Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Ingrediente:

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Pentru tocanita:
1 kg ceafa porc
1 ceapa
1 ardei gras
6 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
1 lingura boia
1 lingura vegeta
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru prajit

Pentru piureul de cartofi:
½ kg cartofi
150g lapte
100g margarina
Sare, dupa gust

Mod de preparare:
Luam carnea o spalam si o taiem cubulete ca pentru tocanita.

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Ceapa o curatam, o tocam marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins.

Tocanita de porc cu cartofi piure

Spalm ardeiul, il taiem cubulete si il adaugam la calit peste ceapa.

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Dupa ce am calit ceapa si ardeiul, adaugam si carnea in tigaie, condimentam cu vegeta, boia dulce de ardei, sare si piper si lasam totul – acoperit cu un capac – pe foc 45 – 50 minute la foc potrivit. Daca carnea nu lasa suficienta apa, adaugam un pahar de apa peste carne si lasam sa fiarba.

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Intre timp, curatam usturoiul si il tocam marunt. Il adaugam peste carne cu 15 minute inainte de a o lua de pe foc.

Tocanita de porc cu cartofi piure

Intr-un bol punem o lingura de pasta de rosii o diluam cu un pahar de apa si o adaugam peste carne, cu 15 minute inainte de a lua tocanita de pe foc.

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita o putem servii langa o garnitura de cartofi piure sau orice alte garniture preferam.
Cartofii se curate de coaja, se spala se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert aproximativ 30 minute.

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Dupa fierbere, se scurg de apa, se adauga margarina, sare, lapte si se piseaza pana se formeaza un pireu.

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

Tocanita de porc cu cartofi piure

, , , , ,
Articolul precedent
Friptura de iepure la cuptor, cu legume si garnitura de orez
Articolul următor
Ficatei la cuptor cu mamaliguta

Retete diverse

34 de comentarii. Leave new

foarte buna, iami-iami!!!!!!!!! am facut si a iesit foarte buna;) 😉 😉

Răspunde

Ceci, ma bucur tare mult ca ai incercat si ca ti-a reusit reteta. Te pup si te mai astept in vizita, poate mai incerci vreo reteta si imi dai de veste…. 🙂

Răspunde

salut, vreau sa stii ca urmaresc de mult timp site`ul tau , dar l-am “folosit” numai pentru deserturi, astazi am incercat tocanita, si a iesit excelenta, toata lumea m-a laudat .
toate retele sunt super si le recomand tuturor sa le incerce, o zi buna!

Răspunde

Draga Emilia, ma bucur mult ca esti o vizitatoare fidela a acestui site. Ma bucur ca ai incercat si ca ti-a reusit tocanita! Felicitari!! Te pupsi te mai astept in vizita!! 😉 😉 🙂

Răspunde
Agacahe Nicoleta
8 august 2009 15:54

acum am terminat de facut tocanita,mi-a iesit super buna!eu am servit-o cu piure de cartofi si salata de ardei copti.multumesc pt reteta! 😉

Răspunde

Nicoleta, felicitari pentru reusita, ma bucur ca ti-a placut!! Sunt convinsa ca a fost o bunatate servita langa salata de ardei copti!! Te pup si te mai astept in vizita!! 🙂

Răspunde

acum ma apuc si eu de facut tocanita,abia ma initiez in tainele gatitului…sunt foarte curioasa cum o sa imi iasa 😛

Răspunde

Valentina, ma bucur ca ai luat decizia sa incerci aceasta reteta de tocanita, sper sa fi fost pe gustul tau!! te mai astept in vizita!!

Răspunde

Am facut si eu si a iesit foarte buna!! E prima reteta pe care o fac de pe internet si a iesit sa gustoasa! Felicitari celor care au scris-o! 😛 😉

Răspunde

Andreea, ma bucur ca ti-a reusit reteta si ca a fost pe gustul tau!! Pupici si te mai astept in vizita pe site, poate mai incerci si alte retete!! Un week-end frumos iti doresc!! 😉

Răspunde

este prima mea mancare gatita,sper sa imi iasa buna,am ceva emotii avand in vedere ca nu am fost in stare decat sa gatesc oua ochiuri si cartofi prajiti :mrgreen:

Răspunde
Andrei Suciu
9 februarie 2010 18:59

Acum ma apuc si eu de aceasta tocanita…sper sa iasa buna 😕 😕 e prima tocanita pe care o fac in viata mea 😳 va anunt cum a fost dupa ce o sa mananc:D tineti-mi pumnii 😛 😛 😛 😛 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 😀 😀 😀

Răspunde

Leonard, spor la gatit!! Astept pareri despre reteta, sper sa fie pe gustul tau!! O seara frumoasa iti doresc!!

Răspunde

Andrei, spor la gatit!! Toate au un inceput, asa ca sper ca aceasta prima reteta de tocanita sa iti reuseasca si sa fie pe gustul tau! Te astept cu impresii despre rezultat. O seara frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

deci iulia a fost superba….am mancat ca spartul si eu si nevasta 😳 😀 😳 …superi tari retele tale:) uramtoarea va fi prajitura desteapta…i-am zis si soacre despre ea si a zis ca sa ii fac si ei 😀 😀 😀 😀 ……..tine-o tot asa cu site-ul!!! pupici

Răspunde

Andrei, ma bucur ca ti-a reusit reteta!! Deci… esti pe cale sa devi un mare bucatar! Spor la gatit si o saptamana frumoasa va doresc!! Va pup pe toti si soacra!! 😉

Răspunde

Buna la toti.Sant Attila din Norvegia.Facandumi-se pofta de tocanita dupa o discutie cu iubita me care e in Austria 🙁 am decis sa incerc si eu sa fac tocanita dupa retele voastre si trebuie sa marturisesc ca la momentul care va scriu mai sant cam 5 min pana e gata dar deja e super.am gustat-o choar acum si e pur si simplu SSSUUUPPPEEERRR.am sa mai incerc si alta retete.va multumesc

Răspunde

Attila, felicitari pentru reusita tocanitei, ma bucur ca ai incercat-o!! O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde
Horatiu - Finlanda
4 aprilie 2010 14:50

Salut! Sunt Horatiu, si iti scriu din Helsinki, Finlanda. In lipsa de idei si de carne de miel, am ales reteta ta pentru Pasti..si pot sa spun ca nu regret nici o clipa…chiar acum mananc, si e f f buna..multumesc mult, si mult succes inainte. Hristos a Inviat!

Răspunde

ADEVARAT A INVIAT! Horatiu, felicitari pentru reusita retetei, ma bucur sa aflu ca a fost o reteta pe gustul tau!!! Te mai astept in vizita! O saptamana frumoasa iti doresc!

Răspunde

este o reteta reusita! a iesit foarte buna!
la mai multe publicatii! 😉

Răspunde

Crina, multumesc mult pentru urare, si eu imi doresc sa public cat mai multe pe site insa, din pacate in ultima perioada nu imi mai prea permite timpul. Ma bucur ca ti-a reusit tocanita, felicitari!!! Puppp!! 😉

Răspunde

buna!
super acest site… tocmai l-am descoperit si o sa incerc citeva dintre retetele de aici. felicitari si sper sa mai adaugati “noutati”.o zi buna 😉

Răspunde

buna e tocanita asta, foarte delicioasa

Răspunde

buna…akum am terminat toknitza si a iesit super buna.multumim ptr retzetele tale gustoase 😉 🙂

Răspunde
teodor ioana
12 iulie 2011 12:11

buna ziua tuturor… tin sa zic inca de la inceput ca sunt un fan inrait a acestui site… retele sunt foarte simple si pe gustul tuturor.. te felicit pt munca ta minunata… tine-o tot asa…

Răspunde

Buna draga Iulia!! Iti multumesc ca ai revenit cu noi aparitii pe blogul tau minunat,caci chiar iti simteam lipsa!! Cit despre tocanita,am doar cuvinte de lauda!!! A devenit preferata mea si cred ca va fi acel ceva in bucataria viitoarei noastre familii!! Viitorul meu sot cind a gustat-o a zis ca s-a indragostit din nou de mine!!! Asa ca toate multumirile pentru aceasta receta minunata!! La mai mult si la mai mare!! >:D:D< :-bd :-bd :X :X

Răspunde

o singura nelamurire am, una mare. cand se pune boiaua?! am vazut ca ai scris, dar in poza nu se vede nici ca pui nici ca ai pus (culoarea zic), decat la sfarsit cand totul e gata.

Răspunde

Si pentru noi este prima data cand gatim o reteta de pe internet…. Tocanita a iesit minunata si destul de repede (… ne era mega foame cand am inceput…) Multumim realizatorilor site-ului pentru ‘mana’ de ajutor data. Sunt nerabdator sa incerc ciorba de fasole.

Răspunde

boiaua se pune chiar odata cu carnea alaturi de celelalte condimente 🙂 . scrie, in reteta daca citesti atent 🙂

Răspunde

Super buna reteta, super bun site-ul.
Felicitari. :-bd

Răspunde

nu se poate prepara si cu pulpa de porc? doar cu ceafa?

Răspunde

am incercat reteta. e super… < 😛

Răspunde

acum ii pe foc si tocanita mea. dar mi se pare ca am pus prea multa apa si parca nu mai scade 🙁

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu