Tartine cu pasta de sardine

Tartine cu pasta de sardine

Tartine cu pasta de sardine

Tartine cu pasta de sardine

Ingrediente:

Tartine cu pasta de sardine

2 conserve de sardine in ulei
125g branza Philadelphia
Sucul de la ½ lamaie
Sare si piper dupa gust
50g unt
1 lingura pasta de masline
Marar verde

Pentru ornat:
3 oua
Cateva frunze de andiva
Marar verde
Boabe de piper rosu
Cateva felii de paine

Mod de preparare:
Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 3 oua la fiert. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert, le decojim, le lasam la racit apoi le taiem feliute pentru a le folosi la ornat.

Tartine cu pasta de sardine

Spalam si taiem marunt mararul proaspat.

Tartine cu pasta de sardine

Punem pestele in trecuratoare si il lasam sa se scurga de surplusul de ulei.

Tartine cu pasta de sardine

Dupa ce pestele s-a scurs, il mutam intr-un bol si il pasam cu mixerul vertical, pana obtinem o pasta.

Tartine cu pasta de sardine

Tartine cu pasta de sardine

Adaugam peste pasta de sardine untul taiat cubulete, 1 lingura pasta de masline, branza Philadelphia, condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam si sucul de la ½ lamaie, mararul verde tocat marunt si amestecam totul cu o furculita pana obtinem o pasta omogena.

Tartine cu pasta de sardine

Dupa ce pasta de sardine este gata, luam cateva felii de paine, daca doriti sa le dati un aspect mai festiv, taiati miezul feliilor cu un pahar, astfel incat sa va rezulte cerculete, ungeti cerculetele de paine cu pasta de sardine si deasupra ornati cu cate 1 feliuta de ou, o frunsulita de marar verde, un varf de frunza de andiva si o boaba de piper rosu. Bineinteles ca puteti orna in orice fel va place si doriti dumneavoastra. Este un aperitiv gustos foc si rapid, numai bun pentru a face parte dintre aperitivele pe care le puneti pe masa de sarbatori.

Tartine cu pasta de sardine

Tartine cu pasta de sardine

, ,
Articolul precedent
Carnaciori in foietaj
Articolul următor
Rulada aperitiv

Retete diverse

10 comentarii. Leave new

BucatarDe5Setele
23 februarie 2010 20:00

,,Salut sunt un bucatar la un hotel foarte renumit din strainatate iar aceasta mancare mi se pare foarte interesanta … mult succes in continuare!!! 😉 😉

Răspunde

au iesit tartine foarte bune, cu un gust grozav ci foarte aspectoase. multumim de reteta!

Răspunde

Bucatar De 5 Stele, iti multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca iti place reteta!! O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!!

Răspunde

Beatrice, ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a reusit!! Felicitari!! Te pup si te mai astept pe site!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

maine am musafiri si o sa pregatesc si eu tartinele acestea. imi plac mult cum sunt decorate….

Răspunde

Madi, sper ca ti-au iesit delicioase tartinele!!!

Răspunde

Salut, Iulia! Spune-mi te rog andivele cu ce se mai pot de inlocuit, cu ce se mai poate de ornat? Mersi mult!

Răspunde

Iulia, iti ador blogul! ai retetele pe placul meu; deliciose si usor de facut. Am ales cateva retete ptr ziua bebelului meu – se infrupta cei mari 🙂 – , cu siguranta voi fi la inaltime 🙂 Merci si cu siguranta mii de felicitari!

Răspunde

Foarte bune tartinele… delicioase… multumim de reteta.

Răspunde

Uite ca, in sfirsit, stiu cum sa le dau copiilor sardine, ca nu prea sint incintati de felul cum arata sardinele, in conserva… Super…. :-bd

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu