Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Ingrediente:

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Pentru marinata:
1 ceapa
1 morcov
150g telina
Sare, dupa gust
250ml vin alb

Pentru tocanita:
1kg carne mistret
1 ardei gras
2 cepe medii
1 lingura vegeta
1 lingurita boia dulce de ardei
Sare, dupa gust
2 frunze de dafin
Ulei pentru prajt

Pentru cartofii nature:
1kg si ½ cartofi
1 praz
3 linguri cu varf de margarina Rama
Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Pentru pregatirea marinatei in care tinem carnea de pe o zi pe alta, incepem prin a spala carnea de mistret.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Curatam si taiem ceapa solzisori mai mari, morcovul rondele, telina bucatele intr-un castron si adaugam peste 250ml vin alb si aproximativ 1l apa. Adaugam si carnea peste zarzavaturi si ceapa si amestecam totul – daca apa nu este suficienta cat sa copere carnea, completam cu apa. Lasam carnea in aceasta marinata de pe o zip e alta in frigider.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

A doua zi, scoatem carnea, zarzavaturile si ceapa din marinata, le punem intr-un strecurator, le dam sub jet de apa si le spalam bine. Alegem zarzavaturile si ceapa de carne le punem pe fiecare in strecuratoare separate si le lasam la scurs.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Acum, trecem la prepararea tocanitei. Curatam si taiem cepele marunt.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Spalam si taiem cubulete marunte ardeiul.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Intr-o cratita punem ulei si adaugam ceapa pe care o lasam la calit. Cand ceapa devine sticloasa adaugam si ardeiul.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Cand ardeiul este destul de calit, adaugam zarzavaturile si ceapa si lasam totul pe foc 5 minute. Dupa cele 5 minute adaugam boiaua dulce de ardei si mai lasam 1 minut.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Adaugam imediat carnea de mistret pe care o taiem cubulete in prealabil. Condimentam cu vegeta – sare daca mai este cazul, dupa gust, adaugam 2 frunze de dafin si lasam pe foc cam o ora si jumatate, pana carnea devine moale si bine facuta.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Alaturi de tocanita servim o garniture de cartofi nature. Curatam carofi de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Punem cartofii intr-o cratita, adaugam pste ei apa cat sa-i acopere bine si saram. Ii lasam la fiert cam 30 minute dupa care ii scoatem intr-un strecurator si ii lasam putin la scurs.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Intre timp, spalam prazul, il taiem rondele si il punem la calit intr-o cratita in trei linguri de margarina, adaugam sare si piper dupa gust. Punem peste praz cartofii fierti si scursi si mai lasam pe foc 3-4 minute pana se patrund putin ingredientele.

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

, , , , , ,
Articolul precedent
Pui Shanghai
Articolul următor
Cordon bleu cu cartofi taranesti

Retete diverse

11 comentarii. Leave new

  • Nu am carne de porc mistret…dar banuiesc ca merge si cu carne de porc,nu? Da-mi de stire te rog ca vreau sa fac reteta asta urgent.Deja tastatura se ineaca in saliva mea.
    Ai un blog bestial.Curand prevad ca voi lua in greutate. Super, nota 10 pentru tot si toate retelte. 😉

    Răspunde
  • 🙂 Robert, tocanita asta este delicioasa, ai facut o alegere foarte buna. Carnita de mistret o poti inlocui linistit cu carnea de porc. Spor la treaba, sa iti reuseasca reteta si sa aveti pofta!! Multumesc mult pentru aprecieri!! 😉

    Răspunde
  • Dumnezeule mare!! Deci uite tocanita,unde-i tocanita?! Nu mai e.S-a mancat ca painea calda!! A fost incredibila. Pe bune esti mare!
    Te-ai gandit sa scoti o carticica de bucate? Ca vad ca ai retete bune rau.Nu cantitatea conteaza ci calitatea. 😛 Si cu poze la fel sa fie facuta.Dai spargere la buzunare

    Răspunde
  • Robert , ma bucur tare mult ca ti-a reusit tocanita, inseamna ca te pricepi daca spui ca a fost atat de buna. La carticica de bucate nu m-am gandit, deocamdata sunt tare multumita ca va sunt de folos voua celor care imi vizitati site-ul!! Te mai astept in vizita!!! 😉

    Răspunde
  • Mii de multumiri pentru reteta!Daca ai inlocui margarina cu untul iese mult mai bun. Margarina e toata facuta din chimicale si plastic…e pacat sa stricam asa reteta cu ea!

    Răspunde
  • Dada, e drept ce spui tu despre margarina, acum sincera sa fiu, mai folosesc si margarina din cand in cand, asa m-am obisnuit. Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurii, alaturi de cei dragi tie!!

    Răspunde
  • Arata foarte bine,presimt ca si la gust e fff bun!!!Multumim!! Si pozele sunt se nota 10…

    Răspunde
  • bun, reteta mi-a iesit foarte buna dar m-am abatut de la ce este scris mai sus. tii pe foc carnea o ora jumate doar in ulei? nu s-a ars?
    eu i-am adaugat un pic de vin, si cand scadea prea mult, ca sa nu se arda i-am adaugat apa. foarte foarte buna a iesit, cred ca si un pic de usturoi i-ar fi dat un plus. ca si garnitura eu am facut reteta de cartofi aurii de pe blogul lui teo.
    mersi

    Răspunde
  • Frumos blog. Felicitari si pentru gustoasele retete publicate.

    Răspunde
  • multumesc celui sau celei ce a postat reteta, e delicioasa.

    Răspunde
  • pofta buna, e bestiala reteta..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu