Supa crema de praz

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Ingrediente:

Supa crema de praz

2 fire de praz (350g)
200g cartofi
1 ceapa medie
1 morcov
100g telina
1 pastranac
Piper alb si sare dupa gust
50g smantana
Unt pentru calit prazul (aproximativ 80g)
Apa (cat sa acopere bine legumele)

Mod de preparare:
Incepem prin a pregatii legumele si zarzavatul. Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Curatam telina o spalam si o taiem bucatele.
Curatam pastranacul il spalam si il taiem bucatele.

Supa crema de praz

Ceapa se curate si se taie bucati mai marisoare.

Supa crema de praz

Prazul se spala bine si se taie rondele atat partea alba cat si cea verzuie.

Supa crema de praz

Punem untul la topit intr-o cratita si adaugam prazul taiat rondele. Am calit pana isi schimba putin culoarea.

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Dupa ce am calit prazul, adaugam si ceapa.

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Adaugam si cartofii, morcovul, pastranacul si telina.

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Turnam peste legume apa, atat cat sa le acopere bine.

Supa crema de praz

Condimentam cu sare dupa gust si lasam la fiert 45 – 60 minute pana cand toate legumele sunt fierte foarte foarte bine. In timpul fierberii puteti sa mai adaugati apa peste legume, daca este necesar si a scazut foarte mult.

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Dupa ce s-au fiert legumele si apa a scazut suficient, incepem sa pisam cu un blender vertical pana obtinem o crema foarte fina, ca un piure mai lichid. Daca considerati ca supa crema a iesit prea groasa, mai adaugati apa, pana o aduceti la lichiditatea dorita de dumneavoastra.

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Condimentam bine cu piper alb si mixam din nou.

Supa crema de praz

Adaugam smantana si mixam iar, si eventual mai puteti adauga sare daca considerati ca nu ati pus suficienta inainte.

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Supa crema de praz

17 comentarii. Leave new

Wow, Iulia, ce prezentare superba! De revista! Bravo, felicitari! 🙂

Răspunde

😀 Multumesc mult, Edith!! Ma bucur ca iti place. 🙂

Răspunde

Chiar ca arata f bine Iulia draga!!!

Răspunde

Multumesc mult, Ina, esti o scumpa!! 🙂

Răspunde

That’s soup just how i like it, it is fantastic, light yet substantial and nutritious, well done

Răspunde

Blog-ul arata ireal de bine. Felicitari!

Răspunde

Multumesc mult, Dora, pentru aprecieri! Te mai astept in vizita. 🙂

Răspunde

Thanks Rico!! Greeatings!!

Răspunde

este a doua oara cand fac supa de-asta dar nu am inteles nici acum si nici prima oara dece mai trebuie pusa ceapa, daca oricum are praz? anyway eu am facut-o fara ceapa si e bestiala 🙂

Răspunde

Şi eu ştiu reţeta tot fără ceapă, precum şi restul zarzavaturilor în afară de praz. Sigur că are alt gust de la ele, însă mie îmi place doar cu praz şi cartofi. Deasemenea reţeta mea e şi cu orez. 🙂

Răspunde

Buna,

Si eu am gatit reteta asta, este intr-adevar foarte buna, multumesc pentru idee. Am facut cateva schimbari, am scos smantana si am adaugat la servire cubulete mici de branza foarte putin sarata si cativa stropi de zeama de lamaie. Noi o mancam cu crutoane.

Alina

Răspunde

Exceptionala reteta … mi-a iesit de vis … inca o data multumesc Iulia! Pup!

Răspunde

Inca o reteta reusita! Urmeaza focaccia maine, sa vedem. Am pregatit deja maiaua si acuma ma apuc de desert, lapte fript.

Răspunde

Chiar acum am pregatit reteta ta… si deja imi lasa gura apa.. abia astept sa se raceasca. felicitari pentru site si retetele minunate. Numai bine!

Răspunde

Imi place foarte mult prezentarea ta. Felicitări! :-bd

Răspunde

Buna ziua,

Doresc sa printez aceasta reteta dar nu stiu cum. Ma puteti ajuta?
Multumesc!

Răspunde

Se poate amesteca cu mixeru ?

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu