Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Ingrediente:

2 pachete mari Piscoturi Savoiardi (800g in total)
8 galbenusuri
750g mascarpone
500ml frisca Hulala
2 pliculete de zahar vanilinat
200g zahar pudra
4 fiole esenta de rom
1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12,5g)
50ml lapte
5 lingurite ness
5 lingurite zahar pudra
5 lingurite frisca lichida
Cacao pentru pudrat
1 litru cafea preparata pentru inmuiat piscoturile

Mod de preparare:

Din aceste ingrediente rezulta un tort tiramisu mare si foarte foarte gustos, numai bun pentru o masa de sarbatoare la care iau parte multi invitati. Eu pentru asamblat tortul am folosit o tava dreptunghiulara mare, cu dimensiunile de 23cm / 37cm.
Intr-un castron punem 8 galbenusuri, adaugam 200g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat si mixam, pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.

Tiramisu

In compozitia obtinuta, adaugam cele 4 esente de rom, pliculetul de cappuccino si cei 50 ml lapte. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximaativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase. Dupa 10 minute, luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca de tot.

Tiramisu

Intre timp batem frisca lichida, folosindu-ne de mixer.

Tiramisu

Intr-un alt bol, punem 5 lingurite de nes, 5 lingurite de zahar pudra si 5 lingurite de frisca lichida si amestecam cu o lingurita, pana se omogenizeaza.

Tiramisu

Punem branza Mascarpone intr-un castron incapator (incercati sa alegeti un castron mare pentru ca in acesta veti pregati crema si va rezulta o cantitate destul de mare), si mixam pana se transforma in crema.

Tiramisu

Peste branzica Mascarpone mixata, adaugam compozitia cu galbenusuri, care trebuie sa fie rece, la temperatura camerei si mixam pana se omogenizeaza.

Tiramisu

Tiramisu

Peste compozitia obtinuta, adaugam frisca si mixam din nou.

Tiramisu

Tiramisu

Peste ce a rezultat, adaugam compozitia de ness si mixam bine, pana se omogenizeaza si rezulta crema finala.

Tiramisu

Tiramisu

Dupa ce avem crema pregatita, incepem sa asamblam tortul tiramisu.
Intr-un bol punem cafeaua, pe care fiecare o pregateste in felul sau din apa, cafea, zahar. Inmuiem pe rand fiecare piscot in parte pe ambele parti (atentie sa nu lasati piscoturile prea mult in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare).

Tiramisu

Tiramisu

Impartim crema obtinuta in trei parti, 2 parti egale si mai mari si o a treia parte, mai mica cu care vom unge tiramisu deasupra (aici fiecare imparte crema dupa ochi).
Luam o tava dreptunghiulara (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 23cm / 37cm), asezam piscoturile rand pe rand in tava, astfel incat sa formam un strat de piscoturi fara spatii intre ele (eu pentru fiecare strat am folosit 31 de piscoturi si jumatate).
Peste primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema) si o intindem uniform folosindu-ne de o spatula sau de un cutit.

Tiramisu

Tiramisu

Urmeaza cel de al doilea strat de piscoturi inmuiat in cafea (tot 31 piscoturi si jumatate am folosit eu), urmeaza a doua parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema), pe care o intindem uniform.

Tiramisu

Tiramisu

Urmeaza cel de al treilea strat de piscoturi inmuiate in cafea (acesta fiind si ultimul strat), din nou crema (de aceasta data partea a treia de crema, cea mica) pe care o intindem uniform si o nivelam cu o spatula.

Tiramisu

Tiramisu

Deasupra tortului, pudram cacao si punem Tiramisu in frigider, de preferabil de pe o zip e alta, pentru ca asa ingredientele se vor imbina intre ele si tortul nostrum va capata o savoare mult mai buna.
A doua zi, taiem Tiramisu si il servim. Este o bunatate de tort, se topeste in gura, va recomand cu toata caldura si increderea sa incercati aceasta reteta este absolut delicioasa, iar savoarea, gustul este demential.

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

, ,
Articolul precedent
Tort cu fructe de padure si crema de sampanie
Articolul următor
Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici

Retete diverse

157 de comentarii. Leave new

  • Asa cum o prezinti tu, nu pare complicat 🙄 😉 …am luat si eu reteta, poate o “reusesc” de sarbatori 😉 .
    Multumesc. 🙂

    Răspunde
    • Buna draga, am luat si eu receta ta de tiramisu. Am incercat sa fac de multe ori acest tort dar nu m-ia reusit asa cum am dorit. M-am uitat pe youtube si am vazut diferite recete de creme pentru tiramisu dar al tau m-ia parut cel mai apetisant. Asa ca azi am incercat. Crema a esit superba. Cautam o crema ca galbenusul sa fie fiert nu crud ca majoritatea cremelor folosesc galbenusul batut crud, imi era frica sa incerc ca sa nu imi intoxic familia. Acuma reteta ta o sa o fac mereu. Abia astept sa maninc din el. E la frigider.

      Răspunde
  • Hot_tequila, reteta este absolut delicioasa, ma bucur ca o incerci, spor la gatit!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • fenomenala reteta, Iulia! eu traiesc in Italia si fac destul de des Tiramisù, dar o varianta oarecum mai legera, fara frisca, fac crema doar di mascarpone si galbenus (sotul meu are colesterolul mare). Oricum, varianta ta trebuie sa fie un deliciu, de sarbatori am musafiri si o incerc. Iar prezentarea… imi lasa gura apa doar privind pozele. Te pup

    Răspunde
  • de vis….notez si eu reteta. multumesc si te puppp!

    Răspunde
  • de mult am asteptat sa postezi reteta prajiturii Tiramiu….felicitari, o sa-o salvez! 😉

    Răspunde
  • arata fantastic! supeeerb! tiraisu fac si eu weekendu asta! putin diferit ce-i drept! 😀 🙁

    Răspunde
  • cred ca am apasat din greseala un emotion icon! 😀

    Răspunde
  • draga iulia,m-am tot “chiorat” pe situl tau,doar-doar de-oi vedea vreo poza cu tine,ceva….cateva date despre tine ca taaaare sunt curioasa cine sta in spatele acestor minunatii(si aici nu ma refer doar la retete,ci la tot ce postezi)! Ajuta-ma,ca-s in ceata total! 🙄 Cat despre tiramisu…arata impecabil,dar de ce nu ma mir oare? 😛 kisses@hugs

    Răspunde
  • multumesc, abia astept sa il fac. Am incer at multe retete de aici si mi-au iesit exact ca ale tale.

    Răspunde
  • 😆 arata fenomenal si cred ca , la fel de buna mie imi place Tiramisu asa ca miine am musafiri si am sa prepararea O

    Răspunde
  • Ramonamari, ma bucur ca iti place si varianta mea de Tiramisu, este absolut delicioasa. Te pup si spor la pregatirile pentru sarbatori!! Sarbatori fericite!! 😉

    Răspunde
  • Flori, cat ma bucur ca iti place, sa sti ca are un gust absolut minunat!! Pup!! 😉

    Răspunde
  • Karina, sa il incerci, are un gust extraordinar!! Pup!!

    Răspunde
  • Diamond, ma bucur ca iti place, ness-ul si cappuccino dau cremei un gust absolut minunat!! Puppp si te mai astept pe la mine!! 😉

    Răspunde
  • Mihaela id, poze cu mine si date despre nu prea imi place sa pun pe net, nu stiu dar nu ma tenteaza, am eu un fix 😀 😀 , am o poza mica, mica,pe contul de pe Flickr http://www.flickr.com/photos/42246729@N05/ , altceva ce sa-ti mai spun, am 29 de ani, sunt din Deva si nu sunt nici cofetar nici bucatar de profesie, tot ce vezi pe site fac din pasiune, drept sa-ti spun parca pasiunea este mai mare pentru fotografie decat pentru gatit, alte cateva lucrusoare despre mine poti sa mai citesti in leapsa asta pe care am jucat-o cu celelate fete pe net https://gourmandine.ro/diverse/leapsa-adevarat-sau-fals/ 🙂 Te pup Miha si te mai astept in vizita!! Sarbatori fericite!! 😉

    Răspunde
  • Sanda, ma bucur ca Tiramisu “ti-a facut cu ochiul” si il vei incerca!! Felicitari pentru reusita retetelor pe care le-ai incercat deja!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Mihaela, sper ca ti-a reusit reteta si ca a fost atat pe gustul tau cat si al musafirilor!! Te pup si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • am facut chiar azi aceasta reteta pt masa de craciun, a iesit excelent, mersi mult, copiii mananca si mai vor sa le fac, si se face foarte repede, mai repede decat ma asteptam, sarbatori fericite

    Răspunde
  • Gabriela, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur mult ca a iesit pe gustul copiilor!! Te pup si te mai astept in vizita!! Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurie, alaturi de cei dragi tie!!

    Răspunde
  • LA MULTI ANI!2010 sa-ti aduca realizari si numai succese in tot ce intreprinzi!Multumesc pentru reteta Tiramisu,din cate am gasit,este singura care m-a convins s-o incerc de revelion.Rezultatul a fost excelent,toti au fost incantati.

    Răspunde
  • Flori, multumesc din suflet pentru urari!! La multi ani!! Un an nou asa cum ti-l doresti, cu multa sanatate si multa fericire!! Ma bucur ca Tiramisu a fost pe gustul vostru!!! Pupici!!! 😉 😉

    Răspunde
  • Datorita acestui site m-am apucat si eu sa gatesc! Multumesc mult
    Aceasta reteta am facut-o de 2 ori a iesit senzational!!!!!!!!!!!

    Răspunde
  • Am facut Tiramisu de revelion si a iesit DIVIN…Tiramisu, este de altfel prajitura mea preferata. multumesc pentru reteta.

    Răspunde
  • Alina, felicitari pentru reusita retetei. Ma bucur tare mult ca acest site iti este de folos!! Te pup si te mai astept in vizita!! Un week-end frumos iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Alexandra, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur mult ca reteta asta este pe gustul tau!! Te pup si un week-end frumos iti doresc!!

    Răspunde
  • demult tot cautam eu o reteta buna de tiramisu si nu am gasit pana acum ,tot ce gaseam erau tentative ,apoi am gasit aceasta reteta ,am si facut-o,DIVIN e putin spus,mananci si plangi,e hipersuperextramega,multumita tie draga iulia !

    Răspunde
  • Madbaby00, cat ma bucur ca ai incercat reteta si esti incantata de ea!! Felicitari pentru reusita!! Pupppp si te mai astept in vizita!! 😉 😉

    Răspunde
  • Draga Iulia,
    Am facut pt prima data acest tiramisu dupa reteta ta si vreau sa spun ca a iesit mai mult decat delicios. Iti multumesc pentru acest site si pentru tot ce faci pentru noi! Paste Fericit tie si familiei tale! 🙂

    Răspunde
  • catalina ciobanu
    7 aprilie 2010 15:24

    Buna draga Iulia,felicitari pt tot cea ce faci!
    Am si eu o intrebare: albusurile nu se folosesc la tiramisu ? Vreau sa o fac astazi si nu vreau sa gresesc cu ceva. multumesc din suflet

    Răspunde
  • Hristios a Inviat!
    Liza, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur mult ca iti place site-ul te mai astept in vizita! 😉 😉

    Răspunde
  • Catalina, eu nu folosesc albusurile la Tiramisu, folosesc doar galbenusurile. Spor la gatit si iti doresc sa-ti reuseasca un super Tiramisu!! 😉 😀

    Răspunde
  • catalina ciobanu
    7 aprilie 2010 15:48

    sarumana,merci mult,trebuie sa iasa bun,deja imi este o pofta …( sunt si insarcinata si maine e ziua mea 😉 ) deci am 2 motive pt care tre sa iasa bun,pup merci mult

    Răspunde
  • Catalina, in primul rand, desi cu intarziere, iti urez La multui ani, frumosi si fericiti alaturi de toti cei dragi tie!! Felicitari pentru bebele din burtica, iti doresc din tot sufletul sa fie sanatos si frumos si sa-ti aduca numai bucurii!!
    Tiramisu ti-a reusit foarte bine, felicitari, ma bucur ca v-a placut, o sa postez cat de curand pozele trimise de tine!!
    Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • 🙂 Citesc de ceva timp retetele tale si ma mai inspir din ele. Pe aceasta cale tin sa-ti multumesc. Te apreciez foarte mult pentru ceea ce ai invatat sa faci.
    De asemeni am privit fotografiile cu familia Pis-pis si Protectorul Ham-ham, ai stiut foarte bine sa prinzi momente placute din viata lor. Esti geniala.Super fotografii.

    Răspunde
  • Ella, iti multumesc mult pentru toate cuvintele frumoase, esti o draguta… geniala nu sunt, insa fac ceea ce imi place si atunci musai sa iasa bine 😆 . Ma bucur ca iti place site-ul, te mai astept in vizita!! Te pup si o Duminica frumoasa iti doresc! 😉

    Răspunde
  • catalina ciobanu
    19 aprilie 2010 20:44

    astazi am facut si tiramisu cu capuni,maamaaaa e o nebunie.am incercat multe perete si au iesit atat de bune… felicitari inca o data pt tot ce faci si pt talent

    Răspunde
  • catalina ciobanu
    19 aprilie 2010 20:46

    multe retete 😛 ,scuze scriu prea repede ;))

    Răspunde
  • Multumesc Catalina, esti o draguta!!! Felicitari pentru reusita Tiramisului cu capsuni, ma bucur mult ca ti-a placut!! Pupici si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉 😉

    Răspunde
  • Multumesc pt reteta e cea mai buna versiune Tiramisu gasita si desi e “scumpa” isi merita investitia pentru ca e delicioasa si arata grozav. Tocmai ce am facut si eu, sunt super incantata! Maine o sa o gust, abea astept!!

    Răspunde
  • Beth, ma bucur ca esti incantata de reteta!! E “scumpa” dar iasa un Tiramisu generos, destul de mare si mai ales BUN. Pupici si o saptamana frumoasa iti doresc! 😉

    Răspunde
  • Salut 🙂
    Am incercat si eu aceasta reteta si nu mi-a iesit … ma gandeam poate ma lamuriti si pe mine unde am gresit :D. App sunt nou in facut prajituri, de fapt orice in bucatarie (inafar ade mancat:)) )… in fine.. dupa cum spuneam nu mi-a iesit crema, am urmat pasi fara sa pun lapte … m-am gandit eu asa ca nu trebuie neaparat si acum imi dau seama ca e posibil sa fi pus peste crema mascarpone frisca si apoi crema cu ou. Nu stiu daca are importanta. Oricum… astept raspuns. Multam !!! 🙂

    Răspunde
  • vreau si eu sa fac tiramisu dar nu in cantitate asa mare, oare imi iese daca pun jumatate din ingrediente? intreb pt ca am mai preluat retete de pe net care cu toate ingredientele mi-au iesit bune dar cu jumatate, pt o cantitate mai mica, nu mi-au iesit.

    Răspunde
  • Excelent!!!
    Mi-a iesit exact ca in poze si este delicios!
    Multumesc!!!

    Răspunde
  • Am incercat si eu reteta, si a iesit excelent. Multumesc.

    Răspunde
  • buna iulia,
    de cand am descoperit acest site parca mi s a deschis pofta de a gati si de manca “din mana mea” 🙂 mi a lasat gura masca acest tiramisu si te as ruga sa mi spui pentru cate persoane.. in mare.. e postata reteta. mentionez ca eu va trebui sa indulcesc in jur de 20 de persoane. multumesc anticipat 🙂

    Răspunde
  • mie mi s-a taiat si singura banuiala pe care o am este ness-ul. imi spui, te rog, Iulia, ce ness ai folosit?

    Răspunde
  • Am facut si eu astazi acest tort. Este o reteta excelenta. Am mai incercat si alte retete in care se puneau si albusuri de ou, dar asta cred ca e cea mai buna. Felicitari!

    Răspunde
  • olteanu maria cristina
    29 decembrie 2010 18:00

    buna,am mancat de la cineva tiramisu duupa aceasta retete si a fost roarte buna,vreau sa fac si eu,dar am o nedumerire,500ml sau 50 ml lapte?ca la igrediente scrie 500ml iar la modul de preparare 50ml.

    Răspunde
  • S-ar putea folosi altcvea in loc de mascarpone? am cautat tot orasul si nu am gasit nicaieri 🙁

    Răspunde
  • Petras Amalia Emilia
    6 ianuarie 2011 15:31

    Felicitari! am facut tiramisu de Craciunul acesta (2010) dupa reteta aceasta si mi-a iesit perfect! exact ca in poze. am fost foarte incantata, la fel si cei care l-au vazut si au mancat din el. apropo, reteta este foarte bine explicata, inca o data : Felicitari si multumiri!

    Răspunde
  • Nu mai tot vorbiti e frumoasa reteta dar prajitura si mai buna deci, Va urez pofta buna! 😉

    Răspunde
  • Am incercat si eu reteta, impreuna cu verisoara mea si a iesit un tiramisu foarte bun 😉 . Eu am folosit si albusurile, batute cu zahar ca pt bezea(nu mi-a stricat crema deloc, ba chiar a fost pufoasa). Imi place mult faptul ca retetele sunt f bine detaliate, caci asa e usor chiar si pt incepatori.

    Răspunde
  • buna iulia…as vrea sa stiu si eu ceva …..ce as putea folosi in loc de mascarpone ??sun in franta si nu stiu cu ce as putea sa il inlocuiesc??ms mult…imi place tot ce faci aici

    Răspunde
  • buna

    Răspunde
  • Am facut de multe ori aceasta prajitura delicioasa, aici, in emigratie, de au cazut nemtii pe spate. 😯 😆 🙄 :mrgreen:

    Răspunde
  • arata f bn prajitura. o incerc si eu. e prima oara cand fac tiramisu. sper sa-mi iasa, nu pare greu de facut. 😉

    Răspunde
  • chiar pare destul de simpla reteta, iar tiramisu e prajitura mea preferata. chiar ma gandeam: de ce mi se parea atat de complicat de facut pana acum? multumesc pentru retata!

    Răspunde
  • AM INCERCAT SI EU SI A IESIT SUPERRRR

    Răspunde
  • super reteta! 😉

    Răspunde
  • Am facut Tiramisu dupa reteta aceasta si a iesit foarte foarte bun. Am castigat un mini concurs de gatit cu ea 🙂 Multumesc.

    Răspunde
  • Ana Monica Andries
    21 martie 2011 17:22

    Buna! In primul rand va trebui sa -ti multumesc pentru aceasta reteta formidabila, gustoasa. Am facut pentru prima oara Tiramisu cand eram insarcinata, a iesit super , in aceea perioada am incercat foarte multe retete de pe acest site, le visam si noaptea :)). Am crezut totusi ca e asa delicioasa datorita poftelor, insa de atunci am mai facut inca de 3 ori la anumite evenimente, unde ai primit numai laude sincere. CHIAR E FOARTE DELICIOASA!!!!
    Acum ne pregatim pentru prima aniversare a fiului nostru, si cu emotie in suflet voi pregati acest minunat tort.
    Iti multumim!

    Răspunde
  • buna!
    eu locuiesc in franta
    am incercat si eu reteta.este fr gustoasa,dar crema mea nu se intareste asa bine cum arata la tine in poze.am respectat intru totul pasii si cantitatile.sa fie oare diferenta data de ingredinte 🙄 ?

    Răspunde
  • nu se poate inlocui cafea cu de exemplu ciocolata? ❓

    Răspunde
  • Foarte tare reteta.
    Felicitari pt.reusita. As vrea sa incerc si eu 😀 ;;)

    Răspunde
  • Bravo! Sti sa-ti vinzi marfa 😀
    De multi timp ma gandeam si eu sa fac Tiramisu, dar mereu am crezut ca e putin complicat. acum ca ti-am citit si recitit modul tau de prepare.. mi se pare extraordinar de simplu. pozele sunt reusite si chiar n-am nimic de spus in legatura cu asta.
    O intrbare!:D
    ness`ul acela ii da un gust mai bun?

    Răspunde
  • extraordinara reteta! Nu se compara cu cea de la cofetarie, e mult mai savuroasa si nu ia nici mult timp pana se face tortul 🙂

    Răspunde
  • o reteta extraordinara pe care am incercat-o de mai multe ori! 😛

    Răspunde
  • Dragut Gruia Matei
    23 aprilie 2011 19:47

    Buna reteta, am facut si eu de pasti anul asta… am lasato pe prietena cu gura cascata :-> 😀 cine zice ca baietii nu stiu sa faca prajituri bune.. PAZEA!

    Răspunde
  • hey, am facut si eu azi reteta asta numai ca, crema din galbenusuri nu s-a ingrosat. Trebuia folosita gelatina sau ce s-ar fi putut intampla? Astept un raspuns. merci anticipat.

    Răspunde
  • PASTE BINECUVANTAT TUTUROR.
    Nu sunt o mare amatoare de frisca, dar reteta asta m-a tentat f. tare. Tortul meu a iesit de nota 11. Bya, nu ai batut suficient timp.
    MULTUMESC.

    Răspunde
  • Multumesc mullt pt sfat 🙂 Mie crema mi-a iesit super numai ca asta a fost singura problema. Sper ca pe viitor sa fie ceva mai bine. Paste fericit!

    Răspunde
  • Să-ti dea Dumnezeu sănatate ție și intregii familii. Am facut tiramisu pentru paște și a ieșit excepțional, crema este FANTASTICĂ. Toată lumea care a mâncat din tiramisu au fost uimiti de cât de bun este. Eu personal aveam rețineri că o să aibă prea tare gust de cafea (nes, capucino, cafea), dar nu a fost așa. Este NEMAIPOMENIT. FELICITĂRI

    Răspunde
  • Multumesc de reteta. Mi-a iesit nemaipomenit si i-am dat gata pe toti care au mancat :). Multumesc inca odata.

    Răspunde
  • Mariana
    1 mai 2011 1:21

    Buna! Felicitari pentru toate retele si, in specilal, pentru prezentarea lor. E foarte simplu sa te urmeze cineva… 😆 Am incercat si eu varianta ta de tiramisu, insa crema a iesit destul de moale. Poate resusesti sa imi spui ce am gresit. Multumesc anticipat! Succes in continuare!

    Răspunde
  • Am facut si eu reteta, a iesit super.. Arata exact ca la cofetarie, iar gustul este divin.

    Răspunde
  • O prezentare excelenta a retetei. Nu mai spun de rezultate este dementiala prajitura.

    Multumiri pentru postare

    Răspunde
  • nota zece plus si felicitari…. este super buna reteta…. am incercat-o si mi-a reusit…. suntem foarte incantati de ea. te pup si la mai multe retete…. 🙂

    Răspunde
  • Cea mai buna reteta de tiramisu. Multumesc mult pt postarea ei. Ai retete f interesante, am mai facut unele din ele si au iesit minunat, e blogul meu preferat :). Imi place f mult ca sunt explicate retetele pas cu pas, ma ajuta f mult, fiind incepatoare. Inca o data multumesc 🙂

    Răspunde
  • buna. mi-a placut foarte mult cum arata tiramisu facut de tine si tocmai incerc sa-l fac… nu stiu ce s-a intamplat dar mi s-a taiat crema :-s cum pot s-o repar ? 🙁 mersi :*

    Răspunde
  • Si cum trebuia sa incerc si un desert, am ales tiramisu care a iesit exact cum trebuia. Retetele tale sunt o adevarata inspiratie, iar faptul ca descrii foarte amanuntit prepararea lor este exact ce avem nevoie. Mai ales ca nu am prea mare experienta in bucatarie 😳

    Răspunde
  • cea mai gustoasa prajitura! am incercat.o si eu si e foarte foarte buna! :-bd

    Răspunde
  • felicitari pentru retete si mai ales pentru prezentare.
    am incercat si eu tiramisu dar cand am amestecat toate cremele mi s-a taiat compozitia “in puii mei”. acum mi-e frica sa o mai fac.

    Răspunde
  • multumim pt reteta. este una dintre putinele retete gasite si incercate de mine pe net care iese mai bine decat am sperat. este extraordinara prajitura si intr-adeva satura o familie mare ca a mea; felicitari

    Răspunde
  • excelenta reteta, chiar astazi am facut si eu tiramisu si a iesit super! :-bd

    Răspunde
  • multumesc pentru reteta…

    Răspunde
  • Felicitari, arata super, am o mica nelamurire, cum il scot din tava sa il asez pe un platou ?As vrea sa il pregatesc de ziua sotului meu si nu ar arata bine in tava in care il fac.

    Răspunde
  • Interesanta retea, e foarte misto. o sa incerc si eu sa o fac ms mult ca ai postat-o :* 🙂

    Răspunde
  • Eu in loc de mascarpone folosesc branza topita si iese mult mai bun, sunt o experta in tiramisu

    Răspunde
  • Buna Iulia,
    de cateva saptamani am descoperit blogul tau si te felicit pentru retete (am incercat cateva). Astazi am facut tiramisu pentru prima data, de fapt am ajutat-o pe mama :D. Initial nu ne-a iesit crema cu mascarpone pentru ca am mixat-o aproape imediat scoasa de la frigider si era cam tare si pentru ca amestecul sa fie mai lichid am pus crema cu ness inainte de crema cu galbenusuri si apoi frisca. Nu mi-am dat seama ca si ordinea cremelor este importanta in reteta – greseala mea, sunt novice in ceea ce inseamna gatit. In fine, s-a taiat crema (nu-ti poti imagina dezamagirea mea), dar mama s-a gandit sa o mixam in robotul de bucatarie si in final a iesit o crema cu o textura foarte fina – nu m-as fi asteptat! Sunt curioasa ce gust va avea maine…

    Răspunde
  • Vreau sa spun ca am incercat-o si am lasat pe toata lumea care a gustat-o pe masca, avand in vedere ca nu prea ma pricep in general la gatit.A iesit super bun si chiar usor de facut, bineinteles cu calculatorul deschis!! 😳

    Răspunde
  • am incercat si eu, a iesit suuuper delicioasa! si prezentarea e deosebita!
    🙂

    Răspunde
  • :-bd merita cu adevarat sa faci un tiramisu mai ales de sarbatori <:-P

    Răspunde
  • :-bd am facut tiramisu de craciun anul trecut si a fost grozav de atunci mi_am prpus ca nici un craciun sa nu mai treaca fara tiramisu. :-bd

    Răspunde
  • Ieri am facut aceasta reteta si a iesit delicioasa… au mancat toti invitatii cu o pofta…. ca de altfel toate retetele pe care le-am facut datorita sfaturilor tale au iesit minunate… felicitari!!!

    Răspunde
  • Iti multumesc mult pt reteta. I-am facut prietenului meu o surpriza. Sincer, a iesit incredibil tortul si a fost si prima data cand am facut asa ceva, nici nu ma asteptam sa iasa asa bun si frumos, dar se pare ca atunci cand pui multa dragoste, rezultatul este garantat 😀 … Incercati cu incredere! Eu am pus doar 2 cutii de mascarpone si a iesit formidabil si asa. Simplu si gustos! Va pup, fetelor :*

    Răspunde
  • Pozele Tiramisu arata foarte bine i-ti vine sa le mananci, super, am notat reteta, sa o fac de sarbatori.
    Ai reusit. Pup,

    Răspunde
  • Am incercat’o si eu si a iesit excelent :X 😀 :-bd ;;) 😉 felicitari :-bd

    Răspunde
  • Am facut tiramisu si a fost o reusita deplina. Multumiri pentru reteta. Mai fac odata acum de Craciun. Doua mentiuni daca se poate: pudreaza fiecare strat de crema cu cacao inainte de a pune biscuitii si pune in cafea niste Baileys sau Lacrima lui Ovidiu. Sau amandoua cum am pus eu. Oh, si la asta care il fac de craciun o sa maresc cantitatea de ness cu 2-3 pliculete sa vad cum se simte. Revin cu amanunte.

    Răspunde
  • Tocmai am facut tiramisu pentru Craciun. Arata foarte bine, gustul este de vis si se face usor (mai ales ca prezentarea retetei este de exceptie). Multumesc din suflet si felicitari pentru tot ceea ce faci. Sarbatori fericite! :X :-bd

    Răspunde
  • Craciun Fericit si imbelsugat!! Pup cu drag!! ♥ ♥

    Răspunde
  • Dupa indelungi cautari am gasit reteta ta pe care am incercat-o de Craciun. Rezultatul a fost un tiramisu care arata exact ca cel din fotografii si este foarte gustos. Un deliciu chiar si pentru cunoscatori! Iti multumim si iti dorim Sarbatori Fericite!

    Răspunde
  • Am facut 2 torturi tiramisu.Pe unul l-am pudrat cu cacao,pe celalal cu ness.Au fost minunate,cei dragi le-au mancat pe nerasuflate 😀
    Foarte util blogul,de REvelion o sa fac rata si caut retete pe la tine,la fel caut ceva de gatit cu brocoli. 😀

    Răspunde
  • Super reteta, a iesit exact ca a ta! Multumim si la mai multe!

    Răspunde
  • Fie ca noul an sa-ti aduca mai multe impliniri decat te-ai gandit vreodata, mai multe reusite decat esecuri, mai multe bucurii decat necazuri si multe, multe zambete! Sa-ti amintesti cu drag clipele petrecute alaturi de oamenii minunati, sa uiti de toate supararile, sa fii sanatoasa si plina de viata! La multi ani !!!!!! <:-P <:-P <:-P

    Răspunde
  • buna fetele! am facut si eu adineauri tiramisu, doar ca am modificat putin dupa bunul meu plac reteta. nu am facut compozitia cu ness, e buna si fara. acum e data la rece si maine vad rezultatul….. cine spune ca se face usor omite etapele acestea multe in care freci si freci si iar freci….. dar cred ca merita. oricum multumesc frumos pt reteta!

    Răspunde
  • Chiar acum ma apuc sa o fac… am cumparat tot ce imi trebuie pt reteta! sper sa imi iasa… Revin sa va spun cum a iesit! 😉

    Răspunde
  • salut, cu o asa prezentare ZAU ca merita incercata – promit. revin si anunt ce mi-a reusit (nu – de ce ?? )

    Răspunde
  • Buna! Am facut si eu faimosul TIRAMISU. Am urmat cu strictete reteta pas cu pas dar… nu mi-a iesit rezultatul promis. Crema a fost foarte lichida, am sperat ca, la frigider, pina a doua zi sa se intareasca. Nimic… A fost si mai rau. Cind am incercat sa portionez tortul pentru musafiri, se imprastia, aratind ca un terci… Imi pare foarte rau. Am depus atita munca si straduinta. E unica reteta (pina in prezent) preluata de pe acest site, sa nu-mi reuseasca. Am incercat multe si toate au avut succes.
    Oare care este motivul ca nu mi-a reusit TIRAMISU?!

    Răspunde
  • Buna, am incercat reteta de Revelion, a iesit exceptional. Multumesc pentru reteta…. pentru rasfat, repet si in acest week-end.

    Răspunde
  • Buna! Felicitari pentru site. Eu, fiind incepatoare, mi-am dorit foarte mult sa gasesc cat mai detaliat. Am urmat exact pasii si mi-a iesit SUPPER! Va multumesc foarte mult! :-bd <:-P

    Răspunde
  • Buna! Am preparat pentru prima oara prajitura Tiramisu, dupa reteta aceasta , dar cu cantitati la jumatate fiindu-mi teama ca nu-mi va reusi ; sunt multutmita de rezultat eu si pofticiosii pe care i-am servit. Mi-as fi dorit sa obtin o crema un picut mai consistenta, precum cea din prezentarea foto… dar gustul exceptional a compensat aceasta mica nereusita… oricum am resusit sa o portionez frumos, estetic as putea spune si prin urmare vreau sa multumesc Iuliei pentru ca a postat aceasta reteta pe site si pentru calitatea prezentarii. Va doresc spor la gatit tuturor si pofta buna ! :-bd

    Răspunde
  • vai de mine, ce pofta mi se facu! arata incredibil !

    Răspunde
  • 🙂 super tare reteta! a iuesit belea! numai ca eu am insiropat piscoturile cu cacao cu lapte, l-am facut mai mult pentru copii. multumim!

    Răspunde
  • Am respectat reteta si a iesit crema foarte buna si foarte consistenta!

    Răspunde
  • Pentru NATALIA. eu astazi am facut pentru prima oara tiramisu, inca nu am gustat-o , deocamdata e la frigider pana maine dimineata. crema mi-a iesit perfect. daca folosesti frisca hulala incearca sa o bati bine bine pana se intareste , iar crema de galbenusuri sa o lasi desgtul in baia de aburi, iar apoi sa se raceasca…pt ca sigur se va ingrosa. Si mie imi iesise crema finala destul de subtirica, asta dupa ce am pus galbenusurile peste mascarpone, insa dupa ce am adaugat frisca iar la final nessul am batut bine cu mixerul pana s-a intarit de nu mai cadea de pe lingura….Ideea este sa ai rabdare si sa mixezi destul. Spor la treaba si sper ca data viitoare sa iti iasa.

    Răspunde
  • Alina draga! Iti multumesc mult pentru sfaturi. Am sa incerc din nou cit de curind. Eu la inceput am dat vina pe ingrediente. Am tot citit si alte retete, unde se folosea Mascarpone de 80%(!). Eu locuiesc in Kiev. Aici am gasit Mascarpone de 40%, iar frisca 38% (maxim). Dar oricum, mai incerc, urmind reteta si sfaturile tale.
    Mersi!

    Răspunde
  • DELICIOASA!!! Tocmai am incercat si eu reteta si rezultatul a fost incredibil!!

    Răspunde
  • exceptional mi-a iesit prajitura. mi-a fost un pic frica prima oara, cand am facut-o, pentru ca am mai luat rtetete de pe net si au fost un fiasco, dar asta a iesit perfect. multumesc.

    Răspunde
  • Este o prajitura fina. Am facut dupa aceasta reteta si nu va spun ce succes am avut. Este deosebita. Multumesc mult pentru reteta.
    Am facut si clatite americane, foarte bune.

    Răspunde
  • ieri am facut si eu Tiramisu… dupa reteta dumneavoastra, a iesit super, dar data viitoare voi adauga 50 g coniac in cafea pt un gust mai intens….. Va multumesc pt reteta.

    Răspunde
  • Matei Cosmina Marinela
    11 aprilie 2012 16:08

    Multumesc pentru reteta, eu am facut-o si mi-a iesit, multumesc mult :X :X :X :X :X :X :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd

    Răspunde
  • nicoleta ciocoiu
    28 aprilie 2012 22:03

    arata atat de bine.. mii de multumiri pentru reteta. un like si te voi urmari cu mult interes. ;;)

    Răspunde
  • Am facut aceasta reteta de paste, a fost cel mai bun tiramisu pe care l-am mancat. Nu am pus toate pliculetele de ness pt ca mi s-a parut ca ii da un gust prea puternic de cafea (am pus doar 2 din 5). Oricum, a iesit bestial! Multumesc >:D<

    Răspunde
    • Am incercat si eu reteta de Tiramisu, a iesit un deliciu culinar, incredibil de moale si delicios si amancat si o saptamana din el.

      Răspunde
  • Buna ! E pentru prima data cand fac prajituri si am fost dezamagita, mi s-a taiat crema de mascarpone cu galbenusuri, am pus-o la abur si s-a dres dar apoi a ramas moale, de ce?unde am gresit? Oricum am pus-o asa in tava.
    Ms, va pup pe toate !

    Răspunde
  • e foarte, foarte buna reteta. e delicioasa. o ador. eu – tot timpul, de acum in colo, o sa fac tort din acesta ;;) ;;) ;;) 😀 😀 :-bd :-bd 😉 😉

    Răspunde
  • Prima mea prajitura complicata ( asa mi s-a parut mie) a fost tiramisu dupa aceasta reteta. Mi-a iesit perfect insa eu am facut-o din doua straturi de piscoturi, asa ca nu a fost foarte inalta. Consistenta era la fel ca in fotografiile tale, crema era ca o frisca tare, nu curgea de pe furculita, plus ca are balanta ideala dulce amarui.
    Felicitari Iulia!

    Răspunde
  • am incercat iar tiramisu si nu mi-a iesit :((. pe cat de bine mi-a iesit prima data, pe atat de prost mi-a iesit acum. Mi s-a taiat crema cu galbenusuri, nu s-a legat cum trebuia pe baia de aburi si a iesit un dezastru total, am aruncat toata compozitia. Ma gandesc sa fac crema de galbenusuri ultima… asa cat timp o las la racit galbenusurile se lasa f mult
    Ieri a fost o zi trista 🙁
    am zis ca mai incerc odata, sa ma razbun pe ea… dar nu stiu, mi-e putin frica sa nu se intample la fel.

    Răspunde
  • CAMELIA CIONCA
    16 septembrie 2012 17:00

    AM INCERCAT ATITEA RETETE DE TIRAMISU CA, SINCER, NU MAI AM CURAJ SA MAI FAC PRAJITURA ASTA…. DAR AM ZIS.. HAI SA MAI INCERC O DATA… RETETA TA… DRAGA MEA, A IESIT MINUNAT, EXACT CA IN POZELE TALE, AM PRIMIT NUMAI FELICITARI SI ASTA DATORITA TIE…. MULTUMESC. TE-AM DESCOPERIT DE CURAND, DAR VOI RAMINE FAN – CATEGORIC!!

    Răspunde
  • Cea mai buna reteta posibila!!! <:-P Iubitul meu este innebunit dupa tiramisu si mereu ma pune sa-i fac, datorita tie fac un tiramisu super!! iti multumesc :-bd

    Răspunde
  • Am incercat mai multe retete de tiramisu,dar aceasta este cu adevarat foarte buna. Toata familia il mananca cu placere. Il fac mereu, la orice eveniment. Multumesc pentru reteta!!!

    Răspunde
  • o reteta super, eu am incercat~o si este foarte buna.

    Răspunde
  • am facut-o si eu este delicioasa si super usoara nu are cum sa nu-ti iasa

    Răspunde
  • De un an de zile tot fac acest tiramisu. E delicios si l-am recomandat si prietenelor mele. Felicitari!

    Răspunde
  • Super delicioasa prajitura, multumim

    Răspunde
  • Buna, am incercat si eu reteta ta, insa mi s-a taiat crema cum am inceput sa bat mascarponele, acesta parea ca s-a imbranzit insa am continuat mai departe cu totul, crezand ca totusi va iesi… dar, din pacate, nu…. am luat-o iar de la capat m-am apucat de o alta crema, punand de data aceasta un alt mascarpone de la o alta firma, de data aceasta – insa – mascarponele batut la mixer nu s-a mai imbranzit si am continuat, adaugand compozitia de galbenusuri (nu era nici rece dar nici oparita… caldutza pot spune). Totul bine si frumos, apoi am adugat si crema facuta din ness cu frisca si cu zahar si iar totul parea ca merge bine. Insa cum am pus frisca prima lingura (frisca batuta tare) cum a inceput sa se taie, am continuat sa pun incet, incet cu frica deja toata frisca, dar nu si-a mai revenit, ba din contra. Toata compozitia era clar ca era taiata…. Sincer, nu imi dau seama unde am gresit. Prima data am spus ca e mascarponele de vina, era de la o firma romaneasca dar a doua oara oare unde am gresit…. eu chiar nu-mi explic.

    Răspunde
  • Si mie mi s-a taiat crema de mascarpone, am pus intaritor de frisca in ea, si isi revenise putin. Am reluat reteta, insa in loc de mascarpone am pus branza topita. Am adaugat alta frisca mixata bine si cu intaritor de frisca in ea, si a rezultat o compozitie legata bine. Am adaugat in aceasta compozitie rand pe rand cate o lingura din crema taiata, batand bine cu mixerul. A iesit intr-un final bine, dar nu excelent, si am reusit intr-un final sa fac tortul. Anul trecut tot de Revelion am incercat pentru prima data reteta si mi-a iesit exact ca in pozele de mai sus, si foarte delicios, dar in loc de mascarpone am pus branza topita. Cred ca anul acesta mascarponele a fost de vina, ca toate mergeau super pana cand am ajuns la mixarea acestuia. Poate depinde si de norocul fiecaruia cateodata! Oricum mult succes tutoror persoanelor care vor incerca pe viitor reteta! :-bd

    Răspunde
  • Nu am cum sa ti multumesc pt aceasta reteta minunata. Este prefecta!! Mi-a iesit super. Exact ce aveam, ce ne doream! Multumimmm

    Răspunde
  • Draga Iulia, iti mutumesc in numele familiei mele pentru reteta. Sotul meu e fan tiramisu, iar reteta acesta este singura pe care o folosesc in ultimul an de cand am descoperit-o. Maine am aniversarea a 11 ani de casatorie, iar musafirii vor fi rasfatati cu reteta ta de tiramisu. <:-P
    Pupici din Brasov ;;) .

    Răspunde
  • vizitiu mihaela
    23 februarie 2013 22:04

    Cea mai buna reteta de Tiramisu. Am facut-o de revelion si pot sa spun ca sotul meu a mancat jumatate de prajitura o data (am facut reteta la jumatate fata de tine, pt ca nu eram sigura ca o sa le placa ) 🙂 Felicitari, este pur si simplu delicioasa! :-bd

    Răspunde
  • costidavinci
    3 martie 2013 12:18

    Am facut-o si eu, este intradevar cea mai buna reteta de tiramisu, a iesit exact ca in poza si e foarte gustoasa… multumiri! :-bd

    Răspunde
  • Panait Andreea
    19 martie 2013 16:03

    Buna, arata senzaational 🙂 mirific 😀 … vroiam sa incerc si eu reteta dar, daca injumatatesc cantitatile, iese? 🙂

    Răspunde
  • Florentina
    4 mai 2013 14:46

    Buna! Si mie mi s-a taiat crema de mascarpone, insa la mine s-a taiat la final cand am adaugat amestecul de ness. Pana sa adaug amestecul de ness era perfecta, ca in pozele tale. Am urmat pasii, exact, ca la tine. Chiar nu imi explic ce s-a intamplat. Tie ti s-a intamplat asa ceva pana acum? 🙁

    Răspunde
  • coman rozalia
    2 iunie 2013 10:28

    Buna Iulia
    Tava folosita este cumva din aceea de la aragaz ?

    Răspunde
  • Am pregatit aceasta reteta de 4 ori : de 2 ori a iesit absolut delicioasa, insa de 2 ori crema mi s-a taiat. M-am tot gandit ce am facut gresit, initial am dat vina ba pe mascarpone, ba pe frisca, apoi mi-am dat seama ca este posibil ca problema sa fie cu crema de ou. Ultima data am fiert crema de ou mai mult de 10 minute, am fiert-o pana cand s-a ingrosat suficient de mult, iar crema a iesit absolut delicioasa. De asemenea, frisca trebuie sa fie batuta foarte bine, sa treaca testul cu intors castronului in jos si sa nu cada.

    Răspunde
  • Cea mai ok reteta. Am incercat mai multe retete, dar m-am oprit la asta. Ideea cu ness in frisca si cappuccino in crema este minunata. Multumesc si felicitari!

    Răspunde
  • CEA MAI TARE RETETA! AM FACUT ACEASTA RETETA DE 4-5 ORI PANA ACUM SI NICIODATA NU AM REUSIT SA NE SATURAM, ESTE PREA DELICIOASA! ITI MULTUMIM PENTRU ACESTE RETETE EXTRAORDINARE!!! 😉

    Răspunde
  • Am facut reteta asta de cateva ori pana acum … este cel mai bun Tiramisu care l-am mancat vreodata… si am incercat ceva pana acum:). M-am intors azi pentru ca vreau sa o fac de Craciun si uitasem cantitatile ca tre’ sa ma opresc la magazin dupa serviciu sa cumpar ingredientele :). Imi ploua in gura cand ma uit la poze…. Multumesc mult de postare.

    Răspunde
  • Gheorghe Camelia
    26 decembrie 2013 16:48

    Si noi o consideram cea mai buna retea de tiramisu, si de doi ani de cand ti-am gasit blogul, am facut-o de foarte multe ori. Sotul a declarat-o prajitura favorita… deci nu lipseste de pe masa de Craciun.

    Răspunde
  • Am facut-o de multe ori si este delicioasa. Nici nu ma gandesc sa aleg alta varianta.

    Răspunde
  • Este prajitura mea preferata si aceasta este cea mai buna de reteta de Tiramisu, CLAR!!! DE_LI_CI_OA_SA!!! :* :*

    Răspunde
  • Aceasta crema e delicioasa. Multumesc pentru receta.

    Răspunde
  • Este cea mai buna reteta de tiramisu! Iti multumesc !

    Răspunde
  • Cea mai buna reteta de tiramisu! E a 3-a oara cand il fac si e absolut delicios. Nu-mi amintesc sa fi mancat un tiramisu mai bun. Multumim pentru reteta!!!!

    Răspunde
  • Cea mai gustoasa crema! Am incercat mai multe retete si asta m-a convins sa o repet. Multumim!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu