Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Ingrediente:

Tocanita de pipote

700g pipote
250g bacon
2 cepe
8 carofi medii
4 morcovi
200ml bulion
3 linguri smantana
100g branza topita
1 lingura vegeta optional
Sare si piper dupa gust
Chilly optional
Marar proaspat
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele.

Tocanita de pipote

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.

Tocanita de pipote

Intr-o cratita punem apa, adaugam un praf de sare si punem rondelele de morcov la fiert. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam in cratita si cartofii taiati cubulete. Mai lasam la fiert totul 25-30 minute.

Tocanita de pipote

Dupa ce au fiert, scoatem morcovii si cartofii intr-un strecurator si ii lasam la scurs.

Tocanita de pipote

Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit, intr-o tigaie, cu ulei.

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Taiem baconul feliute si il punem la prajit intr-o alta tigaie, cu putin ulei. Lasam, pana ia o culoare – usor rumenie.

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Dupa ce s-a calit atat ceapa cat si baconul, le punem intr-un strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.

Tocanita de pipote

Curatam si spalam pipotele, dupa care le lasam putin la scurs intr-un strecurator.

Tocanita de pipote

Intr-o cratita mai mare, punem ulei, adaugam pipotele si le lasam putin la calit. Condimentam cu 1 lingura vegeta, sare, piper, chilly (optional) dupa gust, adaugam putina apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba.

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Dupa 15 minute, adaugam baconul si ceapa – calite in prealabil -, bulionul si mai complectam cu apa. Lasam totul la fiert pana pipotele sunt aproape gata.

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Spre final, adaugam cartofii si morcovii fierti in prealabil, mai adaugam apa, cat sa-i acopere – in cazul in care este nevoie.

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Adaugam branza topita.

Tocanita de pipote

Adaugam smantana, pe care putem sa o dizolvam inainte de a o pune in cratita cu putin suc din tocanita si mai lasam sa fiarba totul inca cateva minute.

Tocanita de pipote

La final adaugam mararul proaspat tocat marunt si amestecam pana se inglobeaza in tocanita. Aceasta reteta de tocanita este un deliciu. Incercati-o si nu o sa regretati.

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

, , , ,
Articolul precedent
Costita cu mazare in sos de rosii
Articolul următor
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Retete diverse

25 de comentarii. Leave new

  • Iulia, interesanta reteta ta 🙂 Nu m-am gandit pana acum sa pun morcoviori la tocanita, da’ mi se pare o idee super!

    Răspunde
  • Bunny, ma bucur ca ai trecut in vizita pe la mine, sa sti ca tocanita este extraordinara, sa o incerci neaparat. Te pup si te mai astept!

    Răspunde
  • e o reteta intradevar buna ptr pipote cea mai reusitade pina acum

    Răspunde
  • Buli, ma bucur sa aud asta. Te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • am incercat-o si eu si este senzationala. n-am avut branza topita dar am folosit branza vegetala pe baza de soia neotofu. i-a dat un gust aparte si deosebit. recomand la toti iubitorii de pipotele si inimi

    Răspunde
  • kMMy este intr-adevar o tocanita foarte buna, ma bucur ca a fost si pe gustul tau!! Te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Salut… sunt noua pe aici, dar apreciez foarte mult cum te descurci in bucatarie, am vazut si foarte multe comentarii despre(vegeta), dar v reau sa spun caci si eu folosesc asa ca tine aproximativ in tot ceea ce fac, vegeta. Iti spun bafta multa in tot cea ce faci,si imi plac foarte mult toate retetele tale…..astazi am ales sa fac si eu,,Tocanita de pipote”-voi vedea ce fel se va primi….si iti dau de stire.Voi reveni mereu in vizita pe la tine… 😉

    Răspunde
  • Draga Iulia, ma bucur ca iti place site-ul, sper ca tocanita sa fie pe gustul tau.
    Referitor la vegeta… sunt foarte multi care sunt impotriva vegetei, nu ii dezaprob, insa pana acum tot cu vegeta am fost obisnuita, de cand ma stiu, atat in familie, mama, cat si pe la prieteni, vecini, cunoscuti, imi aduc aminte ca am tot auzit ca ar folosi vegeta…. e drept ca in ultima vreme toata lumea este iritata de atatea E-uri si conservanti nocivi insa astea se gasesc in toate nu numai in vegeta…
    Sunt persoane care condamna vegeta insa sunt sigura ca in acelasi timp consuma E-uri prin folosirea altor alimente care au un aport mare de aditivi sintetici si alte componente nocive sanatatii… cu toate astea incerc sa mai exclud cat de cat vegeta din mancaruri, incat incet, atat cat pot.
    Pupici si te astept sa-mi spui cum a fost tocanita!! 😉

    Răspunde
  • o reteta interesanta… am reusit sa o fac si eu azi, singura diferenta a fost k nu am mai pus smantana… a iesit foarte buna… tine-o tot asa si mai asteptam de la tine si alte retete interesante si usor de executat. 😛

    Răspunde
  • Deea, cu siguranta si fara smantana a fost exceptionala tocanita, felicitari pentru reusita si ma bucur ca ti-a placut!! Pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • tocmai am incercat si eu tocanita. e delicioasa! sigur o voi face din nou cat de curand!

    Răspunde
  • Foarte buna, super… Am adacvugat si 3 catei de usturoi. A iesit minunata!!!!! 😛

    Răspunde
  • ORGASMICA !
    Chiar extraordinar de buna. Am aici o bucatareasa adevarata, saru’mana Petruta !

    Răspunde
  • toate arata extraordinar! ti se goleste stomacelul numai cand te uiti :X
    o reteta de pui cu smantana nu am gasit pe aici 😀 ma poti ajuta te rog?
    multumesc*

    Răspunde
  • pauc vasilica cristina
    7 noiembrie 2011 19:19

    extraordinara, branzika ii da cel mai bun gust, yo am facut o fara smantana, sotului meu nu-i place smantana, dar a iesit delicioasa…. :-bd

    Răspunde
  • Fffff buna. Am facut-o pt a doua oara, dar in loc de pipote am pus pulpe de pui dezosate. Copilului meu nu-i plac pipotele. :-bd

    Răspunde
  • costea valentina
    4 ianuarie 2012 19:14

    atat de entuziasmata am fost sa incerc ac. reteta, incat am ramas fara gaz in timp ce fierbeam cartofii, dar nu ma las

    Răspunde
  • Super site-ul!!!!!!!!! astazi l-am descoperit si l-am aratat si prietenilor! felicitari!!!!!!!!! Imi plac detaliile. Doamne ajuta! :X

    Răspunde
  • :-bd Sunt un pasionat al bucatariei si sincer mi se pare o reteta deosebita…….. Am de gand sa o incerc la un ceaun, la iarba verde, sau la mai multe ceaune, sunt tare curios cum va iesi, sper ca bine…….. Numai bine si tot asa inainte….. :-bd

    Răspunde
  • Foarte, foarte buna!!! Testata azi si, cu siguranta, o voi repeta! Felicitari pentru blog, am incercat multe retete si toate – cu succes! :-bd

    Răspunde
  • Iulia draga , aveam 2 caserole cu pipote de curcan si zis sa le gatesc : si caut si caut o reteta , pana am ajuns la tine si mi-a placut . Destul de elaborata si muuulte vase de spalat … acum sunt la penultimul pas , branzica topita si smantana … abia astept sa vad ce feedback primesc :)) . ;;)

    Răspunde
  • Buna Iulia. Am facut astazi la prinz aceasta reteta si a iesit o nebunie! Sosul a fost sters din farfurie cu piine, chiar de cea mica a mea care este o mofturoasa! :-bd Din nefericire, pt mine, am avut niste pipote de rata, la care am fiert de mi-a venit rau, si tot tari au ramas; noroc ca avem inca dinti 😀 ! Pe viitor, o voi face numai cu pipote de pasare sau, cred eu, ca ar merge aceasta mincaritza si cu pulpe dezosate sau chiar piept de pui.
    Imi place f mult sa gasesc si, la tine, am descoperit o multime de retete care mi-au lasat “gura apa” si, sigur le voi face pe viitor!
    Felicitari pt acest site si pt munca depusa, totul fiind f bine explicat, iar, de poze.. nu mai vorbesc…. iti vine sa gusti din ecran =P~ ! Miine vreau sa fac coronitza cu ciocolata – iti voi spune cum a iesit!
    Multumiri! numai bine si putere de munca in continuare!

    Răspunde
  • kiko margareta
    16 aprilie 2013 13:53

    Buna ziua tuturor. in acest moment, pregetesc tocanita aceasta, care – deja – miroase intr-un mare fel. abia astept sa fie gata, sa o servesc la masa de pranz, impreuna cu sotul meu. Am mai luat retete de aici si am fost foarte multumita de ele si sunt fericita ca am gasit acest site, care se pare ca ma ajuta mult. Sanatate multa tuturor si, mai ales tie, care ai facut acest site pt noi, doritorii de nou… pupici.

    Răspunde
  • Acum am descoperit siteul tau, felicitari!!! Cu siguranta, o sa gatesc tocanita aceasta, pare deosebita si imi plac la nebunie pipotele de pui. Acum sunt si insarcinata, ma satur numai din poze, pana merg la cumparaturi… O sa mai,, cercetez,, printre retetele tale, dar ziua (acum e miezul noptii la noi…. in NZ) ca sa nu salivez degeaba :)))) Pupici multi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu