Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Ingrediente:

Tarta cu fructe

Pentru blat:
150g faina
75g zahar tos
75g unt
2 oua
20g lapte
1 pliculet praf de copt

Pentru crema:
150ml lapte
2 oua
150g zahar tos
2 pliculete gelatina
50ml apa rece pentru dizolvat gelatina
2 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
300ml lapte pentru preparat frisca

Pentru insiropat blatul:
200ml apa
100g zahar tos

Pentru decor:
1 pliculet gelatina incolora
2 linguri zahar pentru gelatina incolora
250ml apa pentru dizolvat gelatina incolora
capsuni
kiwi
1 mandarina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte

Mod de preparare:

Spalam capsunile le indepartam coditele si le taiem in feliute.

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Curatam kiwi si il feliem. Curatam mandarina deasemenea si o taiem feliute.

Tarta cu fructe

Pentru prepararea blatului de tarta incepem prin a amesteca faina cu pliculetul de praf de copt.

Tarta cu fructe

Separam 2 galbenusuri de albusuri. Le punem in castroane separate. Peste galbenusuri adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o spuma, adaugam apoi untul si mixam din nou pana la incorporare.

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Peste albusurile puse intr-un bol separate, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare.

Tarta cu fructe

Adaugam spuma obtinuta peste galbenusurile frecate in prealabil cu zahar si unt si amestecam cu o spatula pana la incorporare, dupa care adaugam 20ml de lapte si amestecam din nou pana la omognizare.

Tarta cu fructe

Adaugam apoi faina in ploaie si amestecam cu spatula pana obtinem compozitia omogena pentru blat.

Tarta cu fructe

Ungem o forma pentru tarta cu ulei, o tapetam cu faina si turnam in ea compozitia obtinuta. O introducem in cuptorul preincalzit la foc mica poi moderat pentru 20-25 minute pana se coace si devine aurie.

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Dupa 25 minute, scoatem blatul de tarta din cuptor, il scoatem din forma si il lasam la racit pe un gratar sau pe un fund de lemn.

Tarta cu fructe

Pentru prepararea cremei, incepem prin a separa 2 galbenusuri de albusuri. Le punem in castroane separate. Peste galbenusuri adaugam zaharul tos si mixam pana la incorporare ( nu spumam), adaugam apoi laptele si amestecam din nou pana la omogenizare.

Tarta cu fructe

Compozitia rezultata o punem pe baie de aburi, si amestecam in compozitie incontin pana ce zaharul se dizolva.

Tarta cu fructe

Intre timp dizolvam si 2 pliculete de gelatina in 50 ml apa.

Tarta cu fructe

Adaugam gelatina dizolvata in crema de galbenusuri (cat timp este calda) si amestecam pana la incorporare. Dupa ce am adaugat gelatina, lasam sa se raceasca crema.

Tarta cu fructe

Intre timp batem praful de frisca cu laptele pana se intareste.

Tarta cu fructe

Galbenusurile puse intr-un castron, le batem cu mixerul pana obtinem o spuma tare.

Tarta cu fructe

Peste crema de galbenusuri, racita, adaugam albusurile si amestecam pana la incorporare.

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Adaugam in compozitia rezultata si frisca batuta si amestecam pana la incorporare, dupa care punem crema in frigider si o lasam pana incepe sa se intareasca.

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Dupa ce avem pregatite atat blatul, crema cat si fructele, incepem sa ansamblam tarta, punem blatul pe o farfurie si il insiropam cu apa cu zahar sau cu orice sirop avem si preferam.

Tarta cu fructe

Peste blatul de tarta punem un strat de crema si nivelam.

Tarta cu fructe

Peste crema ornam cu fructe dupa bunul plac, eu am ornate cu capsuni, kiwi si mandarine, pe care le-am feliat in prealabil.

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Intr-un castronel, punem 2 linguri de zahar tos, adaugam 1 pliculet de gelatina transparenta si 250ml apa. Amestecam si punem pe foc la fiert 1 minut.

Tarta cu fructe

Dupa 1 minut, turnam gelatina cu lindura, peste fructele de pe tarta.

Tarta cu fructe

Tarta se lasa in frigider, de preferat pana a doua zi, dupa care se poate servi. Este delicioasa. Pofta buna!

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

, , , , , , ,
Articolul precedent
Tartellette cu crema de ananas

Retete diverse

22 de comentarii. Leave new

  • Iulia, e superba tarta asta! De buna nici nu ma mai gandesc cat de buna tb sa fi fost! 🙂
    Te pup!

    Răspunde
  • Multumesc mult Edith! A fost tare bunuta! Pup!! 🙂

    Răspunde
  • super 😉

    Răspunde
  • Multumesc, Tatiana!! 🙂

    Răspunde
  • Tu inca ai mentalitatea romanului intarziat!
    Crezi ca daca pui o capsuna si putina frisca pe o paine (!!!) faci o tarta, cu care sa te mai si lauzi?? 😯
    Te uiti si tu la alte retete, de-afara de exemplu? Orice tarta cu fructe ( nu cu paine! ) are 80% fructe si 20 % aluat, nu invers!!! 🙄 🙄 🙄 🙄
    Scuza-mi tonalitatea, dar nu pot sa cred ca te lauzi cu asa ceva!

    Răspunde
  • Draga Blu, reteta pe care eu am postat-o pe site se pregateste din ingredientele pe care le-am precizat, in concluzie eu asta am incercat, asa a iesit, asta am prezentat, a fost exceptionala ca gust, a aratat minunat si da, ma mandresc cu ea, pentru ca este facuta de mine si foarte apreciata de alte persoane.
    Mai mult decat atat, NU ESTE OBLIGATORIU sa incerci retetele de pe acest site, poti sa inchizi pagina si sa mergi mai departe.
    Cat despre tonalitate nu iti fa griji, nu ma intereseaza catusi de putin, nu pot fi pe placul tuturor si nici nu caut asta. Iar in ceea ce priveste mentalitatea crede-ma ca nu as da mentalitatea mea pe o mie de mentalitati ale altora.
    Mai mult nu voi comenta pentru ca nu-mi sta in fire nici sa fiu rautacioasa, nici sa ma arunc sa fac unele comentarii doar de dragul de a-mi etala cultura generala.
    O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Draga Iulia, felicitari pentru blog, e plin de inspiratie si super util. Eu nu m-as fi gandit la multe din retetele tale desi credeam ca am destula imaginatie.

    Cat despre tarta cu fructe, pare super buna, arata exact ca cea a mamei mele si o sa o fac cat de curand (am facut cam multe dulciuri in ultima vreme, multe de la tine de pe blog si daca o sa o tin tot asa nu o sa mai incap in pantaloni:D)

    In privinta lui Blu de mai sus, ar trebui sa faca diferenta dintre tartele noastre romanesti cu fructe care se fac pe gustul nostru al romanilor si tarteletele din alte tari care se fac cu un fel de aluat de placinta de al lor (in genul tarteletelor pe care le iei de la cofetarie si de la noi). Strainii pun 80 la suta fructe pentru ca nu sunt in stare sa faca un blat atat de bun ca al nostru. Am locuit in Spania un an, sunt de 4 luni in Irlanda de Nord, am mai fost si in alte tari, dar inca nu am mancat nicaieri o prajitura sau un blat la fel de gustos ca la noi.

    Plus ca tarta cu fructe si-o face fiecare cum ii place cum ziceam mai sus.

    Felicitari inca o data si ma bucur ca nu bagi in seama comentariile rautacioase.

    Răspunde
  • Mihaela, in primul rand ma bucura mult vizita ta, imi pare bine ca iti place site-ul si iti multumesc pentru cuvintele frumoase!! Cat despre tarta si Blu, sti cum este nu poti multumi pe toata lumea, asta este, mai sunt si frustrari pe ici pe colo iar unele persoane nu pot sa le tina in frau… Te pup si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • as vrea sa fac tarta,nu ma pricep foarte mult si nu mi s-a parut grea.In privinta cantatii laptelui 20ml,nu e prea putin?nu trebuie 200ml? 🙄

    Răspunde
  • Alina, imi cer scuze ca iti raspund cu o asa mare intarziere, 20ml lapte sunt, nu 200ml. Spor, daca mai vrei sa incerci reteta! Un week-end frumos iti doresc!

    Răspunde
  • si eu tot din rosiorii de vede sunt:p si vad ca tu tot de aici esti:psp

    Răspunde
  • Flori, daca te referi la mine, Iulia, eu nu sunt din Rosiorii de vede, sunt din Deva, Hunedoara… Puppp si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Buna seara, este prima data cind o sa fac o tarta, imi explici te rog mai detaliat cum se insiropeaza blatul?

    Răspunde
  • si cum se pune in baie de abur?

    Răspunde
  • Adi, pui intr-un bol aproximativ 200ml apa rece, adaugi cateva linguri de zahar(dupa gust, vreo 2-3), un pliculet de vanilie si amesteci cu o lingura pana zaharul se dizolva. Apoi asezi pe un platou blatul de tarta, si cu o lingura iei din sirop si umezesti suprafata blatului din loc in loc (atentie, nu trebuie sa insiropezi cu tot siropul rezultat, cred ca 4-5 linguri ajung, dupa ochi, atat cat blatul sa-si ia putina umezeala, sa nu fie prea sec).
    Pentru baia de aburi, iei o cratita, pui in ea apa si o pui la fiert.
    Crema respectiva(care trebuie sa o fierbi pe baie de aburi) o pui intr-un vas de sticla termorezistent(sau intr-o craticioara mai mica), pe care il vei pune cu fundul in cratita cu apa care fierbe(atentie, vasul de sticla trebuie sa atinga doar cu fundul apa din cratita si sa fie “suspendat”) apoi amesteci in crema pana ce zaharul se topeste(in tot acest timp focul trebuie sa fie redus altfel, va iesi o omleta).
    in final, scoti vasul cu crema din cratita cu apa, adaugi gelatina dizolvata, amesteci bine pana se inglobeaza, apoi lasi crema sa ajunga la temperatura camerei inainte de a continua sa mai adaugi frisca si restul in ea.
    In cazul in care nu ai inteles ceva, intreaba-ma!! Spor la gatit si o zi frumoasa iti doresc!

    Răspunde
  • Merci mult, la-m facut si la-m pus in frigider. Am avut o problema cu laptele eu am folosit lapte proaspat si nu l-am fiert in prealabil :roll:. Crema cind am pus-o in frigider se intarea foarte greu si s-o format un strat mai gros si mai alb deasupra iar sub el era lichid galben, nu-mi dau seama unde am gresit. Am pus totusi stratul mai gros pe blat. Acuma astept sa vad ceo sa iasa din prima mea experienta la facut torturi 😛

    Răspunde
  • Cam putine fructe!

    Răspunde
  • miami… mi-a lasat gura apa. tre’ neaparat sa incerc reteta.

    Răspunde
  • Probabil e gustoasa tarta la final,dar prezentarea de aici e greoaie,neprofesionista, prea multe poze si prea mult de parcurs pana la finalizarea tartei. Asa ca, fara sa fiu rautacioasa, o sa trec mai departe si o sa caut reteta altundeva, pentru ca deja m-am plictisit pana am ajuns la sfarsitul retetei.Succes in continuare doamnelor!!

    Răspunde
  • As vrea sa fac o tarta de fructe dar sa scriu pe ea un La multi ani si nu am idee cum as putea orna tarta in asa fel incat sa am si fructe si sa se vada si scrisul.. ma gandeam ca daca scriu peste fructe (cu creioanele de la Doctor Oetker) nu se va vedea prea bine scrisul 😀 Nu stiu cum sa fac. Astept idei! 😀

    Răspunde
  • Am facut-o si eu, a iesit superba si la gust si la decor. V-o recomand tuturor!!! :-bd ;;) <:-P 😳 🙂

    Răspunde
  • Buna. E ok ca prajitura, dar prea multa coca… tarta, din cate stiu eu, e cu mai multa compozitie si mai putina coca.. Eu asta caut. Felicitari oricum!

    Răspunde

Lasă un răspuns la deea cu formularele Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu