Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Ingrediente:

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Pentru 4 portii:
4 bucatele de file de somn
Sare si piper dupa gust
4 linguri faina
2500ml bere
Condimente pentru peste Fit Up de la Karmis
Ulei pentru prajit

Pentru sos:
100g unt
1 ceapa medie
5 linguri cu varf faina
500ml apa
1 lingura vegeta (cine nu consuma, sa o excluda, se inlocuieste cu sare, dupa gust)
4 linguri smantana

Pentru cartofi prajiti:
800g cartofi
Sare dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Spalam bucatelele de peste, le punem la scurs, dupa care le condimentam cu sare si piper, dupa gust.

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Intr-un castron punem faina, adaugam condimentul de la Karmis pentru peste, adaugam berea si amestecam pana la omogenizare. Compozitia trebuie sa fie pastoasa, pentru a ajunge la aceasta forma, pasta, daca e nevoie mai putem completa, dupa caz, cu bere si/sau faina.

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Luam bucata cu bucata fileul se somn, il dam prin comozitia cu bere, pe ambele parti si punem bucatelele la prajit, intr-o tigaie cu ulei incins.

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Dupa ce se prajeste bine pe ambele parti, prinzand o crusta frumoasa, scoatem somnul pe o farfurie in care punem servetele de hartie, pentru a se mai scurge din surplusul de ulei.

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Pentru prepararea sosului, incepem prin a pune intr-un castron 500ml apa si o lingura de vegeta (cine nu obisnuieste sa folosesca vegeta, o inlocuieste cu sare).

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Curatam ceapa si o taiem cubulete marunte.

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Intr-o cratita punem untul la topit, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine sticloasa.

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Cand ceapa este indeajuns de calita, adaugam faina, amestecam repede, lasam putin sa se rumeneasca faina, dupa care turnam in cratita apa cu vegeta. Amestecam pana la o incorporare completa dupa care, pentru a obtine un sos fin, introducem blenderul in sos si pisam pana obtinem o pasta. Lasam pe foc sa fiarba totul 5 minute.

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Dupa 5 minute, adaugam smantana, mai lasam pe foc 1-2 minute, dupa care stingem mancarea.

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem felite ca pentru cartofi pai, si ii punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, dupa ce se prajesc, ii scoatem din ulei cu o spumiera, ii punem intr-un castron si ii saram dupa preferinte.

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Avand totul preparat, nu ramane decat sa servim fileul de somon alaturi de sos si garnitura de cartofi prajiti.

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti

1 comentariu. Leave new

Woww.. Imi plac carofii in acel sos, cred ca au un gust nemaipomemit. Feliciari!! E un site de nota 10 🙂

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu