Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Ingrediente:

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

9 pulpe de pui (partea inferioara)
4 cartofi medii
3 morcovi medii
1 borcan fasole verde pastai
200g branza topita cu smantana
200ml bullion
200ml apa
1 lingura cu varf de faina
3 linguri smantana
1 ceapa mare
1 lingura vegeta
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Intr-o cratita punem apa, adaugam un praf de sare si punem rondelele de morcov la fiert. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam in cratita si cartofii taiati cubulete. Mai lasam la fiert totul 25-30 minute.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Dupa ce au fiert, scoatem morcovii si cartofii intr-un strecurator si ii lasam la scurs.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Fasolea verde pastai o scoatem din borcan si o punem la scurs intr-un strecurator.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Dupa ce ceapa s-a calit bine o punem la scurs in strecurator langa fasolea verde pastai.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Spalam si curatam bine pulpele de pui.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Adaugam peste pulpe vegeta si le imbalsamam pe toata suprafata.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Intr-o tigaie punem ulei, il incingem bine si punem pulpele la prajit si pe o parte si pe alta pana devin rumene.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Intr-o cratita incapatoare, punem putin ulei, adaugam o lingura de faina si o lasam la rumenit, adaugam peste apa si amestecam repete si incontinu pentru a nu face cocoloase, dupa care adaugam si bulionul si lasam sosul la fiert 10 minute amestecand incontinu pentru a nu se prinde.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

In sosul astfel format adaugam mazarea si ceapa calita – puse la scurs, morcovii si cartofii fierti si scursi si ei, in prealabil.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Branza topita o punem, deasemenea, in tocanita.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Pulpele de pui le adaugam si pe ele in tocanita.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Adaugam smantana, pe care putem sa o dizolvam inainte de a o pune in cratita cu putin suc din tocanita.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Condimentam cu sare, piper si vegeta, dupa gust, daca mai este nevoie, si lasam totul pe foc inca 15 minute, doar pentru a se imbina toate gusturile ingredientelor unele cu altele, pentru ca defapt toate ingredientele au fost prajite sau fierte, in prealabil.

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

, , ,
Articolul precedent
Ciulama de hribi cu mamaliguta – Ciulama cu ciuperci
Articolul următor
Cartofi frantuzesti

Retete diverse

25 de comentarii. Leave new

  • vreau sa ma inveti sa fac mancare

    Răspunde
  • Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

    Răspunde
  • arata foarte apetisant

    Răspunde
  • Salonica, multumesc de vizita, sper sa-ti fie de ajutor retetele de pe site. Te mai astept!

    Răspunde
  • Nicolina, iti multumesc pentru vizita si aprecieri, sa sti ca a fost o tocanita tare gustoasa! Te pup! 🙂

    Răspunde
  • VAI , VAI ,
     I-MI LASA GURA PA
     CE BUNATATE DE MANCARE .
     ASTA AM SA FAC SHI EU
     LA MULTZI ANI , CRECIUN FERICIT , ANU NOU ,2009, CU MULTE BUCURII , SHI SCHIMBARI IN MAI BINE .
     LA MULTZI ANI ! 
     DOAMNE AJUTA 
     SANATATE .
     SHTEFANIA
     

    Răspunde
  • Multumesc mult Shtefania, iti doresc sa ai parte de un Craciun fericit, linistit si imbelsugat si de un An nou plin de bucurii si realizari!! Te puuupp!!

    Răspunde
  • tinand cont k am intrat ptr prima oara-n buktarie imi dau nota 10+ chiar dak nu a iesit exact k in imagini macar ma-m apropiat pofta fratilor 😛

    Răspunde
  • Bobo, ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca ti-a placut ce a iesit, asta inseamna ca ai facut o tocanita pe cinste. Te mai astept pe blog!!!! felicitari!!! 😉 🙂

    Răspunde
  • Extraordinara reteta. Am facut-o si mi-a iesit grozav. Multumesc . E greu sa gasesc o reteta care e explicata asa de clar si care mai e si f reusita. Multumesc

    Răspunde
  • Ioni, FELICITARI, meritul este al tau! Ma bucur mult ca ti-a reusit! O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!! 🙂

    Răspunde
  • Multumesc pt acest blog! este impresionant !! eu sunt la inceput in ale bucatariei si ce faci tu aici ma ajuta foarte mult, iar reteta asta o incerc chiar azi 🙂 O zi buna !

    Răspunde
  • Iulia, ma bucur tare mult ca iti este de folos acest site, sper ca a fost pe gustul tau reteta. Pupici si un week-end frumos iti doresc!! 🙂

    Răspunde
  • Salut,
    Vezi la inceput ingredintele! Vezi mai jos … “In sosul astfel format adaugam mazarea si ceapa calita puse la scurs, morcovii si cartofii fierti si scursi si ei in prealabil.” (citez).
    De unde mazare? Parca trebuia folosita fasole verde, (scrie MARE si in titlul retei)?! Pana la urma e reteta de tocanita cu mazare sau fasole verde?! 😈

    Răspunde
  • Salut, draga Superadminule, din titlul retetei, lista de ingrediente si poze, cred ca este destul de concludent faptul ca este vorba de fasole, faptul ca eu, dintr-o eroare am scris mazare intr-o fraza a retetei nu cred ca este chiar atat de incriminator.
    In concluzie, inteleg ca te-a suparat foarte mult greseala mea, daca ti-ai rapit cateva minute din pretiosul tau timp sa scrii comentariul de mai sus…
    Mai mult… nu prea am ce comenta, imi pare rau ca ti-am provocat atata stres incat ai fost nevoit sa comentzi sa-i zicem “asa o faza”… O saptamana frumoasa iti doresc!

    Răspunde
  • Domnul sa te binecuvinteze pt toate retetele multumim frumos, am incercat o seama dintre ele si sunt extraordinare, iti multumim frumos 🙂 😉

    Răspunde
  • cu siguranta iti dai tot interesul sa iasa perfect, dar de ce nu modifici acolo unde ai scris mazare? Cu siguranta nu iti este greu sa editezi.

    Merci pentru toata stradania ta! Toate retetele pe care am reusit sa le vad (din unele m-am si inspirat) au o acuratete cum nu am mai vazut. Felicitari!

    Răspunde
  • Foarte buna mancarica.Eu am facut cateva modificari mici:in tigaia in care am prajit pulpele am calit ceapa, apa de la cartofi si morcovi am pus-o peste ceapa si fasole ,si le- am fiert putin inainte.Am pus ciocanelele in sosul de rosii si faina ,le-am fiert un pic , apoi am pus restul in straturi si le-am clocotit cu smantana si branza topita 10 minute la foc mic.DELICIOASA.Amancat toata familia

    Răspunde
  • Deci esti o scumpa :* si am fak’ cva mancare de pe site’ tau si mi’au iesit perfect si sunt f delicioase! felicitariile mele sper k tot asa sa iti mearga in cont :* 😀

    Răspunde
  • Iar cat despre mazare… e greu cu cei care nu gand k la fasole verde se mai zike si mazare :)) ! nu le acorda importanta

    Răspunde
  • Am mai cautat pana akum retete pe net, dar acesta este primu site unde explici atat de bine si am incercat si eu supa de galuste si mi-a iesit. si tinem cont ca este prima oara cand mi-a iesit. bravo 😛 😛 😛

    Răspunde
  • Declar raspicat ca de cateva sapamani doar retete de aici fac (de cand am descoperit site-ul)… sunt extrem incantata … e ca o noua minune descoperita:) <:- :-bd P

    Răspunde
  • Am facut mancarea aceasta si a iesit foarte buna.. 😉

    Răspunde
  • Am facut si eu mancarica, este delicioasa. Multumesc pt. inspiratie 🙂

    Răspunde
  • Multumim, deosebita reteta.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu