Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Ingrediente:

Tiramisu cu capsuni

750g capsuni
1 pachet piscoturi (400g)
600g mascarpone
250ml frisca lichida
180g zahar pudra

Cafea preparata pentru inmuiat piscoturile
Frisca pentru ornate
Cacao pentru pudrat

Mod de preparare:
Spalam capsunile, le indepartam coditele si le taiem in bucatele mici.

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Punem frisca lichida intr-un bol si o mixam pana se intareste (de preferinta, frisca ar trebui sa fie pastrata in frigider pana in momentul prepararii, este foarte important sa fie cat de rece se poate pentru a se intari mai bine).

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Intr-un castron punem branza mascarpone, adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Tiramisu cu capsuni

Peste compozitia rezultata adaugam frisca batuta si mixam din nou pana la omogenizare.

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Piscoturile pe care le vom pune de jur imprejurul tavii, le taiem de inaltimea tavii in care vom asambla tiramisu. Celelalte piscoturi care ne raman le vom pune pe fundul tavii iar cu alta parte vom forma un strat in interiorul tortului.

Tiramisu cu capsuni

Punem intr-o farfurie cafea gata preparata, iar – inainte de a pune piscoturile in tava, le trecem prin cafea pe ambele parti.

Tiramisu cu capsuni

Luam o tava rotunda cu peretii detasabili. Mai intai vom aranja piscoturile taiate si inmuiate in cafea, de jur imprejurul tavii.

Tiramisu cu capsuni

Dupa ce am pus piscoturile in jurul tavii, inmuiem alte piscoturi in cafea si formam pe fundul tavii un strat de piscoturi.

Tiramisu cu capsuni

Peste stratul de piscoturi intindem 1/3 din crema de mascarpone si frisca.

Tiramisu cu capsuni

Peste crema punem jumatate din capsuni, pe care le imprastiem uniform pe toata suprafata.

Tiramisu cu capsuni

Urmeaza din nou un strat de piscoturi pe care le inmuiem in cafea, peste care vom intinde din nou crema, de aceasta data jumatate din cat ne-a mai ramas.

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Presaram peste crema bucatelele de capsuni ce ne-au mai ramas.

Tiramisu cu capsuni

Intindem peste capsuni crema care ne-a mai ramas.

Tiramisu cu capsuni

Ornam cu frisca, dupa preferinte.

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Iar peste frisca pudram cacao, pe toata suprafata. Punem tiramiu la frigider, de preferinta de pe o zip e alta pentru a se imbina toate aromele intre ele. A doua zi, scoatem peretii tavii si servim. Are un gust divin !!

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

, , , ,
Articolul precedent
Tort de capsuni si zmeura cu crema de ciocolata
Articolul următor
Tort cu fructe de padure si crema de sampanie

Retete diverse

27 de comentarii. Leave new

  • Looking very, very nice!
    Congratulations, Diana

    Răspunde
  • vreau si eu o portie virtuala, caci sunt la Montignac 😕 delicios, iar prezentarea ca de obicei,de revista. te puppp!

    Răspunde
  • Vreau sa fac si eu praji asta 😛 , dar in loc de capsuni pot sa pun alte fructe?

    Răspunde
  • Thanks a lot Diana!! Greetings!! 😉

    Răspunde
  • Multumesc mult, Flori!! Cu toata placerea te-as servi!! Te pup!! 😉 😉

    Răspunde
  • Diana, sigur ca poti folosi si alte fructe in loc de capsuni!! Te mai astept in vizita si o saptamana frumoasa iti doresc!! 🙂

    Răspunde
  • Adineauri am savurat si eu o felie si nu am decat doua cuvinte care sa descrie tortul asta: ABSOLUT DELICIOS. Abia astept sa vina iubi acasa sa-l indulcesc si pe el cu o felie. Eu n-am mai avut rabdare sa-l astept. Iulia draga, imi place aici la tine, sa stii ca mai vin!

    Răspunde
  • si mie imi place aici 😉 o sa mai vin

    Răspunde
  • Gi, draga mea, nici nu sti cat de bucuroasa sunt ca ti-a reusit tortul si ca esti incantata de el. Sper ca si sotului tau i-a placut!! Esti oricand binevenita draga mea in vizita pe site. Te pup si te mai astept!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Marina, te astept in vizita cu tot dragul, ma bucur ca iti place site-ul!! Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • iulia,am facut duminica acest tort si intr-adevar a iesit o minunatie.toti invitatii m-au laudat .sunt fericita ,mai ales ca este primul tort facut cu manuta mea si mi-a iesit din prima.am facut si fotografii,am sa le pun mai tarziu ca acum nu ma lasa piticul meu.te pup si am sa incerc toate retetele.

    Răspunde
  • Violeta, felicitari pentru reusita, ma bucur mult ca ai fost apreciata pentru ceea ce ai pregatit!! Pupici si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Trebuie sa fie tare bun. Am sa-l incerc si eu. Merge si cu alte fructe? kiwi sau cirese de exemplu ( ca astea imi plac mai mult)

    Răspunde
  • Sanda, este delicios acest Tiramisu!!! Merge cu ce fructe iti plac! Te pup si te mai astept in vizita! 😉

    Răspunde
  • Arata superb tiramisul tau Iulia!! L-am degustat deja pe cel clasic si într-adevar e delicios cu frisca( eu îl fac cu albusuri de ou) dar cu frisca este mai ferma crema. Si eu am facut reteta de tiramisu cu capsuni, dar în loc de cafea am însiropat piscoturile în suc de portocale proaspat stoarse ;). daca vrei sa încerci, cred ca ti-ar place :). Oricum felicitari pt ceea ce faci si am facut fericite câteva prietene care sunt si ele încântate de retetele tale si au încercat deja o multime din ele!! Bravo!

    Răspunde
  • E super reteta. felicitari!!!!!!! 🙄

    Răspunde
  • super bine arata felicitari dar am si eu o intrebare, cum ai facut de ai scos tava sa ramana asa frumos ❓

    Răspunde
  • Am facut-o pt Paste in mare viteza, dar cu biscuiti in loc de piscoturi – chiar uitasem sa cumpar =)) – . A iesit dementiala!!! Saptamana viitoare o fac iarasi dar am sa incerc si alte fructe. Multumesc si felicitari pt reteta!!!

    Răspunde
  • Buna Iulia, imi plac la nebunie retetele tale, continua asa!!!! Eu sunt o iubitoare de sushi, poti sa afisezi retete de sushi?
    Poop

    Răspunde
  • da, si eu vreau sa stiu cum ai scos-o din tava de au ramas peretii asa frumos??

    Răspunde
  • am facut aceasta prajitura delicioasa intr-o zi speciala si toata lumea care a fost invitata au zis ca e super delicioasa multumesc pt reteta ;;)

    Răspunde
  • se desprinde f usor de pe tava elena, doar sa ai o tava cu marginea detasabila. :-bd

    Răspunde
  • Am incercat si eu aceasta reteta si mi-a iesit un Tiramisu delicios. Dar eu l-am facut fara capsuni obtinand un Tiramisu clasic cu o crema foarte usor de facut. Alte retete de tiramisu mi s-au parut cam grele si multi spuneau ca exista riscul ca cele cu oua sa se taie. Am preferat sa folosesc aceasta crema. Multumesc pentru reteta. 🙂

    Răspunde
  • Buna Iulia, prajitura arata fantastic !!! Vreau s-o incerc, dar nu stiu ce marime de tava rotunda sa folosesc. Iti multumesc anticipat pentru raspuns. 😀

    Răspunde
    • Buna Andreea S, eu numai ce am facut prajitura aceasta si a iesit minunat! Absolut delicioasa! <:-P
      P.S.: Am folosit o tava rotunda cu diametrul de 23 de cm.

      Răspunde
  • buna. am sa fac si eu aceasta prajitura, sa vad cum iesa, ca din poze e ffff delicioasa, am sa-ti spun cum e. ureaza-mi spor la treaba si sa-mi iasa, ca baiatul meu ii place mult tiramisu si sper ca-l cuceresc. ciao. ioana din italia

    Răspunde
  • iftode lacramioara
    26 octombrie 2014 18:21

    cel mai tare site…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu