.
    Am adaptat putin reteta (nu aveam gelatina si nici mascarpone), dar a iesit incredibile de bun. Blatul l-am facut cu nuci si rezultatul final e extraordinar… 🙄
    Cu sigurantza am sa mai incerc si alte retete de pe “gourmandine” !!!! 💡
    Toate cele bune si pe curand!

    Răspunde
  • Delia, ma bucur mult ca ai incercat reteta, sunt convinsa ca si varianta ta a iesit delicioasa. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Azi fac tortul, oameni buni!! Am sa va trimit descrierea reusitei sau esecului!!!
    Blessings

    Răspunde
  • Ana Maria, sper ca tortul sa fie pe gustul! O Duminica frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Am facut tortul, blatul de asemenea l-am gatit acasa , si mi-a placut f mult combinatia intre branza si cream cheese, si restul. Data viitoare am sa fac blat alb, fara cacao si poate am sa adaptez putin cantitatile, dar ideea in sine este una reusita!
    Thank you!

    Răspunde
  • Si noi facem tortul azi!!!

    Răspunde
  • Cu ce l-ai insiropat?

    Răspunde
  • Foarte usor de facut si foarte rapid. Vroiam sa te intreb daca nu as putea inlocui cu altceva branza dulce pentru ca mie una nu imi prea place…

    Răspunde
  • Ieri am pregatit tortul acesta si recunosc ca eram sceptica in privinta gelatinei, dar azi dimineata am avut o surpriza placuta. Tortuletul meu a iesit superb, si gustos si aspectuos. Am incercat mai multe retete de pe acest site si toate au iesit minunate. Multumim pentru efortul si munca depusa in acest site. :X :-bd 😀

    Răspunde
  • ;;) cu ce as putea inlocui branza dulce???

    Răspunde

Lasă un răspuns la alexandra Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu