Shaorma

Ingrediente:

6 lipii libaneze
3 bucati piept de pui
Boia dulce de ardei
Sare, Piper, Chillie, dupa gust
1 lingurita de vegeta
1 lingurita usturoi granulat
Ulei
5 cartofi de marime medie
2 ardei
2 cepe rosii
2 rosii
4 castraveciori murati
Ketchup
Maioneza

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fasiute si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, boia dulce de ardei, chillie, vegeta, si usturoi granulat.

Dupa ce am condimentat bine carnea, o punem intr-o tigaie cu ulei bine incins si o lasam la prajit, pana ce se rumeneste.

Intre timp, punem la prajit carofii care in prealabil trebuie curatati de coaja si taiati pai cu cutitul sau cu dispozitivul de taiat cartofi pai – daca folositi un astfel de dispozitiv, cartofii vor iesi uniformi.

Dupa ce am prajit piepul de pui si cartofii, taiem legumele feliute le punem in boluri separate si trecem la umplerea lipiei.
Ungem lipia cu maioneza dupa care punem in mijlocul lipiei pe diametrul ei, cate putin, din fiecare ingredient, apoi din nou punem maioneza si ketchup, dupa care rulam strans lipia.

De preferat este sa o taiem in doua si sa o invelim la un capatul taiat in staniol – astfel este mai aspectuasa si poate fi servita mai usor, neavand neplacerea de a se desface sau de a curge.

Shaorma

Shaorma

Shaorma

Shaorma

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Shaorma (Format PDF)

, , , , ,
Articolul precedent
Rulada cu branza
Articolul următor
Chec aperitiv

Retete diverse

34 de comentarii. Leave new

  • foarte delicioasa si buna reteta, de mult cautam !

    Răspunde
  • Ioana, sa o incerci, e intradevar foarte buna. Te mai astept in vizita!

    Răspunde
  • da-mi reteta lipiei libaneze TE ROG  FRUMOS

    Răspunde
  • Draga Buli, spre rusinea mea nici nu am incercat nici nu stiu  o astfel de reteta, voi incerca sa caut una si sa o prezint (sper insa sa nu fie prea tarziu si sa nu mai ai nevie de ea). pana acum lipiile le luam din supermarketuri. Te mai astept!! 🙂

    Răspunde
  • super buna prietenul meu este inebunit dupa shaorma ta

    Răspunde
  • Claudia, ma bucur ca va place shaorma!!! 🙂

    Răspunde
  • Super buna reteta ;)e cea mai buna si cea mai simpla 😀

    Răspunde
  • Draga Denis, ma bucur ca iti place reteta. Te mai astept in vizita!! 🙂

    Răspunde
  • la nebunie mia placut reteta doar ca eu in loc de lipie am folosit chifle.

    Răspunde
  • Ma bucur mult, Preda, ca ti-a reusit reteta. Cu siguranta si cu chifle a iesit minunat. Te mai astept!!

    Răspunde
  • Foarte buna si delicioasa,e mult mai buna decat cea cumparata.

    Răspunde
  • Ayora, intr-adevar, shaorma de casa este delicioasa si are si un avantaj, ca umplutura poti folosi exact ingredientele care iti plac cel mai mult. O saptamana frumoasa iti doresc!! 🙂

    Răspunde
  • Iti propun inca reteta de sos, se numeste sos de tahin:
    1 parte tahin (pasta de susan)
    1 parte zeama de lamaie
    1/2 parte apa
    usturoi dupa gust
    piper alb dupa gust
    menta tocata sau patrunjel tocat.

    Se amesteca treptat pasta de susan cu zeama de lamaie si cu apa intr-un castron pana se obtine o pasta de constitenta medie. Se adauga usturoiul pisat cu sare si se amesteca din nou.
    Se adauga piperul dupa gust si patrunjelul sau menta.

    Răspunde
  • am foarte de mult de obiectat la aceasta reteta in primul rand cartofii prajiti ce nu se folosesc
    se face doar din carne de curcan sau vita(nu exista shaorma din pui numai la romani)
    si maioneza e groaznica strica tot
    se mananca doar cu salate de ardei,rosi si castraveti murati daca doriti pe langa si cel mai important humus(pasta de naut cu ulei de masline si tahina)

    Răspunde
  • Draga Raisa, iti multumesc pentru varianta ta de Shaorma, orice sfat este binevenit, insa nu trebuie sa te enervezi asa, sunt o sumedenie de retete, gusturi, variante, nimeni nu detine adevarul absolut. Parerea mea este ca gusturile nu se discuta si la urma urmei este doar o reteta, nimic mai mult!!
    O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Cristina, iti multumesc mult pentru reteta de sos, pare delicioasa, cu siguranta o voi incerca!! Pup!! 😉

    Răspunde
  • cu siguranta mai buna decat cea din fast-food-uri

    Răspunde
  • Sanda, sa sti ca este tare gustoasa Shaorma preparata in casa!! Pup!!

    Răspunde
  • Eu chiar am incercat-o.. ;))
    http:// dinsidespregalati.blogspot.com/2010/08/retete-de-weekend-ep6-shaorma.html

    Răspunde
  • GeorgeD, ma bucur ca ai incercat reteta. Spor in tot ce gatesti si o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Am incercat-o de 2 ori (o data cu carne de porc si o data cu carne de pui) este dementiala reteta!!! si a fost si o surpriza suuuper placuta pt prietenul meu 😛
    Acum caut o noua idee 😆
    Multumesc!

    Răspunde
  • excelenta 😛

    Răspunde
  • Si eu fac saorma cu pui. E dementialå ! Singura deosebire ar fi cå eu marinez pieptul seara si abia a 2-a zi fac saorma dupå ce carnea s-a aromat perfect. Marinata mea contine : Praf de usturoi , praf de usturoi, praf de ceapå si 1 lingurå sos soia. In locul maionezei eu folosesc Smantanå 6% grasime pe care o frec cu usturoi pisat si ulei måsline… Panå la urmå modificåm reteta dupå gustul fiecåruia. Oricum sunt fan saorma fåcutå in caså. As manca zilnic. Sotul meu care inainte nu punea gura pe usturoi, månancå acum de rupe…

    Răspunde
  • Yammmmiiii…… Gustoasa

    Răspunde
  • buna.. sunt din arad si am incercat reteta…. a iesit foarte buna.. eu am facut si lipiile si trebuie sa spun ca au iesit foarte bune.. sooper reteta.. bafta in continuare… 😉 😛

    Răspunde
  • Sa fiu eu.. shaorma facuta la casa.. parca ar fi de la restaurant. Acu nu mai trebui sa platesc bani pt era 😀 MS MS 😉 😐 😐 😈 😯 😯 🙄 😛

    Răspunde
  • Felicitari Iulia pentru acest blog. Voiam sa te intreb: este buna aceea maioneza pe care o vad in fotografiile de mai sus? 😕

    Răspunde
  • Intamplator am dat peste acest site, cautam retete pentru paste. Nu prea obisnuiesc sa comentez, dar acest site este foarte bine facut. Multumesc Iulia ca ai facut acest site, de-aici incolo cand vreau sa mai bucataresc si eu prin casa, aici o sa ma uit.
    Profesionalism 100%.
    Bafta!

    Răspunde
  • :-bd

    Răspunde
  • Toata admiratia pentru munca depusa, cel mai profi site de profil. De cand v-am gasit doar pe https://www.gourmandine.ro caut despre retete.
    Mult succes

    Răspunde
  • O shaorma fara sosul Tahini sau Curry nu este o reteta completa. Dealtfel, reteta Iuliei este una dinte cele mai accesate retete de pe net. Bravo

    Răspunde
  • ador site-ul acesta! chiar azi am facut aceasta reteta si mi-a iesit super!! multumesc gourmandine.ro !!

    Răspunde
  • Sa fiu al naibii, cinci asi cu tine.
    ce sa mai zic la mare arta si foarte detaliat am sa iau si eu cateva retete de aici pe care le voi folosi chiar maine. E ziua pustiului meu.
    Am facut si eu shaorma acasa si a iesit o nebunie dar am renuntat ca ne facusem cam rotunjori.
    Oricum ca lipie am folosit mult folosita reteta de clatite numai ca am adaptato un pic la modul ca am facut aluatul un pic mai gros si fara zahar si alte arome, simplu.
    Va recomand iese foarte ok.
    Numai bine si continua tot asa ca sa avem si noi ce manca cei care mai mananca acasa si nu la fastfood.
    Bravo.

    Răspunde
  • Ce descoperire favuloasa!!! Complimenti pt cum explicati retetele si cum le postati impreuna cu fotografii… Un blog de 7 stele!!! Vai!!! Cate retete bune o sa prepar eu de aici! Mi’e dor de bucataria romaneasca si uite cum am descoperit’o!!! Sarut’mana!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu