Sfaturi în bucătărie

Sfaturi în bucătărie

Cunoscătorii gastronomiei sunţin că gătitul implică, pe lângă talent, şi măiestrie. Dacă o reţetă nu ţi-a reuşit de prima dată, nu-i nimic! Iată câteva sfaturi pentru noile gospodine:

– Timpurile cănd caietul bunicii, cu reţete, era de căpătâi a apus. Au apărut sute de site-uri culinare, utile şi prin metodele de preparare. Asigurați-vă că „sursa” este de încredere. Urmăriți comentariile vizitatorilor, de exemplu. Un blog “mai slab” înseamnă, oarecum “un minus” în arta dumneavoastră culinară.

– Selectaţi-vă voi ingredientele, fie de la piaţă, fie de la magazin. De exemplu, contează mult aspectul legumelor. Un ardei „lovit” are, totuşi, gust, dar poate dăuna aspectului unui preparat. Condimentele își pierd (în timp) intensitatea aromei. Nu folosiți pentru prepararea mâncărilor, condimente vechi, sau aproape de termenul de expirare.

– Pentru început, preparaţi o reţetă uşoară. Adese ori, reţetele „exotice” au multe ingrediente, modul de preparare fiind îndelungat, ca timp. Limitați-vă, pentru început, doar la rețete simple precum salatele, grătarele, reţetele de sucuri…

– Folosiți-vă imaginaţia şi măiestria! Prepararea mâncărilor cu roboții de bucătărie alungă rutina şi plictiseala, tăind, de exemplu un usturoi pe fund. Ustensilele vă ajută să salvați din timpul petrecut în bucătărie, roboții nedând greș niciodată.

– Nu renunţaţi dacă greşiţi. Fiecăruia îi este dificil, în bucătărie. Nu abandonaţi reţeta doar pentru că ați ars prăjitura ori pentru că nu s-a prins o gelatină. Apelaţi la sfaturile maieştrilor culinari şi încercați mai multe rețete, perfecționându-le pe cele pentru care aveți potențial.

Spor la gătit!

,
Articolul precedent
Suc de ananas cu lămâi şi portocale
Articolul următor
Shake din lapte, banane şi ananas

Retete diverse

Meniu