Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Ingrediente:

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Pentru snitelul vienez:
10 felii ceafa de porc (puteti folosi cotlet, eu prefer ceafa pentru ca nu este atat de seaca, iar cantitatea de carnita deasemenea este la alegerea fiecaruia)
4 oua
3-4 linguri faina
3-4 linguri pesmet
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit

Pentru cartofii copti:
12 cartofi medii
Sare
Ulei

Pentru maioneza:
1 galbenus crud
1 lingurita mustar
Sare dupa gust
Ulei

Pentru sosul alb cu porumb ciuperci si usturoi:
125g ciuperci din conserva
150g porumb fiert din conserva
6 linguri de smantana
4 linguri maioneza
Sare si piper dupa gust
8 catei de usturoi

Mod de preparare:
Pentru prepararea maionezei, punem intr-un bol un galbenus crud, un praf de sare si o lingurita de mustar, luam apoi mixerul, incepem sa mixam si in acelasi timp incepem sa adaugam ulei, putin cate putin mixand intr-una pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Ciupercutele le scoatem din conserva, le trecem pe sub un jet de apa, le taiem foarte marunt si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Porumbul il scoatem din conserva, il trecem pe sub un jet de apa si il lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Pentru prepararea sosul alb, punem intr-un bol incapator ciupercutele maruntite sis curse, adaugam porumbul scurs, maioneza, smantana, usturoiul, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam toate ingredientele pana la omogenizare.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Ceafa sau cotletul de porc le taiem felii de grosimea unui deget.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Batem fiecare felie de carne, pe ambele parti, cu ciocanul de batut snitele.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Condimentam fiecare snitel pe ambele parti cu sare si piper dupa gust.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Pregatim oul pentru snitel. Punem intr-o farfurie 4 oua, condimentam cu sare si piper dupa gust si batem oul spuma cu telul sau cu o furculita.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

In alte 2 farfurii, separate, punem faina si pesmetul.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Luam o felie de carne, o trecem pe ambele parti prin faina.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Dam apoi felia de carne prin ou, pe ambele parti.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Si, in final, trecem felia prin pesmet, tot pe ambele parti.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Punem snitelul intr-o tigaie cu ulei incins, si il prajim 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Cartofii pe care ii folosim ca garnitura ii spalam bine de tot si ii taiem felii rotunde de grosimea unui deget (eu i-am taiat cu un cutit de branzeturi pentru a le da un aspect mai aparte insa merg taiati cu orice cutit normal).

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Punem rondelele de cartofi intr-o tigaie pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt.

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Condimentam cartofii cu sare dupa gust, stropim cu putin ulei, acoperim tava cu cartofi cu o folie de aluminiu si dam cartofii la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.
Peste 30 minute, scoatem folia de aluminiu si mai lasam tava in cuptor inca 15-20 minute panaprind o culoare aurie cartofii.
Acestea fiind pregatite, pentru un gust deplin, punem pe o farfurie 2 snitele, cateva feliute de cartofi, 1-2 linguri sos alb cu ciupercute, porumb si usturoi si luati langa si 1-2 feliuta de lamaie, combinatia acestor gusturi este extraordinara…

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

, , , , ,
Articolul precedent
Sticky pork belly with baked potatoes – Piept de porc lipicios cu cartofi copti
Articolul următor
Spaghete cu fructe de mare

Retete diverse

12 comentarii. Leave new

  • salut sunt mihai sunt membru la campania spune nu drogurilor vreau ca sa ajuti si tu aceasta campanie daca vrei http://www.spunenudrogurilor.com este o campanie non profit si o sa oferim mult ajutor la cei care au nevoie lasa un comentariu daca sustii aceasta campanie sa te sustinem si noi multumesc

    Răspunde
  • arata bestial.nu am cuvinte…

    Răspunde
  • Violeta, ma bucur ca iti place!! Pup!!

    Răspunde
  • Ma bucur ca te-am descoperit ,desi cred ca tarziu ,dar apreciz tot ce gatesti.Aceasta reteta am preparat-o intr-o duminica cand am avut musafiri si tare am fost laudata.
    Te felicit si iti multumesc ca existi.Dumnezeu sa te binecuvinteze.

    Răspunde
  • wow, esti senzationala Iulia!!!! imi place atat de mult site-ul si retetele si pozele, si tot!!!! stii ce mi-ar place in plus? sa pot sa printez toate retele de aici. sau macar o mare parte din ele. sa-mi fac asa, o “culegere”, stii ce spun?! sau sa existe deja retetele cumva grupate, gata de printat, sa nu trebuiasca sa deschizi fiecare reteta in parte, pt ca ia timp muuuult.
    in rest, te-am laudat la toata lumea cu care am venit in contact, am spus la toti de site-ul tau. adevarul adevarat e ca e cel mai imbietor din cate am vazut 🙂 super, bravo!

    Răspunde
  • Ca de obicei o reteta foarte buna pentru un pranz copios cu copiii; o sa incerc neaparat

    Răspunde
  • oana alexandra
    6 februarie 2012 23:56

    mi-a iesit perfect aceasta reteta, si chiar a fost delicioasa!!!

    Răspunde
  • O reteta delicioasa, cartofii sunt nemaipomeniti. felicitari pentru site si pentru retetele delicioase pe care ni le imparasesti.

    Răspunde
  • Arata foarte bine.

    Răspunde
  • buna… pot sa folosesc piept de pui la snitelul vienez? mie nu imi place carnea de porc…. felicitari pentru site… foarte bune retete 😛

    Răspunde
  • Snitelele se pot face si din piept de pui? Ca mie imi plac mai mult asa

    Răspunde
  • Tare si bun

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu