Tocanita din intestine de miel

Tocanita din intestine de miel

Desi titlul retetei nu suna atat de apetisant, vreau sa va spun ca rezultatul este o delicatete. Aceasta tocanita se pregateste in perioada Pastelui, la tara, in zona bunicilor mei, Hunedoara, Dobra. Cum spuneam, gustul este nemaipomenit, daca va intrebati ce miros o avea, va spun ca nici vorba de miros neplacut, din contra, o minunatie de tocanita cu un miros tare imbietor.

Tocanita din intestine de miel

Tocanita din intestine de miel

Tocanita din intestine de miel

Ingrediente:

Tocanita din intestine de miel

500g intestine
120g ficat de miel (putem folosi si alte organe, inima, rinichi, iar din nou cantitatile pot fi mai mari, eu atat am avut)
120g plaman miel
2 cepe mari
Sare si piper dupa gust
Cateva fire de leustean verde tocat
1 lingurita boia dulce de ardei
2 frunze de dafin
1 lingurita de vegeta

Mod de preparare:
Spalam bine cateva fire de leustean si il tocam marunt.

Tocanita din intestine de miel

Spalam bine bucatelele de ficat si plaman si le taiem cubulete mici.

Tocanita din intestine de miel

Tocanita din intestine de miel

Desi este o “operatiune mai neplacuta”, matele de miel se crap ape lung cu un cutit ascutit, se curate foarte bine sub jet de apa, se freaca apoi cu sare mare si 1 ceapa taiata solzisor, se spala din nou bine si se mai lasa in apa cu sare 2 ore.

Tocanita din intestine de miel

Dupa 2 ore, scurgem matele, punem intr-o oala apa, iar cand aceasta da in clocot, punem matele in oala si le oparim 2-3 minute.

Tocanita din intestine de miel

Dupa ce am oparit matele, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.

Tocanita din intestine de miel

Dupa ce matele s-au scurs bine, le taiem marunt cu un cutit.

Tocanita din intestine de miel

Curatam 2 cepe si le taiem marunt.

Tocanita din intestine de miel

Punem ulei intr-o cratita, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine usor rumena.

Tocanita din intestine de miel

Adaugam plamanul taiat cubulete, amestecam si lasam la prajit inca 3-4 minute.

Tocanita din intestine de miel

Condimentam cu boia dulce de ardei, amestecam.

Tocanita din intestine de miel

Adaugam matele oparite, amestecam din nou.

Tocanita din intestine de miel

Condimntam cu1 lingurita de vegeta, sare si piper dupa gust si apa cat sa acopere matele si organele de miel. Lasam totul sa fiarba aproximativ 30 minute, pana se inmoaie organele si matele.

Tocanita din intestine de miel

Spre sfarsit, cu 15 minute inainte de a stinge tocanita, adaugam ficatul, 2 frunze de dafin, amestecam si lasam totul pe foc pentru inca 15 minute sau pana consideram ca tocanita este facuta (ficatul se adauga atat de tarziu in tocanita, pentru ca timpul de pregatire al ficatului este mult mai mic decat al celorlalte ingrediente).

Tocanita din intestine de miel

Tocanita din intestine de miel

In final adaugam leusteanul verde tocat marunt, amestecam si tocanita este gata de servit.

Tocanita din intestine de miel

Tocanita din intestine de miel

Tocanita din intestine de miel

Tocanita din intestine de miel

Tocanita din intestine de miel

, , ,
Articolul precedent
Spaghete cu fructe de mare
Articolul următor
Iahnie de fasole cu ciolan afumat si carnaciori

Retete diverse

12 comentarii. Leave new

  • este cel mai tare sait pe care l-am vazut pana acum,super,superrr!

    Răspunde
  • Ana, ma bucur daca iti place site-ul!! Te mai astept in vizita!

    Răspunde
  • Daaaaa, e cel mai bun site in acest domeniu ! E genial, ne dai mura-n gura… Eu iti multumesc, aveam mare nevoie de tine !

    Răspunde
  • Clara, multumesc mult pentru aprecieri, te mai astept in vizita!! Pupici si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Cat de tare! Tocanita asta chiar este o delicatese! O ador! Si sunt innebunita in fiecare an, sa ajung acasa la Hunedoara, la bunica la Govajdie sa mananc macar o portie din nebunia asta! Felicitari pentru blog!

    Răspunde
  • nu stiu daca bunicii tai faceau cu vegeta? sa vina pastele ca sigur osa incerc reteta asta felicitari pentru situl acesta abia azi l-am descoperit si sotia mea este incantata de retetele tale.super!!!!!!!! ❗ ❗ ❗ 😳 😳

    Răspunde
  • eu sincer sa fiu prima data am crezut ca este scarboasa dar cand am facuto am realizat ca este o delicatesa 😀 😀 😀 ❗ ❗ ❗

    Răspunde
  • si este ft bun siteul succes incontinuare!!! ❗ ❗ ❗ 😀

    Răspunde
  • buna! m-am uitat peste reteta, arata bine, ma gandesc ca am primit inima de cerb si nu stiu ce sa gatesc din ea….. apropo, am incercat reteta cu gogosile aromate, si cornulete pufoase cu gem de caise de care sunt ff multumita…. fff bine arata si apoi de gust nu mai vorbesc.

    Răspunde
  • O minunatie de retete, felicitarii!!!

    Răspunde
  • Foarte buna reteta.Imi place foarte mult saitul tau.Esti minunata ai niste retete foarte gustoase.Bravo :-bd

    Răspunde
  • Super retetaaaa

    Răspunde

Lasă un răspuns la adi Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu