Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Ingrediente:

Sufleu de zmeura

200g zmeura
50g zahar pudra (pentru amestecat cu zmeura)
4 albusuri
80g zahar (pentru batut cu albusurile)
Zahar pudra pentru pudrat deasupra
Cateva zmeurici pentru a decora sufleurile deasupra
Unt cat o nuca pentru a unge recipientele in care coacem sufleul

Mod de preparare:

Aici avem o reteta foarte finutza si usoara. Cred ca nu exista persoana careia sa nu-i placa zmeurica…
Aceasta reteta puteti foarte bine sa o preparati si inlocuind zmeura cu capsunile.
Asadar, spalam bine zmeura si o punem intr-un castron, dupa care cu un blender vertical o pisam pana obtinem o pasta.

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Pasta de zmeura, pentru a avea o textura foarte fina, o trecem printr-o sita, pentru a indeparta semintele de zmeura.

Sufleu de zmeura

Peste pasta de zmeura data prin sita, adaugam 50g zahar pudra si amestecam, pana se inglobeaza complet.

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Punem albusurile intr-un castron si incepem sa mixam, pana albusurile devin spuma. Adaugam apoi 80g zahar tos, putin cate putin si mixam, in continuare, pana obtinem o spuma lucioasa.

Sufleu de zmeura

In spuma de albusuri obtinuta, adaugam pasta de zmeura si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Luam o tava, o tapetam cu hartie de copt si asezam in ea bolurile pentru sufleu unse, in prealabil cu unt.

Sufleu de zmeura

Umplem fiecare bol cu spuma de albus si zmeura, nivelam suprafata cu lama unui cutit, dupa care cu ajutorul unui deget curatam marginea fiecarui bol, de jur imprejurul, pentru ca spum sa poata sa se sesprinsa de bol si sa creasca la cuptor. In introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam sufleul la copt pentru 8 minute.

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Dupa ce scoateti sufleurile din cuptor, le pudrati rapid cu zahar pudra, le puneti cate o zmeurica in varf si le duceti urgent la masa.
Atunci cand le scoateti din cuptor sufleurile, ele sunt foarte aratoase pentru ca sunt crescute, insa se lasa foarte repede, de aceea daca doriti sa va impresionati musafirii cu un preparat nu numai delicious, ci si aratos, va trebui sa serviti la masa aceste sufleuri foarte repede.
Aceste sufleuri se pot servi, atat calde, cat si reci.
Sa aveti pofta!!!

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

Sufleu de zmeura

, ,
Articolul precedent
Spaghetti cu pui, bacon si legume
Articolul următor
Chipsuri de cartofi

Retete diverse

22 de comentarii. Leave new

Lasă un răspuns la Onik Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu