Soricei picanti

Reteta este preluata din revista “Secrete de Chef”

Soricei picanti

Soricei picanti

Soricei picanti

Ingrediente:

Soricei picanti

Pentru aluat:
500g faina
1 lingurita sare
400ml apa minerala
Ulei pentru prajit

Pentru umplutura:
400g orez
2 cepe
Sare, piper, vegeta, chilly dupa gust
Patrunjel verde
Ulei pentru prajit

Pentru ornat:
Rondele morcov pentru urechiuse
Boabe de piper pentru nasuc si ochisori

Mod de preparare:
Spalati orezul si-l puneti la fiert in 1l apa. Condimentati cu sare si vegeta, dupa gust. Il lasati la fiert, pana devine moale si se evapora toata apa. S-ar putea ca, in timpul fierberii sa mai fie necesar sa completati cantitatea de apa ce se pierde prin evaporare.

Soricei picanti

Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei.

Soricei picanti

Soricei picanti

Adaugam ceapa calita peste orezul fiert in prealabil, condimentam bine cu piper, sare si chilly. Tocam marunt patrunjelul, il adaugam peste orez si amestecam totul pana la omogenizare.

Soricei picanti

Soricei picanti

Intr-un castron punem faina, o lingurita de sare si apa minerala si framantam, pana obtinem un aluat care, cat de cat nu se lipeste de mana, se mai poate adauga faina in plus pana ajungem la un aluat pe care putem sa-l intindem, fara a se lipi.

Soricei picanti

Avand pregatite cele doua compozitii, putem incepe formarea soriceilor.
Intindem aluatul intr-o patura cu grosimea de jumatate de centimetru, luam din orez si modelam corpul unui soricel – ar trebui sa iasa un fel de para plata in partea de jos – punem orezul astfel format pe foaia de aluat si acoperim cu aluat. Taiem cu cutitul in jurul corpului format si punem la prajit, la foc mic, in baie de ulei, timp de 5 – 8 minute, pana ce capata o culoare aurie.
Tot din aluat vom face si coditele soriceilor. Taiati fasiute subtiri de aluat si rulatile cu degetele pentru a le da o forma cilindrica, dupa care puneti-le la prajit in baie de ulei, pana devin aurii.
Pentru urechiuse, taiati rondele din morcovul crus, inveliti-le in aluat si punetile la prajit in ulei.
Dupa ce avem toate partile ce compun soricelul, putem monta soricelul pe o farfurie. Adaugam codita, urechiusele, pe care le prindem cu jumatati de scobitori si ochisorii si nasucul care sunt din boabe de piper. Soriceii se servec calzi.

Soricei picanti

Soricei picanti

Soricei picanti

, , , , ,
Articolul precedent
Rulada de carne cu ciuperci
Articolul următor
Vinete pane

Retete diverse

19 comentarii. Leave new

  • sunt superbi soriceii!!!
    este ceva de munca la ei,dar merita.poate ma incumet intr-una din zile cand ploua sa-i fac.
    ai un blog cu retete foarte faine,felicitari!

    Răspunde
  • Multumesc Mihaela, si la tine sunt o multime de retete delicioase si tare apetisante. te pup si te mai astept!

    Răspunde
  • Nemaipomeniti soriceii! Felicitari, ti-au iesit perfect. Super reteta!
    Imi place mult blogul tau, retete interesante si prezentate bine.
    Multe salutari,
    Nicoleta

    Răspunde
  • Multumesc Nicoleta, si eu iti intorc cuvintele frumoase pentru blogul tau. Ai multe retete interesante si tu. Te mai astept!

    Răspunde
  • Esti o artista atit pot sa iti spun…felicitari 😛

    Răspunde
  • Doinita, multumesc mult, nu sunt eu chiar o artista, insa ma straduiesc sa fac ceva frumos. Te pup si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!!! 🙂

    Răspunde
  • In fiecare zi gatesc ceva de pe site-ul tau …te pup si iti transmit multi pupici din USA

    Răspunde
  • Multumesc mult Doinita, ma bucur sa aud asta!!! Pupici si multe imbratisari din Romania!! Te mai astept pe site!! 🙂 😉

    Răspunde
  • dimineata iubitul meu sa trezit cu sioricei in farfurie ;)) multumesc foarte frumos lucrezi in bucatarie,raman pe site sa selectez toate retele care vreau sa le incerc si te anunt:*lafel pupici din Seattle USA aici mereu ploua si am chef de gatit orice migalos ;))

    Răspunde
  • Alina, ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele!! Felicitari pentru reusita retetei de Soricei picanti. Te pup si te mai astept in vizita!! Spor la gatit!

    Răspunde
  • luciana-rali
    16 aprilie 2010 14:00

    🙄 😉 Buna nu tzi-am scris pana acum dar te asigur ca de cand te-am descoperit e imposibil sa nu intru si sa nu mai incerc cate ceva . Sa stii ca apsolut toate retzetele incercate de mine au fost nu real succes . Si blogul tau este foarte bine realizat FELICITARI ESTI FENOMENALA

    Răspunde
  • Luciana, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase, esti tare draguta, ma bucur mult ca iti place site-ul si ca incerci retete de aici. Pupici si o Duminica frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • f interesanta reteta si aspectul,dar pt cati soricei sunt ingredientele date?

    Răspunde
  • Tc, mie mi-au iesit 10 soricei, acum depinde si de cat de mari sau mici ii faci. Spor si te mai astept in vizita!!!

    Răspunde
  • sunt super… dar… am o problema… daca imi ies asa frumosi, o sa-mi fie mila de ei sa-i tai 🙁 … 😉

    Răspunde
  • sunt super dar ..mi-e mila de ei sa-i tai 😉 felicitari pt site

    Răspunde
  • Draga mea esti geniala, ai retete geniale si mi-e drag sa gatesc datorita pozelor tale. Eu nu ma pricep in bucatarie dar datorita persoanelor ca tine care se chinuie sa posteze retete , imi dau si eu silinta cat pot de mult. Felicitari !

    Răspunde
  • sunt super retetele tale…… in fiecare zi incerc cate o reteta. Sunt f incantata… ieri am faut cornuri cu dulceata au iesit o nebunie…. S-au mincat toate. Multumesc din suflet pt aceste retete…. Nu mai sunt stresata ce sa gatesc…. Te pup dulce

    Răspunde
  • Draga mea, esti o comoara! ma salvezi de fiecare data 🙂 gatesc foarte des retetele tale – esti Biblia din bucataria mea. Si Da, ma fascineaza pozele, totul este atat frumos prezentat si usor explicat. Chiar si fica mea de 11 ani gateste singura cu ipad-ul in fata – e foarte mandra. pupic!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu