Sos de legume cu ghimbir

Sos de legume cu ghimbir

Sos de legume cu ghimbir

Ingrediente:

Sos de legume cu ghimbir

2 rosii marisoare
2 ardei capia potriviti
2 cepe marisoare
2 mere marisoare
Sare, piper si chilly, dupa gust
2 linguri de miere
250ml apa
30g ghimbir
ultei pentru calit
Mod de preparare:
Spalam rosiile si ardeii capia, si ii punem intr-o oala cu apa fierbinte. Ii lasam sa sea in clocot. Cand pielita rosiilor crapa, scoatem rosiile din apa, le decojim si le taiem cubulete. Ardeiul il lasam vreo 10-15 minute la fiert, pentru ai putea indeparta pielita.

Sos de legume cu ghimbir

Dupa ce vedem ca ardeiul este indeajuns de fiert pentru al decojii. Il scoatem ii indepartam pielita si il taiem bucatele.

Sos de legume cu ghimbir

Sos de legume cu ghimbir

Spalam merele, le curatam de coaja, le indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare.

Sos de legume cu ghimbir

Ghimbirul il curatam si il dam pe razatoarea mica.

Sos de legume cu ghimbir

Ceapa o curatam si o taiem marunt.

Sos de legume cu ghimbir

Cand avem totul pregatit incepem sa pregatim sosul. Punem intr-o tigaie ulei, adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca.

Sos de legume cu ghimbir

Dupa ce ceapa devine sticloasa, adaugam si merele razalite si calim in continuare.

Sos de legume cu ghimbir

Dupa 5 minute adaugam rosiile maruntite, ardeiul capia si mierea si amestecam. Adaugam si 250 ml apa (daca considerati ca ar trebui mai multa apa, puteti adauga cat este necesar).

Sos de legume cu ghimbir

Sos de legume cu ghimbir

Condimentam cu sare, chilly si piper dupa gust, adaugam si ghimbirul razalit si lasam totul sa fiarba, pana scade apa.

Sos de legume cu ghimbir

Dupa ce legumele au fiert suficient, luam mixerul vertical si mixam, pana obtinem un piure foarte fin. Sosul este gat, il putem pastra in borcanele, inchise etans. Eu l-am pastrat in borcanele, in frigider, timp de 1 saptamana, ramanand la fel de delicios ca in prima zi.Se poate servi atat cald cat si rece, alaturi de orice doriti, la noi s-a mancat si simplu pe paine, gustul acestui sosulet, aduce mult a zacusca.

Sos de legume cu ghimbir

Sos de legume cu ghimbir

Sos de legume cu ghimbir

3 comentarii. Leave new

La ce fel de mancaruri se foloseste acest pireu sau garnitura?

Răspunde

Draga Simona poti sa-l folosesti la fripturi, snitele, chiftelute. Este la gust o combinatie intre o zacusca foarte foarte fina si un ketchup. Te mai astept in vizita!!! 🙂

Răspunde

mmm.. cred ca e f bun u cev vanat la cuptor.. in cognac ceva de genu o sa mi satisfac pofta de sf de an :)) .. dup ce o pun in practica o sa va arat niste poze.. ciao

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu