Rubarba şi băutura din rubarbă

Rubarba e o leguma, bogata in multe microelemente si vitamina C. In alimentatie se foloseste doar tija, pentru ca frunzele sunt toxice.

Suc din rubarbă

Ingrediente:

Suc din rubarbă

600 g rubarba
250 g zahar
350 ml apa

Mod de preparare:
Punem la fiert rubarba in apa la foc mediu. Cand da in clocot, dam focul la mic si fierbem, pana se inmoaie rubarba (in jur de 10 minute). Cand aceasta s-a fiert luam de pe foc si strecuram printr-un tifon pus intr-o sita, apoi apasam pe rubarba in sita pentru a stoarce maximul de suc pe care il contine.

Suc din rubarbă

Sucul strecurat il punem iar la fiert cu zahar, lasand pe foc, pana se dizolva complet zaharul si incepe sa se ingroase putin. Luam de pe foc si strecuram iar. Il turnam intr-un recipient din sticla si il pastram la rece 2-3 saptamani. Un concentrat ce poate fi savurat la pahar, dar si util la insiroparea blaturilor

Suc din rubarbă

, ,
Articolul precedent
Ceai de ghimbir, de casă
Articolul următor
Vinul, puţină istorie (I)

Retete diverse

1 comentariu. Leave new

  • Eu tocmai am facut dulceata din rabarbar si visine. Daca stiam de reteta de suc cred ca incercam sucul si faceam dulceata doar din visine 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu