Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Ingrediente:

2 pachete mari Piscoturi Savoiardi (800g in total)
8 galbenusuri
750g mascarpone
500ml frisca Hulala
2 pliculete de zahar vanilinat
200g zahar pudra
4 fiole esenta de rom
1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12,5g)
50ml lapte
5 lingurite ness
5 lingurite zahar pudra
5 lingurite frisca lichida
Cacao pentru pudrat
1 litru cafea preparata pentru inmuiat piscoturile

Mod de preparare:

Din aceste ingrediente rezulta un tort tiramisu mare si foarte foarte gustos, numai bun pentru o masa de sarbatoare la care iau parte multi invitati. Eu pentru asamblat tortul am folosit o tava dreptunghiulara mare, cu dimensiunile de 23cm / 37cm.
Intr-un castron punem 8 galbenusuri, adaugam 200g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat si mixam, pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.

Tiramisu

In compozitia obtinuta, adaugam cele 4 esente de rom, pliculetul de cappuccino si cei 50 ml lapte. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximaativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase. Dupa 10 minute, luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca de tot.

Tiramisu

Intre timp batem frisca lichida, folosindu-ne de mixer.

Tiramisu

Intr-un alt bol, punem 5 lingurite de nes, 5 lingurite de zahar pudra si 5 lingurite de frisca lichida si amestecam cu o lingurita, pana se omogenizeaza.

Tiramisu

Punem branza Mascarpone intr-un castron incapator (incercati sa alegeti un castron mare pentru ca in acesta veti pregati crema si va rezulta o cantitate destul de mare), si mixam pana se transforma in crema.

Tiramisu

Peste branzica Mascarpone mixata, adaugam compozitia cu galbenusuri, care trebuie sa fie rece, la temperatura camerei si mixam pana se omogenizeaza.

Tiramisu

Tiramisu

Peste compozitia obtinuta, adaugam frisca si mixam din nou.

Tiramisu

Tiramisu

Peste ce a rezultat, adaugam compozitia de ness si mixam bine, pana se omogenizeaza si rezulta crema finala.

Tiramisu

Tiramisu

Dupa ce avem crema pregatita, incepem sa asamblam tortul tiramisu.
Intr-un bol punem cafeaua, pe care fiecare o pregateste in felul sau din apa, cafea, zahar. Inmuiem pe rand fiecare piscot in parte pe ambele parti (atentie sa nu lasati piscoturile prea mult in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare).

Tiramisu

Tiramisu

Impartim crema obtinuta in trei parti, 2 parti egale si mai mari si o a treia parte, mai mica cu care vom unge tiramisu deasupra (aici fiecare imparte crema dupa ochi).
Luam o tava dreptunghiulara (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 23cm / 37cm), asezam piscoturile rand pe rand in tava, astfel incat sa formam un strat de piscoturi fara spatii intre ele (eu pentru fiecare strat am folosit 31 de piscoturi si jumatate).
Peste primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema) si o intindem uniform folosindu-ne de o spatula sau de un cutit.

Tiramisu

Tiramisu

Urmeaza cel de al doilea strat de piscoturi inmuiat in cafea (tot 31 piscoturi si jumatate am folosit eu), urmeaza a doua parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema), pe care o intindem uniform.

Tiramisu

Tiramisu

Urmeaza cel de al treilea strat de piscoturi inmuiate in cafea (acesta fiind si ultimul strat), din nou crema (de aceasta data partea a treia de crema, cea mica) pe care o intindem uniform si o nivelam cu o spatula.

Tiramisu

Tiramisu

Deasupra tortului, pudram cacao si punem Tiramisu in frigider, de preferabil de pe o zip e alta, pentru ca asa ingredientele se vor imbina intre ele si tortul nostrum va capata o savoare mult mai buna.
A doua zi, taiem Tiramisu si il servim. Este o bunatate de tort, se topeste in gura, va recomand cu toata caldura si increderea sa incercati aceasta reteta este absolut delicioasa, iar savoarea, gustul este demential.

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

157 de comentarii. Leave new

Asa cum o prezinti tu, nu pare complicat 🙄 😉 …am luat si eu reteta, poate o “reusesc” de sarbatori 😉 .
Multumesc. 🙂

Răspunde

    Buna draga, am luat si eu receta ta de tiramisu. Am incercat sa fac de multe ori acest tort dar nu m-ia reusit asa cum am dorit. M-am uitat pe youtube si am vazut diferite recete de creme pentru tiramisu dar al tau m-ia parut cel mai apetisant. Asa ca azi am incercat. Crema a esit superba. Cautam o crema ca galbenusul sa fie fiert nu crud ca majoritatea cremelor folosesc galbenusul batut crud, imi era frica sa incerc ca sa nu imi intoxic familia. Acuma reteta ta o sa o fac mereu. Abia astept sa maninc din el. E la frigider.

    Răspunde

Hot_tequila, reteta este absolut delicioasa, ma bucur ca o incerci, spor la gatit!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

fenomenala reteta, Iulia! eu traiesc in Italia si fac destul de des Tiramisù, dar o varianta oarecum mai legera, fara frisca, fac crema doar di mascarpone si galbenus (sotul meu are colesterolul mare). Oricum, varianta ta trebuie sa fie un deliciu, de sarbatori am musafiri si o incerc. Iar prezentarea… imi lasa gura apa doar privind pozele. Te pup

Răspunde

de vis….notez si eu reteta. multumesc si te puppp!

Răspunde

de mult am asteptat sa postezi reteta prajiturii Tiramiu….felicitari, o sa-o salvez! 😉

Răspunde

arata fantastic! supeeerb! tiraisu fac si eu weekendu asta! putin diferit ce-i drept! 😀 🙁

Răspunde

cred ca am apasat din greseala un emotion icon! 😀

Răspunde

draga iulia,m-am tot “chiorat” pe situl tau,doar-doar de-oi vedea vreo poza cu tine,ceva….cateva date despre tine ca taaaare sunt curioasa cine sta in spatele acestor minunatii(si aici nu ma refer doar la retete,ci la tot ce postezi)! Ajuta-ma,ca-s in ceata total! 🙄 Cat despre tiramisu…arata impecabil,dar de ce nu ma mir oare? 😛 kisses@hugs

Răspunde

multumesc, abia astept sa il fac. Am incer at multe retete de aici si mi-au iesit exact ca ale tale.

Răspunde

😆 arata fenomenal si cred ca , la fel de buna mie imi place Tiramisu asa ca miine am musafiri si am sa prepararea O

Răspunde

Ramonamari, ma bucur ca iti place si varianta mea de Tiramisu, este absolut delicioasa. Te pup si spor la pregatirile pentru sarbatori!! Sarbatori fericite!! 😉

Răspunde

Flori, cat ma bucur ca iti place, sa sti ca are un gust absolut minunat!! Pup!! 😉

Răspunde

Karina, sa il incerci, are un gust extraordinar!! Pup!!

Răspunde

Diamond, ma bucur ca iti place, ness-ul si cappuccino dau cremei un gust absolut minunat!! Puppp si te mai astept pe la mine!! 😉

Răspunde

Mihaela id, poze cu mine si date despre nu prea imi place sa pun pe net, nu stiu dar nu ma tenteaza, am eu un fix 😀 😀 , am o poza mica, mica,pe contul de pe Flickr http://www.flickr.com/photos/42246729@N05/ , altceva ce sa-ti mai spun, am 29 de ani, sunt din Deva si nu sunt nici cofetar nici bucatar de profesie, tot ce vezi pe site fac din pasiune, drept sa-ti spun parca pasiunea este mai mare pentru fotografie decat pentru gatit, alte cateva lucrusoare despre mine poti sa mai citesti in leapsa asta pe care am jucat-o cu celelate fete pe net https://gourmandine.ro/diverse/leapsa-adevarat-sau-fals/ 🙂 Te pup Miha si te mai astept in vizita!! Sarbatori fericite!! 😉

Răspunde

Sanda, ma bucur ca Tiramisu “ti-a facut cu ochiul” si il vei incerca!! Felicitari pentru reusita retetelor pe care le-ai incercat deja!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

Mihaela, sper ca ti-a reusit reteta si ca a fost atat pe gustul tau cat si al musafirilor!! Te pup si te mai astept in vizita!!

Răspunde

am facut chiar azi aceasta reteta pt masa de craciun, a iesit excelent, mersi mult, copiii mananca si mai vor sa le fac, si se face foarte repede, mai repede decat ma asteptam, sarbatori fericite

Răspunde

Gabriela, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur mult ca a iesit pe gustul copiilor!! Te pup si te mai astept in vizita!! Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurie, alaturi de cei dragi tie!!

Răspunde

LA MULTI ANI!2010 sa-ti aduca realizari si numai succese in tot ce intreprinzi!Multumesc pentru reteta Tiramisu,din cate am gasit,este singura care m-a convins s-o incerc de revelion.Rezultatul a fost excelent,toti au fost incantati.

Răspunde

Flori, multumesc din suflet pentru urari!! La multi ani!! Un an nou asa cum ti-l doresti, cu multa sanatate si multa fericire!! Ma bucur ca Tiramisu a fost pe gustul vostru!!! Pupici!!! 😉 😉

Răspunde

Datorita acestui site m-am apucat si eu sa gatesc! Multumesc mult
Aceasta reteta am facut-o de 2 ori a iesit senzational!!!!!!!!!!!

Răspunde

Am facut Tiramisu de revelion si a iesit DIVIN…Tiramisu, este de altfel prajitura mea preferata. multumesc pentru reteta.

Răspunde

Alina, felicitari pentru reusita retetei. Ma bucur tare mult ca acest site iti este de folos!! Te pup si te mai astept in vizita!! Un week-end frumos iti doresc!! 😉

Răspunde

Alexandra, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur mult ca reteta asta este pe gustul tau!! Te pup si un week-end frumos iti doresc!!

Răspunde

demult tot cautam eu o reteta buna de tiramisu si nu am gasit pana acum ,tot ce gaseam erau tentative ,apoi am gasit aceasta reteta ,am si facut-o,DIVIN e putin spus,mananci si plangi,e hipersuperextramega,multumita tie draga iulia !

Răspunde

Madbaby00, cat ma bucur ca ai incercat reteta si esti incantata de ea!! Felicitari pentru reusita!! Pupppp si te mai astept in vizita!! 😉 😉

Răspunde

Draga Iulia,
Am facut pt prima data acest tiramisu dupa reteta ta si vreau sa spun ca a iesit mai mult decat delicios. Iti multumesc pentru acest site si pentru tot ce faci pentru noi! Paste Fericit tie si familiei tale! 🙂

Răspunde
catalina ciobanu
7 aprilie 2010 15:24

Buna draga Iulia,felicitari pt tot cea ce faci!
Am si eu o intrebare: albusurile nu se folosesc la tiramisu ? Vreau sa o fac astazi si nu vreau sa gresesc cu ceva. multumesc din suflet

Răspunde

Hristios a Inviat!
Liza, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur mult ca iti place site-ul te mai astept in vizita! 😉 😉

Răspunde

Catalina, eu nu folosesc albusurile la Tiramisu, folosesc doar galbenusurile. Spor la gatit si iti doresc sa-ti reuseasca un super Tiramisu!! 😉 😀

Răspunde
catalina ciobanu
7 aprilie 2010 15:48

sarumana,merci mult,trebuie sa iasa bun,deja imi este o pofta …( sunt si insarcinata si maine e ziua mea 😉 ) deci am 2 motive pt care tre sa iasa bun,pup merci mult

Răspunde

Catalina, in primul rand, desi cu intarziere, iti urez La multui ani, frumosi si fericiti alaturi de toti cei dragi tie!! Felicitari pentru bebele din burtica, iti doresc din tot sufletul sa fie sanatos si frumos si sa-ti aduca numai bucurii!!
Tiramisu ti-a reusit foarte bine, felicitari, ma bucur ca v-a placut, o sa postez cat de curand pozele trimise de tine!!
Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

🙂 Citesc de ceva timp retetele tale si ma mai inspir din ele. Pe aceasta cale tin sa-ti multumesc. Te apreciez foarte mult pentru ceea ce ai invatat sa faci.
De asemeni am privit fotografiile cu familia Pis-pis si Protectorul Ham-ham, ai stiut foarte bine sa prinzi momente placute din viata lor. Esti geniala.Super fotografii.

Răspunde

Ella, iti multumesc mult pentru toate cuvintele frumoase, esti o draguta… geniala nu sunt, insa fac ceea ce imi place si atunci musai sa iasa bine 😆 . Ma bucur ca iti place site-ul, te mai astept in vizita!! Te pup si o Duminica frumoasa iti doresc! 😉

Răspunde
catalina ciobanu
19 aprilie 2010 20:44

astazi am facut si tiramisu cu capuni,maamaaaa e o nebunie.am incercat multe perete si au iesit atat de bune… felicitari inca o data pt tot ce faci si pt talent

Răspunde
catalina ciobanu
19 aprilie 2010 20:46

multe retete 😛 ,scuze scriu prea repede ;))

Răspunde

Multumesc Catalina, esti o draguta!!! Felicitari pentru reusita Tiramisului cu capsuni, ma bucur mult ca ti-a placut!! Pupici si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉 😉

Răspunde

Multumesc pt reteta e cea mai buna versiune Tiramisu gasita si desi e “scumpa” isi merita investitia pentru ca e delicioasa si arata grozav. Tocmai ce am facut si eu, sunt super incantata! Maine o sa o gust, abea astept!!

Răspunde

Beth, ma bucur ca esti incantata de reteta!! E “scumpa” dar iasa un Tiramisu generos, destul de mare si mai ales BUN. Pupici si o saptamana frumoasa iti doresc! 😉

Răspunde

Salut 🙂
Am incercat si eu aceasta reteta si nu mi-a iesit … ma gandeam poate ma lamuriti si pe mine unde am gresit :D. App sunt nou in facut prajituri, de fapt orice in bucatarie (inafar ade mancat:)) )… in fine.. dupa cum spuneam nu mi-a iesit crema, am urmat pasi fara sa pun lapte … m-am gandit eu asa ca nu trebuie neaparat si acum imi dau seama ca e posibil sa fi pus peste crema mascarpone frisca si apoi crema cu ou. Nu stiu daca are importanta. Oricum… astept raspuns. Multam !!! 🙂

Răspunde

vreau si eu sa fac tiramisu dar nu in cantitate asa mare, oare imi iese daca pun jumatate din ingrediente? intreb pt ca am mai preluat retete de pe net care cu toate ingredientele mi-au iesit bune dar cu jumatate, pt o cantitate mai mica, nu mi-au iesit.

Răspunde

Excelent!!!
Mi-a iesit exact ca in poze si este delicios!
Multumesc!!!

Răspunde

Am incercat si eu reteta, si a iesit excelent. Multumesc.

Răspunde

buna iulia,
de cand am descoperit acest site parca mi s a deschis pofta de a gati si de manca “din mana mea” 🙂 mi a lasat gura masca acest tiramisu si te as ruga sa mi spui pentru cate persoane.. in mare.. e postata reteta. mentionez ca eu va trebui sa indulcesc in jur de 20 de persoane. multumesc anticipat 🙂

Răspunde

mie mi s-a taiat si singura banuiala pe care o am este ness-ul. imi spui, te rog, Iulia, ce ness ai folosit?

Răspunde

Am facut si eu astazi acest tort. Este o reteta excelenta. Am mai incercat si alte retete in care se puneau si albusuri de ou, dar asta cred ca e cea mai buna. Felicitari!

Răspunde
olteanu maria cristina
29 decembrie 2010 18:00

buna,am mancat de la cineva tiramisu duupa aceasta retete si a fost roarte buna,vreau sa fac si eu,dar am o nedumerire,500ml sau 50 ml lapte?ca la igrediente scrie 500ml iar la modul de preparare 50ml.

Răspunde

S-ar putea folosi altcvea in loc de mascarpone? am cautat tot orasul si nu am gasit nicaieri 🙁

Răspunde
Petras Amalia Emilia
6 ianuarie 2011 15:31

Felicitari! am facut tiramisu de Craciunul acesta (2010) dupa reteta aceasta si mi-a iesit perfect! exact ca in poze. am fost foarte incantata, la fel si cei care l-au vazut si au mancat din el. apropo, reteta este foarte bine explicata, inca o data : Felicitari si multumiri!

Răspunde

Nu mai tot vorbiti e frumoasa reteta dar prajitura si mai buna deci, Va urez pofta buna! 😉

Răspunde

Am incercat si eu reteta, impreuna cu verisoara mea si a iesit un tiramisu foarte bun 😉 . Eu am folosit si albusurile, batute cu zahar ca pt bezea(nu mi-a stricat crema deloc, ba chiar a fost pufoasa). Imi place mult faptul ca retetele sunt f bine detaliate, caci asa e usor chiar si pt incepatori.

Răspunde

buna iulia…as vrea sa stiu si eu ceva …..ce as putea folosi in loc de mascarpone ??sun in franta si nu stiu cu ce as putea sa il inlocuiesc??ms mult…imi place tot ce faci aici

Răspunde

Am facut de multe ori aceasta prajitura delicioasa, aici, in emigratie, de au cazut nemtii pe spate. 😯 😆 🙄 :mrgreen:

Răspunde

arata f bn prajitura. o incerc si eu. e prima oara cand fac tiramisu. sper sa-mi iasa, nu pare greu de facut. 😉

Răspunde

chiar pare destul de simpla reteta, iar tiramisu e prajitura mea preferata. chiar ma gandeam: de ce mi se parea atat de complicat de facut pana acum? multumesc pentru retata!

Răspunde

AM INCERCAT SI EU SI A IESIT SUPERRRR

Răspunde

super reteta! 😉

Răspunde

Am facut Tiramisu dupa reteta aceasta si a iesit foarte foarte bun. Am castigat un mini concurs de gatit cu ea 🙂 Multumesc.

Răspunde
Ana Monica Andries
21 martie 2011 17:22

Buna! In primul rand va trebui sa -ti multumesc pentru aceasta reteta formidabila, gustoasa. Am facut pentru prima oara Tiramisu cand eram insarcinata, a iesit super , in aceea perioada am incercat foarte multe retete de pe acest site, le visam si noaptea :)). Am crezut totusi ca e asa delicioasa datorita poftelor, insa de atunci am mai facut inca de 3 ori la anumite evenimente, unde ai primit numai laude sincere. CHIAR E FOARTE DELICIOASA!!!!
Acum ne pregatim pentru prima aniversare a fiului nostru, si cu emotie in suflet voi pregati acest minunat tort.
Iti multumim!

Răspunde

buna!
eu locuiesc in franta
am incercat si eu reteta.este fr gustoasa,dar crema mea nu se intareste asa bine cum arata la tine in poze.am respectat intru totul pasii si cantitatile.sa fie oare diferenta data de ingredinte 🙄 ?

Răspunde

nu se poate inlocui cafea cu de exemplu ciocolata? ❓

Răspunde

Foarte tare reteta.
Felicitari pt.reusita. As vrea sa incerc si eu 😀 ;;)

Răspunde

Bravo! Sti sa-ti vinzi marfa 😀
De multi timp ma gandeam si eu sa fac Tiramisu, dar mereu am crezut ca e putin complicat. acum ca ti-am citit si recitit modul tau de prepare.. mi se pare extraordinar de simplu. pozele sunt reusite si chiar n-am nimic de spus in legatura cu asta.
O intrbare!:D
ness`ul acela ii da un gust mai bun?

Răspunde

extraordinara reteta! Nu se compara cu cea de la cofetarie, e mult mai savuroasa si nu ia nici mult timp pana se face tortul 🙂

Răspunde

o reteta extraordinara pe care am incercat-o de mai multe ori! 😛

Răspunde
Dragut Gruia Matei
23 aprilie 2011 19:47

Buna reteta, am facut si eu de pasti anul asta… am lasato pe prietena cu gura cascata :-> 😀 cine zice ca baietii nu stiu sa faca prajituri bune.. PAZEA!

Răspunde

hey, am facut si eu azi reteta asta numai ca, crema din galbenusuri nu s-a ingrosat. Trebuia folosita gelatina sau ce s-ar fi putut intampla? Astept un raspuns. merci anticipat.

Răspunde

PASTE BINECUVANTAT TUTUROR.
Nu sunt o mare amatoare de frisca, dar reteta asta m-a tentat f. tare. Tortul meu a iesit de nota 11. Bya, nu ai batut suficient timp.
MULTUMESC.

Răspunde

Multumesc mullt pt sfat 🙂 Mie crema mi-a iesit super numai ca asta a fost singura problema. Sper ca pe viitor sa fie ceva mai bine. Paste fericit!

Răspunde

Să-ti dea Dumnezeu sănatate ție și intregii familii. Am facut tiramisu pentru paște și a ieșit excepțional, crema este FANTASTICĂ. Toată lumea care a mâncat din tiramisu au fost uimiti de cât de bun este. Eu personal aveam rețineri că o să aibă prea tare gust de cafea (nes, capucino, cafea), dar nu a fost așa. Este NEMAIPOMENIT. FELICITĂRI

Răspunde

Multumesc de reteta. Mi-a iesit nemaipomenit si i-am dat gata pe toti care au mancat :). Multumesc inca odata.

Răspunde
Mariana
1 mai 2011 1:21

Buna! Felicitari pentru toate retele si, in specilal, pentru prezentarea lor. E foarte simplu sa te urmeze cineva… 😆 Am incercat si eu varianta ta de tiramisu, insa crema a iesit destul de moale. Poate resusesti sa imi spui ce am gresit. Multumesc anticipat! Succes in continuare!

Răspunde

Am facut si eu reteta, a iesit super.. Arata exact ca la cofetarie, iar gustul este divin.

Răspunde

O prezentare excelenta a retetei. Nu mai spun de rezultate este dementiala prajitura.

Multumiri pentru postare

Răspunde

nota zece plus si felicitari…. este super buna reteta…. am incercat-o si mi-a reusit…. suntem foarte incantati de ea. te pup si la mai multe retete…. 🙂

Răspunde

Cea mai buna reteta de tiramisu. Multumesc mult pt postarea ei. Ai retete f interesante, am mai facut unele din ele si au iesit minunat, e blogul meu preferat :). Imi place f mult ca sunt explicate retetele pas cu pas, ma ajuta f mult, fiind incepatoare. Inca o data multumesc 🙂

Răspunde

buna. mi-a placut foarte mult cum arata tiramisu facut de tine si tocmai incerc sa-l fac… nu stiu ce s-a intamplat dar mi s-a taiat crema :-s cum pot s-o repar ? 🙁 mersi :*

Răspunde

Si cum trebuia sa incerc si un desert, am ales tiramisu care a iesit exact cum trebuia. Retetele tale sunt o adevarata inspiratie, iar faptul ca descrii foarte amanuntit prepararea lor este exact ce avem nevoie. Mai ales ca nu am prea mare experienta in bucatarie 😳

Răspunde

cea mai gustoasa prajitura! am incercat.o si eu si e foarte foarte buna! :-bd

Răspunde

felicitari pentru retete si mai ales pentru prezentare.
am incercat si eu tiramisu dar cand am amestecat toate cremele mi s-a taiat compozitia “in puii mei”. acum mi-e frica sa o mai fac.

Răspunde

multumim pt reteta. este una dintre putinele retete gasite si incercate de mine pe net care iese mai bine decat am sperat. este extraordinara prajitura si intr-adeva satura o familie mare ca a mea; felicitari

Răspunde

excelenta reteta, chiar astazi am facut si eu tiramisu si a iesit super! :-bd

Răspunde

multumesc pentru reteta…

Răspunde

Felicitari, arata super, am o mica nelamurire, cum il scot din tava sa il asez pe un platou ?As vrea sa il pregatesc de ziua sotului meu si nu ar arata bine in tava in care il fac.

Răspunde

Interesanta retea, e foarte misto. o sa incerc si eu sa o fac ms mult ca ai postat-o :* 🙂

Răspunde

Eu in loc de mascarpone folosesc branza topita si iese mult mai bun, sunt o experta in tiramisu

Răspunde

Buna Iulia,
de cateva saptamani am descoperit blogul tau si te felicit pentru retete (am incercat cateva). Astazi am facut tiramisu pentru prima data, de fapt am ajutat-o pe mama :D. Initial nu ne-a iesit crema cu mascarpone pentru ca am mixat-o aproape imediat scoasa de la frigider si era cam tare si pentru ca amestecul sa fie mai lichid am pus crema cu ness inainte de crema cu galbenusuri si apoi frisca. Nu mi-am dat seama ca si ordinea cremelor este importanta in reteta – greseala mea, sunt novice in ceea ce inseamna gatit. In fine, s-a taiat crema (nu-ti poti imagina dezamagirea mea), dar mama s-a gandit sa o mixam in robotul de bucatarie si in final a iesit o crema cu o textura foarte fina – nu m-as fi asteptat! Sunt curioasa ce gust va avea maine…

Răspunde

Vreau sa spun ca am incercat-o si am lasat pe toata lumea care a gustat-o pe masca, avand in vedere ca nu prea ma pricep in general la gatit.A iesit super bun si chiar usor de facut, bineinteles cu calculatorul deschis!! 😳

Răspunde

am incercat si eu, a iesit suuuper delicioasa! si prezentarea e deosebita!
🙂

Răspunde

:-bd merita cu adevarat sa faci un tiramisu mai ales de sarbatori <:-P

Răspunde

:-bd am facut tiramisu de craciun anul trecut si a fost grozav de atunci mi_am prpus ca nici un craciun sa nu mai treaca fara tiramisu. :-bd

Răspunde

Ieri am facut aceasta reteta si a iesit delicioasa… au mancat toti invitatii cu o pofta…. ca de altfel toate retetele pe care le-am facut datorita sfaturilor tale au iesit minunate… felicitari!!!

Răspunde

Iti multumesc mult pt reteta. I-am facut prietenului meu o surpriza. Sincer, a iesit incredibil tortul si a fost si prima data cand am facut asa ceva, nici nu ma asteptam sa iasa asa bun si frumos, dar se pare ca atunci cand pui multa dragoste, rezultatul este garantat 😀 … Incercati cu incredere! Eu am pus doar 2 cutii de mascarpone si a iesit formidabil si asa. Simplu si gustos! Va pup, fetelor :*

Răspunde

Pozele Tiramisu arata foarte bine i-ti vine sa le mananci, super, am notat reteta, sa o fac de sarbatori.
Ai reusit. Pup,

Răspunde

Am incercat’o si eu si a iesit excelent :X 😀 :-bd ;;) 😉 felicitari :-bd

Răspunde

Am facut tiramisu si a fost o reusita deplina. Multumiri pentru reteta. Mai fac odata acum de Craciun. Doua mentiuni daca se poate: pudreaza fiecare strat de crema cu cacao inainte de a pune biscuitii si pune in cafea niste Baileys sau Lacrima lui Ovidiu. Sau amandoua cum am pus eu. Oh, si la asta care il fac de craciun o sa maresc cantitatea de ness cu 2-3 pliculete sa vad cum se simte. Revin cu amanunte.

Răspunde

Tocmai am facut tiramisu pentru Craciun. Arata foarte bine, gustul este de vis si se face usor (mai ales ca prezentarea retetei este de exceptie). Multumesc din suflet si felicitari pentru tot ceea ce faci. Sarbatori fericite! :X :-bd

Răspunde

Craciun Fericit si imbelsugat!! Pup cu drag!! ♥ ♥

Răspunde

Dupa indelungi cautari am gasit reteta ta pe care am incercat-o de Craciun. Rezultatul a fost un tiramisu care arata exact ca cel din fotografii si este foarte gustos. Un deliciu chiar si pentru cunoscatori! Iti multumim si iti dorim Sarbatori Fericite!

Răspunde

Am facut 2 torturi tiramisu.Pe unul l-am pudrat cu cacao,pe celalal cu ness.Au fost minunate,cei dragi le-au mancat pe nerasuflate 😀
Foarte util blogul,de REvelion o sa fac rata si caut retete pe la tine,la fel caut ceva de gatit cu brocoli. 😀

Răspunde

Super reteta, a iesit exact ca a ta! Multumim si la mai multe!

Răspunde

Fie ca noul an sa-ti aduca mai multe impliniri decat te-ai gandit vreodata, mai multe reusite decat esecuri, mai multe bucurii decat necazuri si multe, multe zambete! Sa-ti amintesti cu drag clipele petrecute alaturi de oamenii minunati, sa uiti de toate supararile, sa fii sanatoasa si plina de viata! La multi ani !!!!!! <:-P <:-P <:-P

Răspunde

buna fetele! am facut si eu adineauri tiramisu, doar ca am modificat putin dupa bunul meu plac reteta. nu am facut compozitia cu ness, e buna si fara. acum e data la rece si maine vad rezultatul….. cine spune ca se face usor omite etapele acestea multe in care freci si freci si iar freci….. dar cred ca merita. oricum multumesc frumos pt reteta!

Răspunde

Chiar acum ma apuc sa o fac… am cumparat tot ce imi trebuie pt reteta! sper sa imi iasa… Revin sa va spun cum a iesit! 😉

Răspunde

salut, cu o asa prezentare ZAU ca merita incercata – promit. revin si anunt ce mi-a reusit (nu – de ce ?? )

Răspunde

Buna! Am facut si eu faimosul TIRAMISU. Am urmat cu strictete reteta pas cu pas dar… nu mi-a iesit rezultatul promis. Crema a fost foarte lichida, am sperat ca, la frigider, pina a doua zi sa se intareasca. Nimic… A fost si mai rau. Cind am incercat sa portionez tortul pentru musafiri, se imprastia, aratind ca un terci… Imi pare foarte rau. Am depus atita munca si straduinta. E unica reteta (pina in prezent) preluata de pe acest site, sa nu-mi reuseasca. Am incercat multe si toate au avut succes.
Oare care este motivul ca nu mi-a reusit TIRAMISU?!

Răspunde

Buna, am incercat reteta de Revelion, a iesit exceptional. Multumesc pentru reteta…. pentru rasfat, repet si in acest week-end.

Răspunde

Buna! Felicitari pentru site. Eu, fiind incepatoare, mi-am dorit foarte mult sa gasesc cat mai detaliat. Am urmat exact pasii si mi-a iesit SUPPER! Va multumesc foarte mult! :-bd <:-P

Răspunde

Buna! Am preparat pentru prima oara prajitura Tiramisu, dupa reteta aceasta , dar cu cantitati la jumatate fiindu-mi teama ca nu-mi va reusi ; sunt multutmita de rezultat eu si pofticiosii pe care i-am servit. Mi-as fi dorit sa obtin o crema un picut mai consistenta, precum cea din prezentarea foto… dar gustul exceptional a compensat aceasta mica nereusita… oricum am resusit sa o portionez frumos, estetic as putea spune si prin urmare vreau sa multumesc Iuliei pentru ca a postat aceasta reteta pe site si pentru calitatea prezentarii. Va doresc spor la gatit tuturor si pofta buna ! :-bd

Răspunde

vai de mine, ce pofta mi se facu! arata incredibil !

Răspunde

🙂 super tare reteta! a iuesit belea! numai ca eu am insiropat piscoturile cu cacao cu lapte, l-am facut mai mult pentru copii. multumim!

Răspunde

Am respectat reteta si a iesit crema foarte buna si foarte consistenta!

Răspunde

Pentru NATALIA. eu astazi am facut pentru prima oara tiramisu, inca nu am gustat-o , deocamdata e la frigider pana maine dimineata. crema mi-a iesit perfect. daca folosesti frisca hulala incearca sa o bati bine bine pana se intareste , iar crema de galbenusuri sa o lasi desgtul in baia de aburi, iar apoi sa se raceasca…pt ca sigur se va ingrosa. Si mie imi iesise crema finala destul de subtirica, asta dupa ce am pus galbenusurile peste mascarpone, insa dupa ce am adaugat frisca iar la final nessul am batut bine cu mixerul pana s-a intarit de nu mai cadea de pe lingura….Ideea este sa ai rabdare si sa mixezi destul. Spor la treaba si sper ca data viitoare sa iti iasa.

Răspunde

Alina draga! Iti multumesc mult pentru sfaturi. Am sa incerc din nou cit de curind. Eu la inceput am dat vina pe ingrediente. Am tot citit si alte retete, unde se folosea Mascarpone de 80%(!). Eu locuiesc in Kiev. Aici am gasit Mascarpone de 40%, iar frisca 38% (maxim). Dar oricum, mai incerc, urmind reteta si sfaturile tale.
Mersi!

Răspunde

DELICIOASA!!! Tocmai am incercat si eu reteta si rezultatul a fost incredibil!!

Răspunde

exceptional mi-a iesit prajitura. mi-a fost un pic frica prima oara, cand am facut-o, pentru ca am mai luat rtetete de pe net si au fost un fiasco, dar asta a iesit perfect. multumesc.

Răspunde

Este o prajitura fina. Am facut dupa aceasta reteta si nu va spun ce succes am avut. Este deosebita. Multumesc mult pentru reteta.
Am facut si clatite americane, foarte bune.

Răspunde

ieri am facut si eu Tiramisu… dupa reteta dumneavoastra, a iesit super, dar data viitoare voi adauga 50 g coniac in cafea pt un gust mai intens….. Va multumesc pt reteta.

Răspunde
Matei Cosmina Marinela
11 aprilie 2012 16:08

Multumesc pentru reteta, eu am facut-o si mi-a iesit, multumesc mult :X :X :X :X :X :X :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd

Răspunde
nicoleta ciocoiu
28 aprilie 2012 22:03

arata atat de bine.. mii de multumiri pentru reteta. un like si te voi urmari cu mult interes. ;;)

Răspunde

Am facut aceasta reteta de paste, a fost cel mai bun tiramisu pe care l-am mancat. Nu am pus toate pliculetele de ness pt ca mi s-a parut ca ii da un gust prea puternic de cafea (am pus doar 2 din 5). Oricum, a iesit bestial! Multumesc >:D<

Răspunde

    Am incercat si eu reteta de Tiramisu, a iesit un deliciu culinar, incredibil de moale si delicios si amancat si o saptamana din el.

    Răspunde

Buna ! E pentru prima data cand fac prajituri si am fost dezamagita, mi s-a taiat crema de mascarpone cu galbenusuri, am pus-o la abur si s-a dres dar apoi a ramas moale, de ce?unde am gresit? Oricum am pus-o asa in tava.
Ms, va pup pe toate !

Răspunde

e foarte, foarte buna reteta. e delicioasa. o ador. eu – tot timpul, de acum in colo, o sa fac tort din acesta ;;) ;;) ;;) 😀 😀 :-bd :-bd 😉 😉

Răspunde

Prima mea prajitura complicata ( asa mi s-a parut mie) a fost tiramisu dupa aceasta reteta. Mi-a iesit perfect insa eu am facut-o din doua straturi de piscoturi, asa ca nu a fost foarte inalta. Consistenta era la fel ca in fotografiile tale, crema era ca o frisca tare, nu curgea de pe furculita, plus ca are balanta ideala dulce amarui.
Felicitari Iulia!

Răspunde

am incercat iar tiramisu si nu mi-a iesit :((. pe cat de bine mi-a iesit prima data, pe atat de prost mi-a iesit acum. Mi s-a taiat crema cu galbenusuri, nu s-a legat cum trebuia pe baia de aburi si a iesit un dezastru total, am aruncat toata compozitia. Ma gandesc sa fac crema de galbenusuri ultima… asa cat timp o las la racit galbenusurile se lasa f mult
Ieri a fost o zi trista 🙁
am zis ca mai incerc odata, sa ma razbun pe ea… dar nu stiu, mi-e putin frica sa nu se intample la fel.

Răspunde
CAMELIA CIONCA
16 septembrie 2012 17:00

AM INCERCAT ATITEA RETETE DE TIRAMISU CA, SINCER, NU MAI AM CURAJ SA MAI FAC PRAJITURA ASTA…. DAR AM ZIS.. HAI SA MAI INCERC O DATA… RETETA TA… DRAGA MEA, A IESIT MINUNAT, EXACT CA IN POZELE TALE, AM PRIMIT NUMAI FELICITARI SI ASTA DATORITA TIE…. MULTUMESC. TE-AM DESCOPERIT DE CURAND, DAR VOI RAMINE FAN – CATEGORIC!!

Răspunde

Cea mai buna reteta posibila!!! <:-P Iubitul meu este innebunit dupa tiramisu si mereu ma pune sa-i fac, datorita tie fac un tiramisu super!! iti multumesc :-bd

Răspunde

Am incercat mai multe retete de tiramisu,dar aceasta este cu adevarat foarte buna. Toata familia il mananca cu placere. Il fac mereu, la orice eveniment. Multumesc pentru reteta!!!

Răspunde

o reteta super, eu am incercat~o si este foarte buna.

Răspunde

am facut-o si eu este delicioasa si super usoara nu are cum sa nu-ti iasa

Răspunde

De un an de zile tot fac acest tiramisu. E delicios si l-am recomandat si prietenelor mele. Felicitari!

Răspunde

Super delicioasa prajitura, multumim

Răspunde

Buna, am incercat si eu reteta ta, insa mi s-a taiat crema cum am inceput sa bat mascarponele, acesta parea ca s-a imbranzit insa am continuat mai departe cu totul, crezand ca totusi va iesi… dar, din pacate, nu…. am luat-o iar de la capat m-am apucat de o alta crema, punand de data aceasta un alt mascarpone de la o alta firma, de data aceasta – insa – mascarponele batut la mixer nu s-a mai imbranzit si am continuat, adaugand compozitia de galbenusuri (nu era nici rece dar nici oparita… caldutza pot spune). Totul bine si frumos, apoi am adugat si crema facuta din ness cu frisca si cu zahar si iar totul parea ca merge bine. Insa cum am pus frisca prima lingura (frisca batuta tare) cum a inceput sa se taie, am continuat sa pun incet, incet cu frica deja toata frisca, dar nu si-a mai revenit, ba din contra. Toata compozitia era clar ca era taiata…. Sincer, nu imi dau seama unde am gresit. Prima data am spus ca e mascarponele de vina, era de la o firma romaneasca dar a doua oara oare unde am gresit…. eu chiar nu-mi explic.

Răspunde

Si mie mi s-a taiat crema de mascarpone, am pus intaritor de frisca in ea, si isi revenise putin. Am reluat reteta, insa in loc de mascarpone am pus branza topita. Am adaugat alta frisca mixata bine si cu intaritor de frisca in ea, si a rezultat o compozitie legata bine. Am adaugat in aceasta compozitie rand pe rand cate o lingura din crema taiata, batand bine cu mixerul. A iesit intr-un final bine, dar nu excelent, si am reusit intr-un final sa fac tortul. Anul trecut tot de Revelion am incercat pentru prima data reteta si mi-a iesit exact ca in pozele de mai sus, si foarte delicios, dar in loc de mascarpone am pus branza topita. Cred ca anul acesta mascarponele a fost de vina, ca toate mergeau super pana cand am ajuns la mixarea acestuia. Poate depinde si de norocul fiecaruia cateodata! Oricum mult succes tutoror persoanelor care vor incerca pe viitor reteta! :-bd

Răspunde

Nu am cum sa ti multumesc pt aceasta reteta minunata. Este prefecta!! Mi-a iesit super. Exact ce aveam, ce ne doream! Multumimmm

Răspunde

Draga Iulia, iti mutumesc in numele familiei mele pentru reteta. Sotul meu e fan tiramisu, iar reteta acesta este singura pe care o folosesc in ultimul an de cand am descoperit-o. Maine am aniversarea a 11 ani de casatorie, iar musafirii vor fi rasfatati cu reteta ta de tiramisu. <:-P
Pupici din Brasov ;;) .

Răspunde
vizitiu mihaela
23 februarie 2013 22:04

Cea mai buna reteta de Tiramisu. Am facut-o de revelion si pot sa spun ca sotul meu a mancat jumatate de prajitura o data (am facut reteta la jumatate fata de tine, pt ca nu eram sigura ca o sa le placa ) 🙂 Felicitari, este pur si simplu delicioasa! :-bd

Răspunde
costidavinci
3 martie 2013 12:18

Am facut-o si eu, este intradevar cea mai buna reteta de tiramisu, a iesit exact ca in poza si e foarte gustoasa… multumiri! :-bd

Răspunde
Panait Andreea
19 martie 2013 16:03

Buna, arata senzaational 🙂 mirific 😀 … vroiam sa incerc si eu reteta dar, daca injumatatesc cantitatile, iese? 🙂

Răspunde
Florentina
4 mai 2013 14:46

Buna! Si mie mi s-a taiat crema de mascarpone, insa la mine s-a taiat la final cand am adaugat amestecul de ness. Pana sa adaug amestecul de ness era perfecta, ca in pozele tale. Am urmat pasii, exact, ca la tine. Chiar nu imi explic ce s-a intamplat. Tie ti s-a intamplat asa ceva pana acum? 🙁

Răspunde
coman rozalia
2 iunie 2013 10:28

Buna Iulia
Tava folosita este cumva din aceea de la aragaz ?

Răspunde

Am pregatit aceasta reteta de 4 ori : de 2 ori a iesit absolut delicioasa, insa de 2 ori crema mi s-a taiat. M-am tot gandit ce am facut gresit, initial am dat vina ba pe mascarpone, ba pe frisca, apoi mi-am dat seama ca este posibil ca problema sa fie cu crema de ou. Ultima data am fiert crema de ou mai mult de 10 minute, am fiert-o pana cand s-a ingrosat suficient de mult, iar crema a iesit absolut delicioasa. De asemenea, frisca trebuie sa fie batuta foarte bine, sa treaca testul cu intors castronului in jos si sa nu cada.

Răspunde

Cea mai ok reteta. Am incercat mai multe retete, dar m-am oprit la asta. Ideea cu ness in frisca si cappuccino in crema este minunata. Multumesc si felicitari!

Răspunde

CEA MAI TARE RETETA! AM FACUT ACEASTA RETETA DE 4-5 ORI PANA ACUM SI NICIODATA NU AM REUSIT SA NE SATURAM, ESTE PREA DELICIOASA! ITI MULTUMIM PENTRU ACESTE RETETE EXTRAORDINARE!!! 😉

Răspunde

Am facut reteta asta de cateva ori pana acum … este cel mai bun Tiramisu care l-am mancat vreodata… si am incercat ceva pana acum:). M-am intors azi pentru ca vreau sa o fac de Craciun si uitasem cantitatile ca tre’ sa ma opresc la magazin dupa serviciu sa cumpar ingredientele :). Imi ploua in gura cand ma uit la poze…. Multumesc mult de postare.

Răspunde
Gheorghe Camelia
26 decembrie 2013 16:48

Si noi o consideram cea mai buna retea de tiramisu, si de doi ani de cand ti-am gasit blogul, am facut-o de foarte multe ori. Sotul a declarat-o prajitura favorita… deci nu lipseste de pe masa de Craciun.

Răspunde

Am facut-o de multe ori si este delicioasa. Nici nu ma gandesc sa aleg alta varianta.

Răspunde

Este prajitura mea preferata si aceasta este cea mai buna de reteta de Tiramisu, CLAR!!! DE_LI_CI_OA_SA!!! :* :*

Răspunde

Aceasta crema e delicioasa. Multumesc pentru receta.

Răspunde

Este cea mai buna reteta de tiramisu! Iti multumesc !

Răspunde

Cea mai buna reteta de tiramisu! E a 3-a oara cand il fac si e absolut delicios. Nu-mi amintesc sa fi mancat un tiramisu mai bun. Multumim pentru reteta!!!!

Răspunde

Cea mai gustoasa crema! Am incercat mai multe retete si asta m-a convins sa o repet. Multumim!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu