Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Ingrediente:

Tocanita de maruntaie de miel

1kg maruntaie miel (eu am avut: ficat, rinichi, inima, plamani)
3 cepe
1 lingura vegeta
1 lingurita boia dulce de ardei
Sare si piper dupa gust
3 frunze dafin
250ml apa
Ulei

Mod de preparare:
Luam maruntaiele de miel, le curatam, le spalam si le taiem cubulete mici.

Tocanita de maruntaie de miel

Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit intr-o cratita cu ulei incins.

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam boiaua dulce de ardei si amestecam.

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Adaugam imediat in cratita si maruntaiele taiate cubulete (ATENTIE, nu adaugam si ficatul, pentru ca ficatul se face foarte repede, asa ca il vom adauga mai spre sfarsit), condimentam cu vegeta si piper, amestecam si lasam totul pe foc 10 minute.

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Dupa 10 minute, in functie de cat suc si-au lasat maruntaiele, mai adaugam si putina apa, atat cat toate maruntaiele sa fie acoperite. Eu am adaugat 250ml apa. Adaugam si 3 frunze de dafin. Lasam apoi sa fiarba circa 30 minute, timp in care daca scade apa mai putem adauga cate putin.

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Dupa 30 minute de fiert, adaugam ficatul si mai lasam totul la fiert 15 minute.

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

La sfarsit, cand tocanita este gata, tocam leustean verde si il adaugam in tocanita. Mai dam un clocot si stingem tocanita.

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

, , , , , , ,
Articolul precedent
Moussaka greceasca de vinete
Articolul următor
Ficatei de pui cu sos de smantana si garnitura de orez

Retete diverse

5 comentarii. Leave new

  • Buna seara!
    Sunteti o gospodina desavarsita si intr-adevar aveti blogul cu cele mai frumoase poze!
    Am murit de pofta citind reteta asta! Cu siguranta o voi incerca in curand, probabil cu maruntaie de vita, deoarece nu este sezonul mieilor acum.
    Va multumesc pentru ca intotdeauna sunteti o sursa de inspiratie!

    Răspunde
  • Draga Cristina, iti multumesc mult pentru aprecieri. Ma bucur ca iti place site-ul si ca ma vizitezi!! Spor la gatit!! Pupppp si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Buna ziua! Am incercat receta Dumneavoastra, s-a primit o tocanita foarte gustoasa… Multumesc mult! 🙂 Indira.

    Răspunde
  • constantin
    2 mai 2012 18:30

    eu am incercat reteta de pate din ficatei de pui si a iesit minunat. mersi

    Răspunde
  • Mihai LEONTE
    19 aprilie 2014 7:30

    Cam putine detalii pentru partea masculina! Dar ceva am retinut.
    Sunt inca novice.
    Sa aveti un Paste fericit…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu