Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Ingrediente:

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

4 bucati file de peste (pangasius, cod – ce va place si nu are oase)
500g taitei lati

Pentru sos:
2 cepe mai marisoare
Sare si piper dupa gust
300ml smantana lichida
500g branza feta (eu va recomand doar feta, atentie gustati iar daca este)
200ml vin alb
2 linguri sos Worcester
Ulei pentru calit

Pentru ornat:
Patrunjel verde tocat marunt
Rosii cherry
Feliute de lamaie

Sucul de la o lamaie pentru stropit deasupra

Mod de preparare:
Spalam fileul de peste si il lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Dupa ce pestele s-a scurs il condimentam cu sare si piper dupa gust, pe ambele parti.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Luam o tigaie gril, o ungem cu putin ulei si punem fileul la prajit pe ambele parti. Dupa ce s- prajit il scoatem pe o farfurie.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Intr-o cratita punem apa cu un praf de sare, o aducem la fierbere si adaugam taiteii. Lasam taiteii la fiert cateva minute pana se inmoaie. Cand sunt suficient de fierti scoatem pastele intr-o strecuratoare si le trecem pe sub un jet de apa.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Pregatirea sosului.
Curatam ceapa si o taiem marunt.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Punem intr-o tigaie ulei, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine usor rumenie.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Adaugam peste ceapa calita branza feta sfaramata in bucatele mai mici si amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Adaugam apoi smantana lichida, lasam 2-3 minute sa dea in clocot.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Adaugam vinul si sosul Worcester, amestecam pana se incorporeaza bine si lasam la fiert pana mai scade putin si ia consistenta unui sos.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

In final, condimentam cu sare si piper dupa gust si luam sosul de pe foc.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Dupa ce avem totul pregatit, luam o farfurie, punem in ea o portie de taitei lati fierti, peste adaugam cu polonicul sos de branza si vin, apoi deasupra faramitam o bucata de file de peste prajit pe gril. In final, adaugam o ploaie de patrunjel verde tocat si stoarcem suc de lamaie. Pentru un aspect mai inbietor, puteti sa mai ornati mancarica si cu o felie de lamaie si doua rosii cherry trase 1 minut in ulei incins.
Acum mancarica este gata de servit, este o combinatie delicioasa, foarte simplu de pregatit… o nebunie.

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Taitei lati cu file de peste si sos de branza

3 comentarii. Leave new

va rog din suflet… spuneti-mi si mie ce inseamna WORCESTER.. ca nu stiu… si trebuie sa fac sosul la taietei…. VA MULTUMESC 🙁 sunt un pic suparata ca nu pot sa continui reteta si arata super gustoasa…

Răspunde

Dana, sosul worcester contine melasa, sos de soia, zahar brun, sare, suc de lamaie, ansoa, tamarind… precum si alte condimente si mirodenii, il gasesti in orice hipermarket… dar daca nu ai nu este nici o problema, poti face sosul pentru taietei si fara sa adaugi cele 2 linguri de sos worcester… spor la reteta si pofta mare!! 😉

Răspunde

Tocmai am incercat sosul, si este delicios, multumesc pentru reteta. Apropo, blogul tau e super, mereu – cand raman in pana de idei ma inspir de aici, tine-o tot asa, si succes in tot ce-ti propui, te pup.

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu