Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Ingrediente:

Tarta cu ricotta si ciocolata

500g ricotta
4 oua
150g zahar
4 linguri faina
100g bobite de ciocolata
2 plicuri zahar vanilinat
2 esente de rom Dr. Qetker
Un varf lingurita sare
Coaja rasa de lamaie (nu e obligatoriu, eu nu am pus)
Margarina pentru uns tava
Biscuiti pentru tapetat
Zahar pudra pentru pudrat tarta, la final

Mod de preparare:
Luam un castron si faramitam foarte bine biscuitii in el. Eu am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am faramat foarte usor, in pumn.

Tarta cu ricotta si ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri, le punem intr-un castron si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam apoi peste ele 4 linguri de zahar tos din cantitatea totala de 150g necesara pentru toata tarta si mixam pana spuma devine mai consistenta.

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Intr-un alt castron punem galbenusurile, le frecam cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi pliculetul de zahar vanilinat, esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Adaugam galbenusurile astfel preparate peste spuma de albusuri, amestecam, adaugam faina in ploaie, amestecam din nou usor, de jos in sus, adaugam branza ricotta si in final bobitele de ciocolata si amestecam pana la omogenizare.

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Ungem o tava cu margarina, punem un strat de biscuiti faramati cam de jumatate de centimetru si turnam peste compozitia obtinuta mai sus. Punem tarta in cuptorul preincalzit si o lasam 50 minute. Mie mi s-a cam ars pe margini dar am indepartat arsura si pot spune ca in final am fost chiar incantata de cum a aratat. Dupa ce se raceste o pudram cu zahar pudra si o putem orna cu floricele de ciocolata.

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

, , , , , , , ,
Articolul precedent
Tarta cu piersici
Articolul următor
Tartellette cu crema de ananas

Retete diverse

21 de comentarii. Leave new

  • Arata nemaipomenit, mai ales cu ciocolata pe el 🙂

    Răspunde
  • Multumesc, Adi!! 🙂

    Răspunde
  • Draga mea Iulia arata absolut exceptional tarta ta. Multumesc ca ai incercat-o si ma bucur tare mult ca ti-a placut. Ai un talent desavarsit draga mea!! Felicitari!!

    Răspunde
  • Multumesc mult Laura pentru aprecieri, sa sti ca a fost delicioasa, ca de altfel fiecare reteta a ta pe care am incercat-o pana acum, au iesit minunat. Iti multumesc la randul meu pentru retetele pe care le postezi la tine pe blog, sunt extraordinare! Te pup!!

    Răspunde
  • Delia Simona
    20 ianuarie 2009 13:09

    Salut!
    As vrea sa stiu daca la aceasta tarta se poate inlocui ciocolata cu un fruct, piersici de pilda, taiata cubulete, sau doar cu ciocolata merge ca sa fie compozitia cat mai usoara?
    Arata super tarta!!!!! Yammi!!

    Răspunde
  • Salut Delia Simona, nu am incercat aceasta tarta cu fructe, dar nu vad de ce nu ar merge. Eu zic este o idee buna si cu fructe, eventual sa le scurgi bine inainte (daca folosesti fructe din compot). 🙂

    Răspunde
  • draga iulia, tarta arata foarte bine felicitari!!!!…..daca te rog frumos, imi poti da si mie blogul laurei?

    Răspunde
  • Karina, multumesc! Sigur ca iti pot da adresa blogului Laurei, mi l-ai mai cerut intr-un comentariu la Treccia ripiena salata (franzela sarata umpluta) si ti-am scris si acolo adesa ei http://adamache-laura.blogspot.com 😉

    Răspunde
  • multumesc! scuze ca te-am mai pus sa mi-l dai dar am uitat ca ti-am mai zis

    Răspunde
  • Nici o problema, Karina, m-am gandit eu ca poate ai uitat… Pupici!! 😉

    Răspunde
  • 😛 tarta arata excelent.vreau sa i-o pregatesc iubitului meu de SF.VALENTIN.as dori sa intreb cu ce se poate inlocui branza ricotta.multumesc.

    Răspunde
  • Mada, imi cer scuze ca nu am putut sa-ti raspund in timp util, insa din pacate am avut o problema in familie, care m-a tinut departe de site cateva zile… o sa-ti raspund acum, in ideea ca iti va folosi in viitor. Eu am mai facut tarta asta si cu branza dulce de vaci in loc de Ricotta, insa trebuie sa ai grija sa o scurgi foarte foarte bine si inca ceva nu o sa aiba aceiasi finete ca tarta facuta cu Ricotta… acum depinde cum iti place tie,, dar eu as opta totusi pentru Ricotta, se gaseste in orice Hipermarket.
    Te pup si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • am facut aceasta reteta si trebuie sa recunosc ca este de nota 10++++!!!!e cea mai buna tarta!!insa am schimbat putin ceva:am pus in loc de bobite de cioc. ,o ciocolata milka umpluta cu mouse de cioc ,taiata patratele!!!a iesit ceva minunat de bun!!!

    Răspunde
  • Am incercat aceasta reteta de 2 ori. Prima data mi-a iesit f buna, numai ca stratul de biscuiti nu s-a legat aproape deloc, asa ca a doua oara am amestecat biscuitii cu unt si am rezolvat problema. Nu sunt amatoare de ciocolata asa ca am inlocuit-o cu ananas si a fost delicioasa. Am probat 2 feluri de ricotta, dar galbani e cea mai cremoasa si fina. Ai mei au fost f incantati, mai ales tata. Multumesc pt. reteta!

    Răspunde
  • am facut si eu tarta foarte buna copii mei au mancat-o in aceeasi seara ,eu am pus crema mascarpone a iesit foarte fina la gust si aspectul nu mai spun doar biscuitii sau cam imprastiat .In rest reusita reteta de tarta.Multe salutari si o primavara frumoasa. 😉

    Răspunde
  • De unde ai mereu menta proaspata???? 🙂 🙂 ❓

    Răspunde
  • Am facut aceasta prajitura anul trecut de Sfintele Pasti in loc de pasca. Pot spune cu mana pe inima ca este cea mai buna si fina prajitura pe care am mancat-o vreodata. Multumiri pentru reteta!

    Răspunde
  • Am incercat reteta si este exceptionala, foarte buna si usor de preparat.
    Am insa o sugestie: biscutitii trebuie amestecati cu unt topit pentru a nu se sfarama, pentru a crea ca un fel de blat la baza umpluturii. Fara unt, biscuitii nu sunt legati si, ca atare, o felie este greu de servit cu tot cu biscuitii de dedesupt 🙂
    Data viitoare cand voi face aceasta tarta, voi amesteca biscutii cu unt.

    Răspunde
  • Am facut aceasta tarta dar cu pere in loc de ciocolata, si cu un strat mai subtire de biscuiti si a iesit perfecta.

    Răspunde
  • Am facut aceasta tarta de doua ori, o data de Paste, anul trecut, si anul acesta. Mi-a reusit in ambele dati, dar biscuitii eu i-am inmuiat in unt, la fel ca la orice tarta. Pot spune ca este cea mai fina prajitura pe care am mancat-o vreodata, iar pentru asta va multumesc din suflet. Aveti idei deosebite, pe care le-am aplicat si eu. La mai multe, ca sa ne fiti si noua sursa de inspiratie!
    Dintre site-urile culinare, al dvs. se afla printre preferatele mele.

    Răspunde
  • Costas mihaela
    21 decembrie 2017 16:22

    Buna, m-ar interesa dimensiunile formei de copt. Multumesc si Sarbatori Fericite!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu