Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Ingrediente:

Scallion pancakes (clatite China)

400g faina
250ml apa clocotita
Sare
Coditele de la 3 legaturi de ceapa verde
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Spalam ceapa si taiem coditele in rondele marunte.

Scallion pancakes (clatite China)

Faina o punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc si turnam apa, pe care o dam in clocot inainte.

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Incepem sa framantam aluatul, la inceput cu un tel, apoi cu mana, pana obtinem in final o bila de aluat elastic.

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Acoperim aluatul rezultat cu o folie alimentara si o lasam la odihnit 45 minute.

Scallion pancakes (clatite China)

Dupa 45 minute, indepartam folia de pe bila de aluat, o pudram cu putina faina si impartim aluatul in bilute de 100g fiecare. (mie mi-au iesit din aceasta cantitate 6 clatite ).

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Pudram cu putina faina suprafata de lucru, luam cate o biluta, o intindem cu facaletul cat de subtire putem.

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Cam atat de subtire ar trebui sa ajunga.

Scallion pancakes (clatite China)

Dupa ce am intins clatita indeajuns, ungem toata suprafata cu ulei, folosindu-ne de o pensula.

Scallion pancakes (clatite China)

Pudram intrega suprafata a claitei cu sare.

Scallion pancakes (clatite China)

Presaram peste foaia de clatita coditele tocate de ceapa verde, dupa care rulam clatita si strangem ruloul rezultat la capete.

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Ruloul rezultat il rulam in forma de cochilie de melc.

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Infainam suprafata de lucru, luam fiecare cochilie, o aplatizam cu mana, dupa care o intindem cu facaletul pana ajunge la o grosime de 0,5 cm.

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Luam o tigaie, antiaderena, o ungem cu ulei, iar cand uleul incepe sa sfaraie punem clatita in tigaie. Lasam clatitele la prajit si pe o parte si pe alta, pana devin rumenii.

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Aceste clatite se servesc – de preferinta – calde, simple sau cu smantana sau orice alt sos.

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

Scallion pancakes (clatite China)

12 comentarii. Leave new

Iuliaaaa, ce-m faci?? Nu e de ajuns ca am salivat la Laura?? 😛 Incepusem sa le uit :))
Poate ajung sa le fac si eu daca o sa am atata rabdare.. Cred ca sunt minunate! Felcitari pt prezentare! 🙂

Răspunde

Vaaaaaii Iuliaaa ce frumoase sunt!!Ti-au ieist super super bine draga mea si sa stii ca si eu salivez langa Edith pt ca arata de nota 10++++ !! Pup si cred ca le refac maine dupa ce cumpar ceapa!!

Răspunde

Multumesc Edith!! Sunt delicioase, sa sti!! Incerca-le!! PUUP! 🙂

Răspunde

:))) Laura, multumesc mult si pentru aprecieri si pentru reteta. Pentru mine esti o sursa de inspiratie, tot timul vi cu retete noi si minunate pe care nu am cum sa nu le incerc pentru ca imi lasa gura apa…. cand le privesc… Multumesc mult, draga mea maestra !!!!! PUUUUUUPPP!! 🙂

Răspunde

vai de mine!!!!!! ai pus prea mult ulei la prajit. se pune putin putin de tot.. ca pentru clatite. trebuie sa arate ca o turta.. asa sunt scarboase

Răspunde

Draga Bianca..
Singurul lucru scarbos de aici este comentariu tau.. Si atitudinea ta…
Te trezesti tu sa dai indicatii.. Mai bine fa-ti tu un blog si venim si noi sa comentam…

Răspunde

Se gasesc multi la comentarii. Draga mea, ador blogul tau, nu ai idee cat ma ajuta sa depasesc “Si… ce mancam azi??”. Iti apreciez indemanarea, rabdarea cu care pozezi si postezi aici foto si retele step by step, aspectul si decoratul. Stima!

Răspunde

minunate.intrebare,alta verdeata nu merge?EX MARAR SAU PATRUNJEL

Răspunde

minunate dar am o intrebare cu marar sau patrunjel merge?

Răspunde

Arata super bine, am sa le incerc, am o intrebare: ce sosuri sunt pregatite? Arata delicios.

Răspunde
alexandrina
13 aprilie 2012 22:10

am incercat sa fac si eu, sunt foarte gustoase =P~

Răspunde

Arata bine si sunt usor de facut, dar as putea sa le fac fara ceapa… este vreo prb?

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu