Tarta cu carne si ciuperci

Tarta cu carne si ciuperci

Tarta cu carne si ciuperci

Tarta cu carne si ciuperci

Tarta cu carne si ciuperci

Ingrediente:

Pentru coca:
300 g faina + 2 linguri faina
3 linguri smantana
50g margarina
1 plic praf de copt Dr. Qetker
1 ou
1 lingurita sare
Ulei pentru uns tava
1 ou pentru uns
Mac si susan pentru presarat deasupra

Pentru umplutura:
700g cotlet tocat de porc
3 linguri smantana,
3 triunghiuri branza topita
2 cepe
6 ciupercute de marime medie
Sare, piper, vegeta si chilli dupa gust
Ulei pentru prajit
Busuioc uscat

Mod de preparare:
Punem faina intr-un bol, adaugam praful de copt, oul, smantana, margarina – care am incalzit-o putin in cuptorul cu microunde cat sa devina lichida, atentie sa nu fie fierbinte – si sarea. Amestecam totul si framantam pana se formeaza coca.

Ceapa, curatata si spalata, in prealabil, o tocam marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Cand s-a calit indeajuns, adaugam ciupercile care au fost spalate si taiate feliute, si le condimentam cu vegeta. Lasam totul la calit dupa care punem compozitia intr-un strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.

Punem carnea intr-o tigaie cu ulei incins, o condimentam cu piper, sare si chilli dupa gust si o lasam pe foc pana se caleste, aproximativ 10 minute, dupa care o punem intr-un strecurator, pentru a elimina surplusul de ulei.

Dupa ce am scurs uleiul din carne, punem carnea intr-un bol mai mare, o pasam cu blenderul vertical pentru a fi mai pastoasa si adaugam branza topita, oul, smantana si busuioc uscat. Amestecam totul, pana la omogenizare.

Peste compozitia din carne adaugam ciupercile si ceapa calite in prealabil si amestecam din nou pana la omogenizare.

Presaram pe masa putina faina, punem coca pregatita in prealabil pe masa si o intindem cu sucitorul, pana se formeaza o patura de jumatate de centimetru grosime. Luam patura o punem in tava de tarta, unsa si tapetata cu faina in prealabil si taiem aluatul dupa forma tartei.
Umplem tarta cu compozitia de carne si ciuperci preparata deja si din surplusul de aluat – care a ramas dupa ce l-am taiat dupa forma tavii – mai intindem o patura din care taiem fasiute pe care le vom pune deasupra umpluturii in forma de grilaj. Ungem fasiutele cu ou si presaram de-a lungul lor susan si mac.
Dam tarta la cuptor timp de 40 minute la foc mic. Inainte cu 5 minute de a scoate tarta din cuptor mai ungem o data cu ou fasiutele de aluat de deasupra pentru a prinde o culoare mai intense galben aurie.
Tarta o putem servi atat calda, cat si rece.

Tarta cu carne si ciuperci

Tarta cu carne si ciuperci

Tarta cu carne si ciuperci

Tarta cu carne si ciuperci

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Tarta cu carne si ciuperci
(Format PDF)

, , , , , , , , ,
Articolul precedent
Prajitura cu visine
Articolul următor
Meniu de Paste

Retete diverse

29 de comentarii. Leave new

  • Ce-am salivat la pozele astea 🙂 Arata tare bine… daca mai trec de multe ori pe aici s-ar putea sa ma ingras

    Răspunde
  • Ma bucur ca-ti plac pozele, Srina, te mai astept.

    Răspunde
  • prietenul meu e acum in bucatarie si tot mai vine si da un ochi la site,incercand sa faca tarta.sper sa ii iasa

    Răspunde
  • Corina, sper si eu sa reusiti reteta, eu o tot repet, de fiecare data cand avem musafiri si o servesc ca aperitiv. Te pup!! 🙂

    Răspunde
  • eu tocmai am terminat de mancat o felie si-mi astept sotul sa vina de la munca sa vada si el ce bunatate…multumim de retete!

    Răspunde
  • Draga Mihaela, ma bucur foarte mult ca ti-a reusit reteta si ca iti place. Sa aveti pofta!! Te mai astept!! 🙂

    Răspunde
  • Felicitari pt acest blog!
    O intrebare: ce dimensiuni are tava? Caci nu am asa ceva, dar intentionez sa imi cumpar.

    Răspunde
  • Daniela, multumesc mult pentru aprecieri. Tava mea are 28 cm. Spor la gatit si o saptamana frumoasa iti doresc!

    Răspunde
  • Minunate retete si extraordinar de bine si frumos prezentate; nu stiu la care sa ma opresc mai intai, asi vrea sa le fac pe toate o data 😆 Multumim Iulia, ne esti de mare ajutor, chiar si noua, celor care avem ceva ani de cand…bucatarim! 😉

    Răspunde
  • CATA POFTA MI-A VENIT. 😯

    Răspunde
  • salut.. arata f bine tarta. vreau sa incerc si eu dar vreau sa stiu ce alta carne poti pune in ea, inafara de cotlet tocat de porc?

    Răspunde
  • Am facut astazi aceasta tarta, mi-a iesit exact ca in aceste fotografii, iar de gust… nu am cuvinte. f.f.f. buna

    Răspunde
  • buna, ai putea sa-mi spui de ce margarina nu trebuie sa fie fierbinte? caci eu am pus deja :D, se va intampla ceva la coacere?

    Răspunde
  • buna. site-ul e cel mai bun site din cate am intalnit, dedicat gastronomiei. dar de ce nu pot da copi paste? 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥
    as vrea sa imi fac o culegere cu retete care ma intereseaza ca m-am saturat tot sa scriu

    Răspunde
  • Irinuca, esti o draguta, iti multumesc ca urmaresti acest site si ma bucur ca iti este de flos continutul lui. Pupici si te mai astept in vizita!! >:D<

    Răspunde
  • Anis, tarta are un gust minunat, poti sa o incerci!! 😉

    Răspunde
  • Maria 88, poti pune in tarta orice carnita doresti, de pui, de vita, chiar si ton din conserva poti pune… totul se poate adapta dupa gustul fiecaruia. Pupici si spor in tot ceea ce prepari!! >:D<

    Răspunde
  • Flori, ma bucur mult pentru reusita ta, felicitari si te mai astept sa incerci si alte retete de pe site!! 😉

    Răspunde
  • Alisa de obicei la unele retete nu se toarna lichide fierbinti peste faina pentru a nu o oparii, de exemplu tarta are un aluat fraged nu oparit… Pupici si sper ca nu s-a intamplat nimic rau cu aluatul tartei chiar daca margarina a fost mai calduta. 😉

    Răspunde
  • Lala am blocat posibilitatile de copy/paste pentru ca ne confruntam cu o serie de bloguri care copiaza retele noastre cap coada fara nici un drept, insa dca doresti poti folosi butonul verde de Print Friendly ce se afla la inceputul fiecarei retete, asa vei putea printa reteta cu sau fara poze, sau eventual de acolo vei putea sa faci copy/paste. Pupici si iti multumesc ca apreciezi acest site!! >:D<

    Răspunde
  • am facut tarta, dar este inca la cuptor, asteptam sa o gustam si apoi va vom spune parerea noastra. numai ca am o nemultumire in legatura cu aluatul. e prea tare, la inceput nu se inchega si am mai pus putina apa, apoi deabea am reusit sa-l intind. sper k la gust o sa fie ok. dak stie cineva cum pot face altfel aluatul astept sugestii…

    Răspunde
  • am facut tarta azi……… trebuia sa o lasam pe maine……. dar nu ne-am putut abtine!!!!!! si e fantasticaaaaa!!!!!!!!!!! Felicitarile noastre!!! 5 degustatori am fost la o singura tarta….. Sarbatori fericite si un an plin de realizari in continuare!!!! te pupam :X

    Răspunde
  • Tocmai am terminat de mancat prima felie din aceasta tarta. Este minunata. Felicitari pentru acest site!

    Răspunde
  • Buna, draga Iulia! Felicitari ptr. acest site si ptr. ca ne impartasesti si noua din experientile tale culinare. Spre rusinea mea, abea acum reusesc sa te felicit ptr. tot ce ne oferi, desi am incercat foarte multe retete preparate de tine si, cu ajutorul tau, am reusit sa-mi surprind sotul in mod placut. Acum cateva seri, am preparat aceasta tarta demential de buna, numai ca am indraznit sa mai adaug putin marar in compozitie si deasupra tartei am ras parmezan, spre final. Iti multumesc ptr aceste retete, care ma scot mereu din impas. Multii pupici :-bd

    Răspunde
  • Nu inteleg de ce nu pot sa vad pozele…..Mai incerc 🙂

    Răspunde
  • unde gasesc butonul verde de print friendly?

    Răspunde
  • Pot pune unt in loc de margarina .foarte frumos arata si interesant.intentionez sa o fac si eu azi.

    Răspunde
  • este smantana dulce pentru gatit sau fermentata?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu