Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Ingrediente:

Salata de sfecla rosie cu hrean

Cantitatile ingredientelor raman la aprecierea fiecaruia, depinde de cata salata dorim sa facem si ce gust vrem sa-i dam.

Sfecla rosie
Hrean radacina
Otet
Zahar
Sare

Mod de preparare:

Curatam hreanul, il spalam bine si il dam pe razatoarea mica.

Salata de sfecla rosie cu hrean

Spalati bine sfecla sub jet de apa.

Salata de sfecla rosie cu hrean

Puneti sfecla intr-o oala, adaugati apa peste cat sa o acopere bine, adaugati si un praf de sare si lasati la fiert. 1 ora – 1 ora si jumatate, verificati din cand in cand si o scoateti cand este indeajuns de patrunsa.

Salata de sfecla rosie cu hrean

Dupa ce a fiert o puneti la scurs intr-o strecuratoare si o lasati la racit..

Salata de sfecla rosie cu hrean

Dupa ce sfecla s-a racit, o curatati si o dati pe razatoarea mare intr-un bol.

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Adaugam peste sfecla: zahar, hreanul ras, otet si sare. Cantitatea acestor ingrediente o stabileste fiecare dupa gust, apoi amestecam bine.

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salatica este gata de servit, simpla sau alaturi de friptura sau orice altceva ne place.

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

, , ,
Articolul precedent
Jambon afumat fiert
Articolul următor
Salata de primavara cu dressing de alune si iaurt

Retete diverse

3 comentarii. Leave new

  • f gustoasa pt ca e dulcica 🙂

    Răspunde
  • Cum se poate conserva salata pentru iarna?

    Răspunde
    • Se poate conserva chiar asa, cu tot hreanul si otetul cu care a fost amestecata. Hreanul si otetul sunt conservanti naturali. Se pune sfecla fiarta sau coapta in borcane, cu zeama de otet (eventual in amestec cu apa, dar nu mai multa apa decat otet) turnata deasupra, se inchide cu capacul ermetic si se pastreaza la rece. Foarte buna salata, si eu prefer sa fierb sfecla, mi se pare mai usor decat s-o coc la cuptor!

      Răspunde

Lasă un răspuns la oana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu